11 december 2011 Almelo

Het is nu alweer 1 jaar geleden dat Ria en ik het geld op een zondagmiddag hebben overgedragen aan het bestuur van het weeshuis ‘Egyam” om er iets moois mee te doen.

In die tussen tijd is er natuurlijk nog heel wat gebeurd,  samen met de basisschool “de Compaan” een kerstmarkt gehouden, diverse lezingen in Almelo over de wandeltocht en elke dag ontmoetingen met vrienden en kennissen die over de wandeltocht beginnen en waar ik toch nog niet over uit gepraat ben,  elke keer weer komen de bijzondere dagen weer terug in je gedachten, de ontmoetingen en de bijzondere verhalen van onderweg, het klopt dus helemaal, de tocht naar Santiago begint pas wanneer je weer terug bent in Nederland.

De laatste stempel op mijn kaart

Heel bijzonder voor mij was op zaterdag 1 oktober, het bezoek van een tentoonstelling over de Camino naar Santiago in Uden,  samen met Bertus ben ik daar naar toe gegaan en heb daar die tentoonstelling bezocht, heel veel foto’s waren daar gemonteerd tot een verhaal en diverse mensen uit de omgeving van Uden hebben un verhaal op video laten opnemen en daar laten afspelen, uiteindelijk zijn Bertus en ik weer terug gegaan richting Almelo om in Nijmegen een spaans restaurant de inwendige mens te versterken,  groot was mijn verbazing dan ook ( en een beetje emotioneel) dat onze Thijs en Jeroen daar ook in het restaurant zaten om gezamelijk het bijzondere jaar die we hadden daar af te sluiten, het is nl. bijna 1 jaar geleden dat zij mij hebben opgehaald uit Santiago, iets waar ik nog elke dag met veel plezier op terug kijk.

Na het heerlijke spaans diner met z’n 4 weer allemaal naar huis met het zelfde saamhorigheids gevoel als van een jaar geleden,  jongens nogmaals bedankt voor dit bijzonder moment!!!!!!!!!

Op 20 oktober was het 1 jaar geleden dat ik in Santiago aan kwam,  en zelfs na 1 jaar viel ik weer in een “gat” ,  want in die voor gaande tijd heb ik elke dag de route in mijn gedachten weer gelopen, de foto’s bekeken en veel mijn site bezocht om alle lieve en fijne reactie’s weer te bekijken, echt een tocht die ik weer in gedachten liep en herinneringen opgehaald.

De contakten met andere pelgrims zijn nu minder aan het worden, met Susanne heb ik nog geregeld kontakt op facebook, van Jakob hoorde ik dat hij eind september de tocht heeft uitgelopen tot Santiago, van Reinhard hoor ik verder heel weinig tot niets en met Arturo uit Spanje heb ik ook nog geregeld contakt, Jean-Marie uit Canade en Marie uit Canada sturen ook nog regelmatig een e-mail terug en ook van Odds uit Noorwegen krijg ik nog foto’s,  zo zie je dat de camino nooit eindigd.

Maar ook het andere werk eindigd nooit,  Ria en ik zijn nog steeds bezig voor het weeshuis, Ria is druk bezig om Quilts te maken voor in de kamers en ik ben bezig om materiaal te krijgen voor verbeteringen aan het gebouw daar in Ghana.  Maar wie gaan die verbeteringen dan doen daar terplaatse, nouja, dat zal ik dus zelf gaan doen, samen met Herman van de Bosch de echtgenoot van Thea de oprichtster van de foundaition,

wij slaan dus en dubbelslag,  wij gaan daar terplaatse diverse werkzaamheden doen en ik kan dan ook met eigen ogen zien wat er allemaal gebeurd is met het geld dat jullie ons in vertrouwen hebben gegeven, ik vertrek op 14 januarie 2012 en kom 15 dagen later weer terug, hopelijk met een schat aan informatie en ideeën en aan gedachten van de mensen die daar wonen.

Ik probeer jullie daar ook allemaal deel genoot van de te maken en zal elke zondag een stukje schrijven over de voorbereideing, de reis en de belevenissen om naar Ghana te gaan en te zijn.  

Ook hebben wij het geld wat nog steeds op onze rekening kwam dit jaar overgemaakt naar de stichting, Uiteraard zijn wij heel benieuwd wat er met die € 9866,04,  de opbrengst van de kerstmarkt van de basis school de compaan groot € 650,–  en nogmaals een bedrag van ruim  € 2850,– is gebeurd.

juliie zien, er gaatweer wat gebeuren, een nieuw avontuur staat op stapel, een avontuur die ik zelf nu al veel spannender vind dan het wandelen, het onbekende, de ontmoetingen met de mensen terplaatse en de kinderen uiteraard, de reis er naar toe en wat er allemaal bij komt kijken.

Dus hou de site in de gaten wanneer je mijn verhalen verder wilt volgen, bedankt alvast voor de belangstelling het meeleven van deze reis

Groetn uut Almelo

Hans uut Twente.

6 reacties

 • Gerard Bekke schreef:

  Hallo Hans,
  Geweldig wat je nu weer gaat doen in Ghana.
  We (Ineke en ik)zullen je belevenissen op de website volgen.
  Iemand met zo’n doorzettingsvermogen zal ook deze uitdaging wel weer tot een goed einde brengen.
  Maar eerst nog prettige feestdagen in Almelo.

 • theo schreef:

  hans,ik wenoprecht insis jou veel succes en toewijding
  en inspiratie
  theo

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Prachtig, Hans en Ria, dat jullie zo gedreven zijn. Hans ik wil je een goede tijd wensen in Ghana en hoop dat je veel werk kunt verzetten. Ik blijf je in ieder geval volgen…
  Chapeau!!!!!

 • jose van uum schreef:

  Hoi Hans
  Je site weer gelezen en ook ik blijf je weer volgen.
  Goed thuis gekomen na ons feest? Had je veel last van mist? We hebben al fruitbomen van jullie bon gekocht. Nu nog afwachten of ze goed aanslaan.
  Groetjes ook aan Ria.
  José en Gerard.

 • Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Leuk dat je weer een stuk heb geschreven op je site om ons allemaal op de hoogte te houden. Geweldig dat je nu zelf naar het weeshuis in Ghana gaat. Je zult daar vast een mooie tijd hebben. Heel veel suc6 en hou ons op de hoogte.

 • Wilma Caiffa schreef:

  Hoi Hans,
  Wat een avontuur weer zeg. Spannend om alles weer te lezen. Hele goede reis maar vooral weer behouden thuis komen.
  Geniet ervan en een dikke knuf van ons uit Eindhoven

Laat een reactie achter