21 oktober Santiago stad

Vanmorgen een heerlijk ontbijt, en wat een bed, geen grote kamer met meer dan 30 bedden maar een slaapkamer met 2 singles bed, de jongens hebben het goed geregeld.

Na het ontbijt naar de oud stad, Santiago bestaat uit een oud en modern gedeelte en waar de Kathedraal staat is natuurlijk het oude gedeelte, prachtig om te zien, jammer dat er alleen souveniers winkeltjes zijn tot dat je aan de kerk loopt, op het plein (er zijn er 3) is het een komen en gaan van pelgrims en ook van bussen vol toeristen die ff naar Jacob gaan.

Op het grote plein komen we Odg uit Noorwegen weer tegen, een hartelijk weerzien en we blijven natuurlijk kletsen over de Camino, wij zijn natuurlijk Reinhard en Suzanne en ik, de boys uut Twente zijn er ook maar die genieten op een andere manier. We besluiten om 11 uur al maar de kerk te gaan en vinden op de 2e bank een zit plaats, net op tijd want de kerk stroomt langzaam vol, met meer toeristen dan Pelgrims, we zien de Polen en wanneer de mis afgelopen is zien we ook John en Kirsten uit Denemarken, we zoeken elkaar op en besluiten buiten verder te gaan kletsen, op het plein aan gekomen hebben de boys een fles Champagne klaar gezet die natuurlijk niet naar huis mee gaat, op het plein knalt de kurk eraf en samen genieten we van een heerlijk drankje (8 personen). Intussen hebben we honger gekregen en Jeroen weet een Burger king, en dat gaat er best in. Na het eten gaan we allemaal onze eigen weg, de Denen gaan naar hun pension, T J B gaan naar het hotel en R &  S en ik gaan naar de kerk om de crypte te zien van Jacob. De wachttijd is niet zo lang dus we zijn snel binnen en ook snel weer buiten, op het terras drinken we de laatste fles rode wijn leeg en dan is het tijd om afscheid te nemen na 5 weken met elkaar op getrokken te hebben,  ff een moeilijk moment maar in deze tijd met internet en alles moet veel mogelijk zijn.

Terug in het hotel ben ik toch nieuwsgierig naar de berichten dus dat wordt lekker internetten.

Wordt vervolgd.

21 reacties

 • Anneke schreef:

  Dag grote broer,
  En thuis staat ook nog een fles champagne te wachten: die je zelf gekocht hebt in de omgeving van Reims 🙂 Liefs, Anneke

 • Pierre Paland schreef:

  Beste Hans,
  Van harte proficiat!!!
  Geweldig… wat je gepresteerd hebt.
  Chapeau!!
  Ik heb het redelijk goed gevolgd, al moet ik eerlijk toegeven dat ik niet alles gelezen heb.
  Geniet nog wat van Santiago (denk ook aan ons in je gebed) en voor “straks” een warm onthaal thuis.
  Heel veel groeten, alle goeds (ook van de overige bewoners van het bisschopshuis)en tot ziens, Pierre.

 • Diny schreef:

  Hoi Hans
  Geweldig de tocht helemaal volbrachtnu maar genieten samen met Thijs Jeroen en Bertus.Proficiat Hans in eenwoord geweldig.Zo zus Nu krijg je mannetje weer thuis.Hans nog een gezellige terug tocht naar twenthe.
  Groetjes ut Dalfsuh van ons allen

 • Frans en Clazien schreef:

  Hans.
  Van harte gefeliciteerd met deze super prestatie,wat zijn wij blij dat Henk en Ada ons over jou tocht hebben ingelicht.We hebben er enorm van genoten en en veel bewondering voor je.
  We houden contact.

  Groeten Frans en Clazien ui Wilnis.

 • Dick schreef:

  Hoi Hans,
  Bewondering voor wat je gedaan hebt. Na onze ontmoeting in Lourdes heb je “gevolgd” op het internet. Vind het een inspirend voorbeeld te zien hoe jij iets gedaan hebt wat je leven voor altijd zal veranderen. Iets waardoor je vast een “rijker” mens bent geworden. Petje af !. Een pelgrimstocht zoals de jouwe is misschien niet voor iedereen weggelegd maar is wel een voorbeeld van iemand die grenzen opzoekt en zijn leven verrijkt ! Vind het een inspiratie om zelf ook meer mijn grenzen op te zoeken en daarmee ook mijn leven te verrijken !
  Proficiat !!

  Vriendelijke groet- Dick (van de Lourdes trein)

 • Wilma schreef:

  He Hans,
  Het was gezellig vandaag en hebben het natuurlijk over je gehad. Leuk dat je belde. Heb aan Lieke het “gepikte boekje” meegegeven en een flesje wijn voor jouw. Weliswaar niet uit Spanje maar uit Italie is ook heel lekker.
  Een lieve groet uit Eindhoven

 • Marjan Smits schreef:

  Hallo Hans
  Het zit erop. Met veel interesse heb ik je verhalen gevolgd en nu is het (bijna) afgelopen.
  Ik maak een diepe buiging. Respect!
  Ik wens je een goede terugreis en een heel fijn weerzien met de rest van je familie en natuurlijk speciaal : Ria.
  groeten
  Marjan

 • Kadetski schreef:

  you did it!!!

