Dag 113: 17 oktober Logondo – Melida 22 km

Gisteravond in de enigste bar gegeten, ik was ook de enigste daar in de bar maar geen probleem, ze hebben daar heerlijke spareribs en dat heb ik dan ook genomen en lekker van gegeten.

Na het eten naar de Albergue waar de Nieuw Zeelandse vrouw een fles wijn voor mij heeft meegenomen, vanmiddag heb ik dat gedaan en hebben we samen lekker achter de wijn gezeten en nu doet zij dat, eigenlijk niet goed maar het is zooooooo lekker.

Vanmorgen pas om 8 uur wakker geworden, oorzaak? Ws omdat het heel rustig was op de slaapkamer, lekker rustig aan gedaan en pas om 9 uur gaan wandelen naar Melida, een iets grotere plaats op ca 50 km afstand van Santiago. 50 km afstand, nog maar 50 km te gaan, je wordt er ook elk moment aan herinnert. Om de 500 mtr. staat een paal waar de afstand op staat en elke keer is het 0,5 km minder. Aan de ene kant best wel lekker maar aan de andere kant wil ik het eigenlijk ook niet weten hoever je nog moet. Er zijn nog enkele plaatsen te gaan en die moet ik eerst hebben.

De route van vandaag begon zoals het gisteren is geëindigd, saai maar het werd wel steeds mooier onderweg. Het weer is hier prachtig, lekker zonnetje en lekker door de bossen en weilanden, diverse kleine plaatsjes doorgelopen die allemaal prachtig oud zijn. Ook hele mooie foto’s hiervan gemaakt maar helaas ik kan ze niet op de site krijgen, diverse keren geprobeerd maar elke keer krijg ik error en dan moet ik opnieuw opstarten.

Zit nu in een bar te tikken, vrij internet nadat ik de code heb gekregen van de barkeeper, kost maar 1 colaatje dus goedkoop. Vanavond ga ik hier ook maar heen om te eten want dat ziet er wel goed uit. De Albergue is groot, 130 slaapplaatsen in 3 zalen, ik lig gelukkig weer onder wat ik wel veel prettiger vind. Melida is een oud plaatjes, veel barretjes en eettentjes, leeft echt van de Camino. De Camino is hier echt big bizniss, er lopen hier ook veel camino toeristen rond die net doen of ze al heel ver gelopen hebben maar intussen staat de bus om de hoek waar ze weer in kunnen stappen om naar het volgende plaatsje te gaan. Is ook big bizniss, al die bussen hier met toeristen.

Ik wil de jongens morgen al een heel goede reis toe wensen, ik zie er naar uit om ze woensdag of donderdag weer te zien. Denk er wel aan dat hier in Noord Spanje de autowegen niet zo zijn als in Nederland of als in Frankrijk, er wordt heel druk aan de wegen gewerkt hier en dat kan oponthoud geven. Wanneer alles dus gaat zo als ze gepland hebben kan ik zaterdag avond al weer thuis zijn, tenminste als wij vrijdagmorgen hier wegrijden. Misschien willen jullie een paar kranten meenemen van zaterdag (de dikste), dan kan ik het laatste nieuws lezen in de auto want ik denk dat jullie mijn gepraat wel een keer zat zullen worden.

Nu, jullie hebben 3 dagen te lezen dus jullie kunnen vooruit vandaag. Heel veel leuke reacties staan nu op de site, ook de foto’s van Itai die Henk heeft gestuurd zijn prachtig. Als je toch goed nadenkt is dit wel een hele vruchtbare camino van mij, Tonny en Diny worden opa en oma, Theo en José, Cor en Henriëtte, wij en Henk en Ada zijn het al, tjonge tjonge je kunt Nederland nog niet uitlopen of er gebeurd heel wat.

Maar mensen geniet er van allemaal, doe ik ook, wat vertel ik nu niet,

de groetn uut Melida

van Hans uut Twente

14 reacties

 • Wilma schreef:

  He Hans,
  Wat spannend de laatste km’s. De laatste week. Geweldig gewoon. Wat zal je trots zijn als je Santiago binnen loopt. Wij zijn ook trots op je. Heel veel plezier bij de laatste loodjes en donderdag zullen Miennie,Gerda,Lieke,Joke en ik ook een wijntje nemen hoor, op jouw succes.

