Dag 110: 14 oktober Fonfria – Sarria 39 km

Vandaag een schitterende omgeving gezien, ik ben van ca 1100 mtr. hoogte gedaald naar 440 mtr. hoogte, langs de berg gelopen en kijken in het dal waar de wolken heel laag hangen, en ik loop er boven een schitterend gezicht.

onderweg naar Sarria.

Ik heb dan ook heel wat foto’s gemaakt, het was niet de bedoeling vandaag zover te lopen maar het ging zo ontzettend goed dat je gewoon door gaat naar de volgende plaats, en dat is in dit geval Sarria geworden.

Ik heb vandaag een route gelopen die niet in mijn boekje staat maar een oude pelgrimsroute is van ca 10 jaar geleden. Ik heb op de Camino gehoord dat deze veel mooier is dan de huidige en ik heb ook genoten vandaag.

Gisteravond hebben we gegeten in de Albergue, gezamenlijk, met ca 18 personen, de kok heeft een maaltijd gemaakt van soep en veel groente en een aardappel schotel met groente en vlees, voldoende voor iedereen en een heerlijke appeltaartje na. Natuurlijk hoort hier ook wijn bij en met elkaar was het bere gezellig. Om even te zeggen wie er waren is moeilijk maar Reinhard, 2 polen, 2 Canadese vrouwen (moeder en dochter) een stuk of wat Spanjaarden en en paar Engelsen, om kort te zijn heel gezellig.

Reinhard heeft vannacht slecht geslapen, hij weet dat Susanne uit Zweden hem vandaag tegemoet loopt op deze route. Ik plaag hem een beetje en zeg dat wanneer jullie allebei aan de linkerkant van de weg lopen, jullie elkaar zo voorbij gaan, en laat dat nu ook gebeuren. Susanne neemt de asfaltweg en Reinhard gaat binnendoor over een klein paadje, op een gegeven moment zie ik Reinhard voor mij, in een dip. Hij weet dat Susanne voorbij een punt is gekomen en heeft haar niet gezien. Ik heb haar ook niet gezien dus ze heeft een andere route genomen dan wij. Reinhard blijft zitten en wachten en ik loop een stuk terug om te kijken of ik wat zie. Kom ik de Ierse vrouw weer tegen en die zegt dat ze Susanne net een kwartier ervoor heeft gezien lopend tegen de richting in. Het heeft geen zin om verder te gaan en ik ga dan ook terug naar Reinhard en die besluit te wachten tot dat zij ook de weg terug neemt. Even verder op is een bar en ik ga daarnaar toe om mijn brood te eten want het is bijna 2 uur, en jawel hoor, na een klein 1/2 uurtje komen ze samen ook naar de bar, ze hebben elkaar weer gevonden die 2.

Ik besluit om tegen 3 uur verder te gaan naar Sarria, een middel grote plaats op ca 110 km van Santiago. Omdat ik graag op 20 oktober daar wil komen en ik tijd genoeg heb besluit ik om een rustdag te nemen morgen. Ook besluit ik om niet in een Albergue te gaan slapen maar in een hotel. Ik ga mij zelf vandaag eens lekker verwennen, en ik ga 2 dagen in hotel Roma overnachten. Zaterdag ga ik verder om op 20 oktober ’s middags Santiago binnen te gaan. Om toch onze traditie een beetje voor te zetten heb ik maar 1 fles rode wijn gekocht en lig nu lekker op bed het verhaal te tikken en een wijntje te drinken. Om 9 uur gaat het restaurant pas open en dan kan ik gaan eten. Ik heb geen zin om de stad in te gaan om iets te zoeken dus blijf lekker hier.

Een hele mooie dag heeft een hele mooie afsluiting, geniet van de foto’s die op de dag zijn gezet en allemaal de

groetn uut Sarria

Hans uut Twente

30 reacties

 • Thijs schreef:

  Weet je zeker dat je de woensdag wilt aankomen in Santiago en niet een dag eerder? Dan heb je niet veel tijd om te genieten van je einddoel!

