31 oktober Almelo

Ik ben nu 1 week weer thuis, en dat is toch wel weer wennen, ook een hele drukke week gehad, veel aangeloop thuis en de voorbereiding voor de verkoop van 30 oktober van de Perik Pelgrim Fair van Ria.

onderweg naar Santiago.

s 'morgens vroeg bij zons opgangmist, schaduw, zon na een afdaling lopen in de wolken, letterlijk en figuurlijk.provincie Galicië

 eindelijk kan ik weer foto’s bij voegen, mijn eigen computer is veel sterker dan de kleine laptop die ik bij mij had en bij deze dan enkele fotoé van de laatste week.

Na mijn terugkomst uit Santiago een heel warm en hartelijk welkom van mijn fam. heerlijk om ze weer te zien, en ook heerlijk om gewoon aan de tafel te zitten met het eten.

Uiteraard moesten er nog veel dingen geregeld worden nu ik weer thuis ben, ik heb dan mij zelf ook een week extra vrij gegeven voor deze werkzaamheden, maar zoals altijd kun je je eigen tijd bijna niet invullen en wordt je weer geleefd door onverwachtse afspraken, Zondags met mijn moeder naar de kerk, veel parochianen gesproken die mij ook gevolgd hebben op mijn tocht, de hele week bezoekjes gehad van vele bekenden.

Zaterdag 30 oktober een verkoop bij ons in huis van zelf gemaakte materialen van Ria, het heeft de hele dag door gelopen en er zijn heel veel bekenden geweest om ons te begroeten, wat heeft Ria er veel voor gedaan, ik heb dan wel 4 maand gelopen maar thuis is alles door gegaan en Ria heeft ontzettend veel hand werk gemaakt voor het weeshuis, als ik zie hoeveel kerstboompjes, kransen en engeltjes ze heeft gemaakt, hoeveel jam, peren op sap en appelmoes in de potjes zijn gegaan kan ik alleen maar zeggen dat deze werkzaamheden meer tijd heeft gekost dan de uren die ik gewandeld heb, wij zijn dan nu ook aan het kijken enwat onze tocht allemaal heeft gedaan aan verkoop en sponsering en wij hopen eind deze maand, begin december alles afgerond te hebben, wij houden jullie op de hoogte van alles maar niet meer elke dag hoor.

Zelf mis ik het schrijven ook een beetje, alle belevenissen op papier zetten was ook fantastisch, voor mij zijn het ook herinneringen die ik dan weer naar voren kan halen en denk dan, o ja dat was daar en daar was ik op dat moment, ik probeer dan ook een boekje te maken met hoogte punten op de dagen dat ik het heb mee gemaakt en er foto’s bij te plakken voor een mooi overzicht.

Het leven neemt nu weer een normale gang aan, we zullen de draad weer op moeten pakken maar het zal toch anders zijn, zelf ben ik er nog niet achter wat er anders is maar het is anders dan voor ik weg ging. Komt misschien ook dat het nog zo vers is allemaal.

De werkzaamheden roepen weer, er moeten afspraken worden gemaakt met de tandarts, ( stuk van de tand gebroken de laatste dag in Spanje) de huisarts voor de controle van de suiker en urine waar ik tijdens de warme dagen problemen mee heb gehad, dus toch weer een week met nieuwe afspraken. Ook moet ik aftrainen, ik heb spierpijn in mijn benen en voeten en wanneer ik even gelopen heb gaat het snel over, maar gelukkig nog steeds geen blaren of ontstekingen in de onderbenen en achillespesen.

groetn uut Almelo

Hans uut Twente

in de buurt van Sarria

10 reacties

 • Lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Blijf schrijven en vertellen over je tocht naar Santiago.
  Iedere keer hoor ik weer iets nieuws van je en ik geniet ervan!
  Liefs, Lieke

 • Sjouke & Elly (nog steeds uit Friesland) schreef:

  Hoi Hans,
  Fijn dat je weer een stukje hebt geschreven, je site wordt nog steeds dagelijks bekeken, hoor!
  Geweldig wat Ria en jij allemaal gedaan hebben voor Ghana. Hopelijk heeft Ria zaterdag een beste opbrengst gehad, ze heeft het verdiend!
  Groetjes Elly

 • Gerard en Karin schreef:

  Hallo Hans,
  ook wij blijven je nog steeds volgen!
  We zijn blij met de laatste foto’s, toch een mooie impressie van het hele gebeuren,hopelijk komen er nog meer, je hebt er genoeg gemaakt!!
  We hopen dat het afgelopen zaterdag en de voorgaande weken, een mooie opbrengst is geworden voor Ghana, jullie hebben er zoveel energie in gestoken en dat mag zeker beloond worden!
  groeten Gerard en Karin.

 • Wilma schreef:

  Gelukkig, we hebben weer wat te lezen. Gezellig. Groetjes uit Eindhoven

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans en Ria
  Eindelijk weer een berichtje.Wat een werk hebben jullie verzet.Neem nu ook de tijd om te acclimatiseren.De voorbereidingen deed je ook niet in één week.Dus afkicken kan dat ook niet.Is ook voor Ria van toepassing.
  liefs josé

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Wat moet ik nu nog verder als reactie geven…dat zou een herhaling van zetten zijn.
  Ik sluit mij mij volledig aan bij de vorige schrijvers.
  We hopen jullie snel te ontmoeten om de bestellingen op te halen en spullen van Hans te brengen.
  een groet uit Wilnis

 • Anneke schreef:

  Dag grote broer,

  Fijn om weer eens wat van je te horen! Neem de tijd om te schakelen, want je manier van leven van de afgelopen 4 maanden was wel erg groot. Groet, Anneke

 • Diny schreef:

  Hoi Hans en Ria
  Ja het is best afkikken voor alle twee Ria met alle werkzaam heden voor de verkoop en Hans aftrenen.Ik hoop dat afgelopen zaterdag een sucses is geweest. Ja toch even fijn te lezen dat alles goed met jullie is
  Groeten ut Dalfsuh

 • Frans Roijendijk schreef:

  Dag Hans,

  Het is weer wennen natuurlijk. De vrijheid die je maanden hebt genoten is voorbij. De herinneringen blijven en worden met het verstrijken van de tijd steeds heviger. Mocht je je niet kunnen inhouden dan kun je er eens over nadenken om volgend jaar vanuit Sevilla de Via de la Plata te lopen. Zoveel voorbereiding vergt dat niet. Aleen even weer de rugzak inpakken. Ik vertrek 26 maart 2011. Zin om mee te gaan? Grapje natuurlijk. Ik vertek uiteraard wel maar kom jij maar even tot rust. De roep echter om weer eens te gaan zal steeds heviger worden. Wens jou en je familie al het goede toe. Hartelijke groet.

  Frans Roijendijk

 • Lein schreef:

  Dag Hans,

  We hebben U met veel plezier en bewondering gevolgd de afgelopen maanden.
  We zijn eigenlijk wel benieuwd naar het resultaat van de sponsoractie. Komt er binnenkort nog een update?

  groet,
  Piet&Lein
  Apeldoorn

Laat een reactie achter