Dag 116: 20 oktober Amenal – Santiago de Compostela! 18 km

Na een heerlijke nacht in een hotel en een zalig etentje vanmorgen uitgeslapen, de laatste dag van de camino, nee niet de laatste dag,  de herinneringen blijven mijn leven lang bij, er is zo ontzettend veel gebeurd de laatste weken, dat ik nog heel lang de Camino zal herinneren.

Toch nog een behoorlijke tocht vandaag met veel klimmen en dalen, het klimmen hadden we niet verwacht  en dat was veel stijler dan de afdalingen, maar dan loop je opeens de stad in, dat valt altijd tegen, de weg is niet goed gemarkeerd en de drukte van het verkeer, we lopen ineens door naar de Kathedraal een prachtige kerk heel oud, we hebben die nu nog alleen van de buiten kant gezien en morgen gaan we naar binnen. Wel hebben we meteen onze compostella opgehaald, hierop staat dat we de tocht per voet hebben afgelegd, in een mooie koker die je voor € 1,00 er bij moet kopen.

Onderweg komen we Alex tegen, samen met zijn vriend, we omhelzen elkaar, blij dat we er zijn en dat we elkaar weer zien, we komen de Polen tegen, we zien zoveel bekenden en lachen er heel wat af.

Na het ophalen van de compostella moeten we toch wat eten, zoeken een leuk restaurant en eten een pelgrims menu, zien we mister Pee uit Korea die bij ons gaat zitten. En hij neemt ook nog wat eten samen met ons.

Na het eten kijken we nog ff in de winkels en we raken elkaar kwijt, ik zoek nog waar Reinhard en Suzanne zijn maar zie ze nergens. Ik besluit om terug te gaan naar de Albergue waar we zouden gaan slapen vannacht, maar ik verdwaal in deze stad, ben compleet de weg kwijt en kom in een heel ander gedeelte terecht,  wel in een heel mooi centrum maar waar moet ik nu toch heen, opeens zie ik Sylvia uit Duitsland en zij heeft een kaart gelukkig en brengt mij terug naar de kathedraal, daar vind ik de weg terug maar loop nog een keer verkeerd en kom om ½ 8 pas aan bij de Albergue waar Reinhard en Suzanne op mij wachten, bijna tegelijker tijd komen ook Thijs, Jeroen en Bertus aan rijden en dat wordt een geweldig weerzien, wat een mooi T shirt hebben ze gemaakt en die trek ik dan ook direct aan, The Walker en de return crew hebben hun op de rug staan, geweldig gewoon, ik stel ze voor aan mijn vrienden en we drinken gezamenlijk nog 2 flessen wijn op.

Tegen 9 uur gaan we naar het hotel en meteen onder de douche, de return crew gaat lekker eten in het restaurant  en daarna,  dat horen jullie morgen wel, wij gaan nu eerst lekker genieten om bij elkaar te zijn.

Groetn uut Santiago

Hans uut Twente

Ik weet er is een webcam op het plein maar ik weet niet waar ie te vinden is op het net, misschien een handig iemand die dat in google kan opzoeken.

Aanvulling om 19.35 uur door Henk (op verzoek van Hans na ons telefoontje). Hans was op dit moment zijn zoons en broer aan het zoeken (hij was de weg kwijt).

HANS IS OM 14.00 UUR AANGEKOMEN IN DE KATHEDRAAL.

Het wierookvat is helaas weggehaald omdat de kerk klaar wordt gemaakt voor het a.s. pausbezoek begin november.

De Paus gaat daarna naar Barcelona om de Sagrada Familia in te zegenen (want het interieur is klaar).  Het zal nog wel tot 2025 duren voor de hoofdingang en alle torens klaar zijn.

Laat een reactie achter