22 oktober Santiago – Poitiers (fr)

1/2 7 de wekker gezet, we willen graag om 7 uur rijden en dan proberen ze ver mogelijk in Frankrijk in te rijden, veel mensen maken zich ongerust over de stakingen maar wij nog niet.

Gisteravond zijn wij met z’n vieren gezellig de oud stad in geweest hebben heerlijk met elkaar gegeten, zalig om weer met je zoons en broer samen te zijn, het is echt het begin van de einde van een lange tocht, het weerzien met elkaar, we dollen elkaar en zijn gewoon blij om elkar weer te zien.

Ik heb een heelmooi T shirt gekregen van de jongens, ze hebben er zelf ook een aan maar bij  mij op de rug staat “THE WALKER” en daaronder de map van de route die ik gelopen heb, zitten wij op een terras op het plein voor de Katherdraal voel ik opeens iets over mijn rug strijken, staat er een spanjaard achter mij en die gaat met zijn vinger over de route die ik heb gelopen, heel verbaast draai ik mij om en hij zegt heb je dat allemaal gelopen, Ja dat heb ik en krijg een compliment van hem, een hele leuke reactie op het shirt en de tocht vind ik, vooral op het shirt dat de jongens speciaal hebben laten maken. (foto’s volgen).

De terug reis is lang, wat een eind rijden in Spanje, we komen in het begin nog langs de camino en zien verschillende wandelaars die nog zeker 4 tot 5 dagen moeten lopen, dan komen we achter León en zien daar op het hele lange stuk nog 2 pelgrims lopen, die moeten nog zeker 2 weken gaan, en dan denk ik, nee voor mij ff niet, ik ben moe, nu de druk eraf is en ik ben in Santiago geweest ben ik heel blij dat ik er ben en ik kan nu niet meer de moed opbrengen om bv naar Finestere te wandelen, NEE het is goed geweest zo.

We rijden Spanje uit en komen in Frankrijk binnen, wat een rij vrachtauto’s, kilometers lang en soms staan wij ook stil, is dit het begin, nee gelukkig niet het is ws een vrijdagmiddag spits en ook veel vakantie mensen komen terug, klopt achteraf ook en de file lost snel op en wij kunnen goed verder.

We besluiten om tegen 9 uur te stoppen in Poitiers en nemen daar een hotel bij Futurescoop, een 4 persoonskamer die lijkt op een kamer in de Albergue, ik voel mij bijna thuis maar toch is dit anders hier, om 10 uur doen wij de ogen dicht om morgen verder te gaan naar huis.

Groetn uut Poitiers

Hans, Bertus, Thijs en Jeroen uut Twente

2 reacties

  • BAK, C.J.M. schreef:

    Met bewondering en meegevoel de pelgrimstocht gevolgd. Het moet een grootse ervaring zijn geweest. Tot ziens weer in Twente! Behouden thuisvaart toegewenst. familie Bak Almelo

  • MICHEL BROUILLARD schreef:

    Salut HANS ? JE PENSE TOUJOURS AUX QUELQUES JOURS OU NOUS AVONS MARCHE ENSEMBLE JUSQU A ST JEAN PIED DE PORT ET LE SEPARATION
    je compte poursuivre l an prochain par le chemin du nord en ESPAGNE
    amities MICHEL

Laat een reactie achter