  Een lieve groet uit Eindhoven

 • Fons Lucas schreef:

  Ha die Hans!
  Normaal gesproken wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar dat zal bij jou zeker niet het geval zijn. Het zit er bijna op voor jou en je zult ongetwijfeld uitzien naar de hereniging met “Ria, the kids,en de familie! Hans,ik wens jou nog een paar hele mooie dagen toe,ter afsluiting van een ongelovelijke prestatie die jij hebt neergezet! Er zal nog lang over gepraat worden. Tot gauw! gr.Fons

 • --- schreef:

  Hans,

  COBI is vandaag overgrootmoeder geworden van een achterkleinzoon Sem.
  Sems moeder heeft bij Jeroen in de klas gezeten op Het Noordik.

  niet te veel balen dat de tocht erop zit, hier in de krant staat al weer een mooie tocht in Wales, dus je kunt weer meteen verder plannen !!!en invullen.
  OP NAAR SANTIAGO !!!!

 • Diny schreef:

  Hoi hans
  Nog een paar dagen en de eind streep is daar na vele kilometers gelopen te hebben de wijn zal je straks wel moeten missen he ‘Maar je hebt een geweldige tijd gehad en dan zie je de familie weer terug.Geniet nog van het laatste kilometers.En een goede reis terug Diny en Tony

 • theo en jose schreef:

  Ha Hans, ja wij sluiten ons aan bij de vorige schrijvers. Wij wensen jou prachtige laatste dagen toe en een hele goede reis terug.

  Theo en Jose

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Hans, Spaanse wijn is ook in Nederland te koop zelfs bij de C1000.

  Dank aan iedereen voor de mooie woorden na ons bericht van Itai’s geboorte. Zie voor foto’s

  http://www.fotolog.com/min6nap

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Hans, nog fijne wandeldagen gewenst. Geniet ervan.

  Denk aan het mooie monument vlak voor Santiago op de berg van pelgrims die over de stad uitkijken. Hier zijn geen woorden voor.

 • Trudi schreef:

  Hoi Hans,

  Nog hele fijne dagen toegewenst!
  Geniet van je laatste kilometers en een warm onthaal dadelijk thuis!

  Groetjes

 • jeanette schreef:

  Ha Hans,je klinkt lekker ontspannen in je schrijven. Intussen een geroutineerde camino-loper die nu het einddoel in zicht krijgt; lijkt me een geweldig goed gevoel.
  Over al die oma’s en opa’s: ik word ook oma over 5 maanden van een tweeling!
  Donderdag is dusBIGday en ik zal op je klinken hier in Maastricht.
  Toi toi voor de laatste loodjes,
  vele groeten van Jeanette

 • Dicky schreef:

  Hoi Hans, whauw, nog een paar dagen! Het is je haast niet voor te stellen. Ik ben gister teruggekomen uit Schotland. Was mooi, koud en gelukkig droog.
  Geniet ze, deze laatste dagen, 😆
  Dicky

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  De laatste loodjes voor jou.Toch weer snel hè!!!Voor je het weet ben je bij Ria en je dochter/schoonzoon.Dan wordt het echt afkicken.We horen nog wel van je.
  Geniet nog maar even van je laatste dagen in Spanje.(incl. de wijnen.)
  liefs josé

 • Saskia schreef:

  Hoi Hans,
  Wat een dubbel gevoel lijkt me dit. Aan de ene kant blij dat je het volbracht hebt en dat je je “geliefden” weer ziet. Aan de andere kant komt er een einde aan een periode waar je heel lang naar toe geleefd hebt. Jou kennende zijn er vast alweer nieuwe avonturen in je hoofd. Ghana? Alles op zijn tijd….
  Liefs van Saskia

 • Jonathan schreef:

  Hoi Hans, succes met de laatste loodjes!

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Hans, die mooie beelden van pelgrims die uitkijken op de stad Stantiago en de kathedraal staan op de Monte del Gozo.

  Trouwens vlakbij staat ook een wanstaltig, grotesk monument ter ere van een pausbezoek in de vorige eeuw (jaren 80?)
  gr. HB

Laat een reactie achter