 • Tonnie Kroeze schreef:

  Heel verstandig, Hans, dat je een rustdag gaat inlasten, het werd tijd. Geniet er maar van, je redt het wel voor woensdag.
  Wat een prestatie, die je aan het neerzetten bent, wie doet je dat na??
  veel succes de laatste dagen, en lopen maar. Groeten uit Wierden.

 • Harrie en Ans schreef:

  Hoi Hans,alle reden om nu kalm aan te doen!!!Lekker nog genieten…nog even…we denken te snappen waarom je woensdag in Santiago wil aankomen.
  Leuk hoor Hans,…maar je bent vertrokken op voor ons een speciale dag,en als alles dan doorgaat,ga je je pelrim ook beeindigen op een voor ons een byzondere dag.Leuk hoor! mooi om te onrhouden!!!

  Hans we vinden het in eeen woord GEWELDIG,Wat een enorme prestatie van je,we doen het je echt niet na! Maar zo zachtjes aan vinden we het ook heel fijn om te weten dat het nu niet meer zo lang duurt.Ook wij zullen moeten afkicken,zoals zovelen die op de kaart met je hebben meegelopen!!Hans nog heel fijne rustdagen nu,en tot horens!
  heel veel groeten van ons.

 • José-Gerard schreef:

  Ga ook nog genieten in Santiago zelf.Probeer als je daar geen tijd meer voor hebt om dan toch een dag eerder daar te zijn.
  José

 • Saskia schreef:

  Hoi stoere broer!
  Begin je een soort vakantie gevoel te krijgen? Slapen in een hotel, lekker uit eten, een rustdag. Nou je hebt het verdiend! Nog even volop genieten van de laatste dagen van jouw grote avontuur.
  Liefs van Saskia

 • Ada(ooit uut Twente) schreef:

  We blijven nog wel op de hoogte, Hans, al is het soms moeizaam.
  Een hele fijne en goede laatste week gewenst en blijf genieten.
  We houden je op de hoogte.
  Heel veel liefs van ons

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Geheel eens met Thijs. Zorg ervoor dat je de kathedraal en omgeving goed verkent, en dat je het wierookvat ziet zwaaien! Denk om je portemonnee in de kathedraal, of is die leeg?! Vino, vino … es muy bien, pero …!

 • joalnda Abels schreef:

  heel veel succes gewenst voor de laatste dagen richting je einddoel. Je kunt trots op jezelf zijn

 • ber en Marits schreef:

  Hoi Hans,

  Geweldig zoal het je gaat. Wij zijn nu op vakantie in Frankrijk en volgen je nu hier.
  Alvast een dikke proficiat voor je prestatie tot nu toe. Wijn zijn ervan overtuigd dat je het restant zonder blikken of blozen zult afleggen. Geniet enorm van je aankomst in Santiago.

  Een dikke knuffel van mij en heel veel groetn van Bèr.

 • Jeroen schreef:

  nog ffkes pa :D:D:D

  ik heb nu heeeeerlijk vakantie

  al mijn taken overdragen aan mijn collega’s 😀

  het kan beginnen :D:D

  tot woensdag 🙂

 • Harry en Lily schreef:

  Hoi Hans,

  Geweldig dat de eindstreep al zo dichtbij is. Dat glaasje wijn ’s avonds moet je erin houden dat helpt op alle fronten. Proficiat dat je opa wordt en dat wordt zeker genieten. Uit ervaring weten we dat het geweldig is. Nog heel veel succes bij de zware laatste loodjes.

 • --- schreef:

  RADBOUD EN INGRID ZIJN VADER EN MOEDER geworden vanmiddag ( 15 okt) van een zoon, genoemd ITAI ( als ik het goed schrijf) wat betekent “de vriendelijke”

 • Thijs schreef:

  Deze zoon van je heeft ook vakantie!

  Maandag stap ik erg vroeg op de motor om richting Almelo te knallen, dan stap ik over in een zeer luxe Peugeot (hoe kan het ook anders 😉 ) om via een tussenstop naar Santiago te rijden. Ik heb er zin!!

  Doe rustig aan Pa, je hebt de tijd!

 • Gerda Kamphuis schreef:

  Hoi Hans,
  Wat geweldig dat je het allemaal hebt gelopen. Ongelooflijk maar waar! Mooi om al je belevenissn te mogen lezen. Een andere wereld…. Succes met de laatste kilomers en een terugreis gewenst! Geniet er maar van!