  GEFELICITEERD

  😉 🙂 🙂 tix x

 • Hanny schreef:

  Hoi Hans,

  Proficiat met deze geweldige prestatie. De euforie zal enorm zijn geweest bij aankomst in Santiago. Petje af hoor. Nu weer terug naar Nederland en dat zal wel afkicken worden. Sterkte ermee. Een lieve groet oet Mestreech.
  Hanny

 • Jack schreef:

  Hallo Hans,

  Geweldig, een uitdaging die je in het geheel hebt volbracht, zal het je niet na doen.

  GEFELICITEERD.
  En wel thuis.

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Nu niet meer: Santiago, Hans komt eraan…maar: Ria, Hans komt weer thuis!!!
  Geniet ervan en groetjes van ons.

 • John Petersen schreef:

  Hans,
  gefeliciteerd.
  Een GRANDIOZE prestatie en inderdaad een levenslange mooie en dierbare herinnering.
  Bedankt dat ik veel belevenissen van je reis mocht meebeleven.
  En nu de terugreis. Het zal geen maanden duen voordat we kunnen zeggen: De reiziger is thuis.

 • Lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Vandaag een mini reunie gehad van de damesgroep, over wie zullen we het toch gehad hebben? Super dat je ons nog even belde, we konden je alleen niet zien op de webcam.
  Goede reis terug en tot gauw.
  Liefs, je zusje.

 • Tonnie Kroeze schreef:

  Hans, en familie, even alle felicitaties naast je neer leggen, en even denken aan de terugreis.
  Houden jullie er rekening mee, dat je in Frankrijk niet overal kunt tanken?
  Dit in verband met de stakingen in de brandstoffen industrie.
  Veel succes, en goede reis terug,
  Groetjes, Tonnie

 • anton en wilma schreef:

  Hallo Hans,

  bij ons komt maar 1 woord naar boven :
  : RESPECT!

  Groet, Anton en Wilma

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Voor Ria ook alle respect voor de lange tijd dat ze alleen was.Jij beleefde een intense tijd,m maar Ria had hier alleen haar bekende personen.Heeft, denk ik, geen nieuwe vrienden/mailsvrienden ontmoet,gemaakt.Vandaar voor Ria ook CHAPEAU!!!!!!!
  josé

 • jeanette schreef:

  Fantastisch Hans, je hebt het helemaal gehaald en helemaal alleen gedaan.
  Wat een prestatie!
  Moge je dit veel geven in je verdere leven.
  Een kado aan jezelf!
  Hartelijke groet van
  Jeanette

 • marjan schreef:

  Hoi Hans, proficiat met het behalen van je einddoel en je compostella. Klasse! Geweldig, nu genieten met het weerzien met je jongens en straks weer thuis. ws zit ju nu in de auto op weer naar Twente. Zal wel een beetje cultuurschok zijn. er zoveel dagen over lopen en nu zo snel terug. Weet dat je benen en je hoofd tijd nodig hebben om af te kicken van het onderweg zijn. en zoals je zelf al zegt, de herinneringen blijven. Het gevoel van dat heb ik toch maar voor elkaar gekregen blijft voor altijd om op terug te grijpen.Ook van Ad gefeliciteerd en veel groeten, marjan

 • Henny schreef:

  Hallo Hans,

  Gefeliciteerd! Wat een prestatie heb je neergezet! Het is geweldig. Het was vast fantastisch om je jongens te zien. Nu naar huis! (ben benieuwd welke avonturen jullie meemaken met die stakingen in Frankrijk! Nemen jullie een alternatieve route?)

  Hartelijke groet, Henny

 • Thea en Jacques schreef:

  Hallo Hans, van harte gefeliciteerd met het bereiken van je doel, de camino lopen en Santiago halen in 4 maanden. Fantastisch en wat een ervaring moet dat zijn. We hebben je op je vierde dag ontmoet op het Pieterpad in de bossen bij Braamt en de foto gemaakt die als eerste in de eerste week staat, misschien herinner je je dat nog. Het was voor ons het laatste traject van het Pieterpad dat in geen verhouding staat tot jouw prestatie. Als waardering voor je prestatie zullen we een bedrag overmaken voor het weeshuis.
  Geniet van alle herinneringen en van de thuiskomst in Almelo.
  Thea en Jacques

 • Wil Koperdraat schreef:

  Hallo Hans

  In een woord `geweldig`
  Op naar huis.

  Wil Koperdraat

Leave a Comment