Dag 111: 15 oktober Sarria – Ferreiros 15 km

Vandaag zou het een rustdag zijn, maar het kriebelde toch vandaag dus na een telefoontje van onze Bertus toch besloten om te gaan wandelen. In Sarria heb ik het gisteravond eigenlijk ook wel gezien, maar onderweg kom ik een Albergue tegen na ong. 15 km en besluit om 2 uur al te stoppen.

Eigenlijk een beetje een baaldag en het waarom weet ik ook wel, ws omdat de Camino bijna is afgelopen en aan de andere kant moet ik ook blij zijn dat ik volgende week mijn zoons en broer ws woensdagavond weer terug zie. Het maakt mij dus nu niet meer uit of ik dinsdag of woensdag in Santiago aankom, we zien elkaar toch pas in de avond of zelfs pas op donderdagmorgen.

Onze Cor is vandaag jarig, Cor nogmaals gefeliciteerd, vanmorgen hebben we elkaar al gesproken over de telefoon maar ondanks dat nogmaals via de site. Ook nog gefeliciteerd met het feit dat jullie opa en oma worden. Geweldig nieuws hé, het is prachtig om volwassen kinderen te hebben en om dan het nieuws te horen van je kind is great. Henk en Ada ook gefeliciteerd, jullie zijn vandaag weer opa en oma geworden, in Spanje hebben Radboud en Ingrid een zoon gekregen Itai, heel veel geluk met deze gezinsuitbreiding.

Vandaag weer bijzondere ontmoetingen gehad. Jullie weten dat Reinhard en Suzanne in Sarria zijn achtergebleven dus ik heb vandaag de hele dag de tijd om met pelgrims te praten. Dat heb ik dus ook gedaan, lekker kletsen onderweg. Vanmorgen op een terras ontmoet ik een vrouw die mij vertelde dat haar dochter ook de Camino loopt maar ook met een camper onderweg pelgrims voorziet van koffie. “Femke”, zeg ik meteen, “die heb ik ontmoet”. “Ja”, zegt ze, “mijn dochter”, dus heel wonderbaarlijk. Op de foto met elkaar, e-mails uitwisselen, je weet hoe dat gaat, dus Hetty, het is prachtig om onderweg deze ontmoetingen te hebben.

Vanavond met een Deens echtpaar “gedineerd” John en Kirsten uit Solbjerg, bijna de hele middag samen opgetrokken en lekker over de Camino gesproken en gekletst. Was gewoon een gezellige middag, jammer dat ik jullie geen deel hiervan kan maken, morgen hoop ik weer internet te hebben en dan kunnen jullie het lezen.

Morgen denk ik een heel stuk te gaan doen, ik moet de km van vandaag weer inhalen of ik kom toch op woensdag aan, ik zie het wel hoe het gaat, ik wil ook nog graag een dagje voor mijzelf hebben en dat zal wel Santiago worden, kan ik lekker wat inkopen doen wat ik denk te doen.

Groetn uut  Ferreiros

Hans uut Twente

1 reactie

 • Theo van Eewijk schreef:

  hallo tijdelijke kloosterling die werkzaam is in en wijde groene gebied,
  dat rust uitstraalt en jou weer energie geeft,zo vertaal ik je ansichtkaart,bus heb gehaald.Ook wil ik je een prettige inspannende en ontspannende tocht
  toe wensen,zodat je weer kunt ervaren en verhalen wat je meemaakt
  Van harte wens ik jou veel vreugde en genot toe.
  Met hartelijke groeten:
  Theo

  a

Laat een reactie achter