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Wij kunnen het bericht van 20:19 uur bevestigen. Onze Spaanse (Catalaanse/Nederlandse) kleinzoon is vanmiddag om 14.00 uur geboren. 3560 gr. 52 cm. Moeder Ingrid, vader Radboud en Itai maken het geweldig goed. Wij zijn zeer trotse abuelos (avia y avi).

 • Harrie en Ans schreef:

  waar je maanden naar toe hebt geleefd[gelopen],sta je opeens…heeeeel dicht voor….Hans heeeel veel succes met die laatste kilometers…en geniet vooral van die laatste dagen voor je einddoel,Santiago!!!Hans helemaal TOP!!!!
  Heeel veel groeten vanuit het verre Nederland,vanuit Almeloooo.

 • Harrie en Ans schreef:

  Ada en Henk,langs deze weg,willen we er gebruik van maken om jullie van harte te feliciteren met jullie kleinzoon,en dat ook jullie er heel erg van mogen meegenieten.
  Groet Harrie en Ans

 • Lieke schreef:

  Beste Ada en Henk,
  Ook ik wil jullie via deze weg van harte feliciteren met jullie kleinzoon.
  Geniet van dit mooie wondertje!

 • José-Gerard schreef:

  Hallo Ada en Henk
  Proficiat met jullie kleinzoon en stamhouder.Hopelijk kunnen jullie veel van hem genieten.
  groetjes José van Uum-Albers.

 • Miennie Wilbers schreef:

  Hallo Hans
  “”Je ben er bijna, je bent er bijna, nog een heel klein stukje maar”. Dit is een liedje wat wij vroeger vaker zongen als we er bija waren”. Dit kun je nu wel gaan zingen want je bent er bijna.
  Ik wens je een hele mooie aankomst in Santiago en nog een veel mooier weerzien met je familie.
  Petje of pet af voor wat je gepresteerd hebt.
  Dikke kus Miennie

 • Frans Roijendijk schreef:

  Dag Hans,

  Ik kijk niet iedere dag op je website. Heb dat zoeven gedaan en gezien dat je reeds in Sarria bent aangekomen. Daar is een prachtig klooster. Je kunt er overnachten maar het doet enigszins Spartaans aan. Geen gek idee van je om in een hotel te overnachten. Over een paar uur reis ik met een drietal leden van de Clan naar Lourdes. Deze keer per auto. Ik zal 20 oktober aan je denken. Wens je nog een paar fijne wandeldagen toe. Reken maar dat het weer wennen zal zijn om terug te keren in een geordende maatschappij maar dat lukt jou wel. God bless.

 • Marja en Bert schreef:

  Hoi Hans

  Nog een paar dagen en je hebt jouw doel bereikt. Fantastisch zoals jij elke dag weer jouw verhaal verteld. Wat zul jij veel heen meegemaakt. Wij vinden het geweldig zoals jij naar Santiago bent gelopen en wij wensen jouw voor de allerlaatste dagen nog heel veel plezier en geniet van het moment dat je Santiago binnenkomt.

  Marja en Bert

 • Susanne Svärd schreef:

  Hallo, we can´t find you!
  We tried to reach you by sms yesterday,no answer. We are now in Portomarin, where are you? Tomorrow are we planning to walk to Pontecampana. We like to join you, please let us know where you are!?

  Reinhard and Susanne

 • Harrie en Ans schreef:

  Nog 3 nachten slapen…..nog 3 dagen voor “DE GROTE DAG” waar je al meer dan een jaar op hebt voorbereid!!!!!…nog 3 dagen…en je laat je wens in vervulling gaan!!!! Hans, we leven met je mee!!!
  Allerliefste groeten vanuit Almelo.

 • Joop en Hetty schreef:

  Nog een paar dagen en je bent er. Wat een fantastische tocht en onderneming. Al die indrukken belevenissen en verhalen zullen je altijd bijblijven. We wensen je een behouden aankomst in Santiago.
  Groetjes vanaf de Venneweg

 • jos engels schreef:

  prima gedaan hans
  alle respect
  dit neemt niemand je meer af
  tot ziens jos

Laat een reactie achter