Dag 108: 12 oktober Cacabelos – Las Herrerias 35 km

Na een hele zware dag gisteren vandaag ook een hele zware dag, maar we weten de reden waarom het vandaag zo zwaar is, en dat was niet de route die we moesten lopen.

Nee, gisteravond zijn we met Chantal en Jeaq uit Frankrijk wezen eten, we komen elkaar al meer dan 1 week tegen en nu hebben we eens een keer samen afgesproken. Zij spreken een beetje Engels en ik een beetje Frans dus dat schiet lekker op. Maar voor dat we Cacabelos in gaan hebben Reinhard  en ik eerst het plaatsje een beetje verkent, dus ook de kroeg bezocht en natuurlijk 1 fles wijn koning gemaakt.

We hebben de smaak dus al te pakken wanneer we uit eten gaan, we bestellen lekker Paella  met veel groente en rijst een echt Spaans menu dat nu op de kaart staat en wij nog niet eerder tegen zijn gekomen. Uiteraard hoort hier ook wijn bij, er komen 2 Duitsers bij ons zitten en ff later nog eens 4 Duitse dames dus een hele tafel vol, en de een na de andere besteld wijn en geen glas maar een fles, dus we raken de tel kwijt. Geen probleem want alles gaat keurig op zelfs het eten. Na het afrekenen, (viel tegen) lopen we met z’n 4ren weer terug naar de Albergue, zien we een wijnkelder die open staat en Reinhard en ik gaan naar binnen, de anderen lopen door, komen we aan de praat met een heel stel Spanjaarden nou ja aan de praat, we begrijpen er niets van maar de wijn die we krijgen is heerlijk en spot goedkoop, om  ¼ voor 10 moeten we nodig weg want om 10 uur gaat de deur dicht en dat risico willen we niet lopen. Is maar goed ook want we hebben allebei te veel gehad, we hebben veel plezier onderweg en lachen er veel bij. We zijn op tijd en1 minuut later liggen we in bed en slapen heel snel in ondanks het zware gesnurk van de Spanjaard naast ons. Om 7 uur worden we wakker, oorzaak bekent.  Geen ontbijt hier dus we eten onze yogurt en nemen wat water en we beginnen om 8 uur te lopen.

Vandaag steeds langs de grote weg de N 006 die parallel loopt met de autoweg de A6 en waar we diverse keren onder door moeten, op zich is dat prachtig want door de bergen hier waar we om heen lopen gaat de autobaan er hoog over heen en zijn er wel hoogte verschillen van ca 75 mtr..

Maar ik moet toch tol bestalen voor de avond ervoor en het slechte ontbijt, om ¼ over 2 heb ik de knollen op, begin ontzettend te zweten en dat is niet goed, Reinhard loopt een meter of 20 voor mij en ik zeg dat ik nu stoppen moet, hij hoort mij en we stoppen op een plek langs de weg op en grasland, de poncho op de grond en allebei even lekker onderuit, ik heb 2 druivensuiker snoepjes gehad, wat te eten gemaakt en een natte handdoek op mijn hoofd om af te koelen, tot 3 uur lekker gelegen op het gras in de schaduw en we hebben onze roes weer uit geslapen. Om ½ 4 komen we in de Albergue aan en kijken elkaar aan en besluiten meteen om hier te blijven, geen meter meer.

Het is een kleine Albergue maar ontzettend gezellig, de eigenaresse spreekt Duits en zij kookt ook voor de pelgrims, ook kunnen wij hier onze kleren wassen wat we natuurlijk ook doen, het is beter dan een beetje lauw water  en ook de droger is veel beter, krijgen we onze kleren eens echt droog, gisteren is dat niet gelukt omdat het heel vochtig was in de lucht en nauwelijks wind. Dus wij blij dat dat nu ook gemakkelijk gebeurt.

Reinhard was echt bezorgt over mij vanmiddag en heeft al weer een paar keer gevraagd of alles goed is, ja hoor alles gaat nu prima, ik weet dat het combinaties van factoren was en zal de volgende keer er goed op letten.

Nu ff lekker rusten tot 7 uur en dan vroeg plat, morgen krijgen jullie dit wel te lezen.

Na een heerlijk eten hier in de Albergue en lekker gekletst te hebben met de eigenaresse en  natuurlijk na een hele lekkere fles plaatselijke wijn, lekker nagezeten met een nieuwe fles, oh, ik hoop dat het wanneer ik terug ben in Nederland dat,dat alles weer goed komt want de Camino heeft wel slechte invloed op mij, maar we hebben veel lol met elkaar  en dat is ook veel waard.

Morgen een rustig dagje, maar 16 km maar wel stijl berg opwaarts, 

Groetn uut Las Herrerias   

Hans uut Twente

6 reacties

 • gerard steerneman schreef:

  nog eventjes volhouden Hans, je bent er bijna.gr.geraard

 • josé en gerard schreef:

  Jammer dat er geen internet is.
  Wat leuk Jeroen dat het je is opgevallen van al die 10nen,ik moest er zelf ook om lachen toen ik net het berichtje had verzonden.
  Groetjes José

 • joke schreef:

  Hoi Hans,
  Je berichten zijn weer doorgekomen.
  Alleen vandaag niet. Jammer.
  Morgen hopen we dan weer dubbel te genieten.
  En geniet jij ook nog maar even, want het eind is in zicht.
  Groetjes,
  Joke

 • Hetty Gerbert schreef:

  Hoi Hans,
  Lees nog steeds je reisverhalen met veel plezier. Wens je nog heel veel plezier op het laatste traject.
  Groet
  Hetty Gerbert

 • Henk Kroeze schreef:

  Hoi Hans,

  Heel regelmatig lees ik al je prachtige caminoverhalen, komt ook veel herkenning naar boven, al die kleine dorpjes en mooie foto’s. Je doet het geweldig, en ook die laatste week zal goed gaan. Maak er een echte feesttocht van, binnenkort is het afgelopen en zul je het alleen met de herinnering moeten doen.

 • jeroen schreef:

  volgende week is het over! staan we in santiago.

  nog veel plezier pa!

  groetjes jeroen

Laat een reactie achter