31 december 2011 Almelo

Luisterend naar radio 2, de top 2000 die met de laatste dag bezig is en lekker genieten van een jaar dat achter ons ligt, de gedachten laten gaan aan alle mooie en fijne dingen van dit jaar.

Het jaar na de camino, toch wel bijzonder, zo heb ik dit jaar helemaal geen behoefte gehad om op vakantie te gaan, het liefste was ik gewoon thuis bij de Ria en de familie, toch dit jaar 2 keer naar Lourdes geweest, 1 x samen met Lieke in het zorghotel en 1 x als teamleider van de reisleiding. buiten alle vergaderingen in Limburg dus veel thuis geweest, oja, 1 nachte wezen logeren in het ziekenhuis voor een ingreep maar dat is allemaal weer goed gekomen.

En nu het jaar 2012,  ik moet er steeds meer aan denken dat ik over 14 dagen naar Ghana ga, 14 januari komt heel dicht bij.

vetrek uit Almelo 27-06-2010

Verschillende mensen vragen aan mij hoe ik dat vind, nou ik vind het spannend, spannender dan dat ik uit de Georgiusbasiliek vertrok voor mijn wandeling van bijna 4 maand.  allereerst natuurlijk het vliegen (6 uur), dat doe je ook niet elke dag, de temperatuur die daar is, het is daar gemiddeld tussen de 25 en 30 graden, de omgeving, kom ik in de rimboe terecht, hoe zijn de leef gewoontes daar, hoe kijken ze daar tegen blanken aan,  de taal, kan ik gemakkelijk met hun praten( mijn Engels is net zo als mijnNederlands, niet zo goed als mijn Twents), dat zijn zoal dingen waar ik steeds meer aan ga denken.

Uiteraard moet ik ook denken wat ik allemaal mee moet nemen, welke kleren voor mij zelf, en wat kan ik nog meer in de koffer stoppen om daar achter te laten,  moet het speelgoed zijn, kan het schriftjes of pennen zijn, of zal ik brillen en andere dingen mee nemen die heel erg praktisch zijn en daar moeilijk zijn te verkrijgen, zo ben ik al een hele tijd aan het denken.

Wat ik wel mee neem zijn beugels voor hemelwaterafvoeren, eindstoppen, en doorvoeringen voor de goten( dankje wel Bertus en Dyka), ca 30 mtr horrengaas( dankzij de fa. Fikkert) om daar de muggen ’s nachts buiten de gebouwen te houden en die dan samen met Herman gemonteerd kunnen worden, gelukkig heb ik dan wat te doen en zal mij dan ook niet vervelen.

Morgenvroeg moet ik beginnen met de malaria tabletten, Lariam, deze moet ik elke week 1 x innemen tot 4 weken na mijn terugkomst, net of ze bang zijn dat ik malaria wil oplopen, ook dat is een ding waar ik mee bezig ben omdat ik nogwel eens door muggen wordt gestoken en daar vatbaar voor ben,  maar net zoals de 4 prikken die ik al heb gehad zal ik dat ook wel weer overleven.  Daarna nog een keer bloed controle of ik toch niets heb opgelopen maar dat weet ik pas na 4 maand wanneer ik terug ben.  Nooit gedacht dat er nog zoveel bij komt kijken voor 14 dagen Ghana.   Maar ondanks al deze dingen die er bij horen heb ik heel veel zin om te gaan, gelukkig heb ik al kennis gemaakt mat Daniël Payne, de huisvader van het weeshuis, hij was 14 dagen geleden in de Achterhoek en wij hebben daar al een poos met hem gesproken, Ria en ik zijn naar het huis van Thea geweest waar hij ook was en daar gehoord wat hij vertelde over het weeshuis, een zeer ontroerend verhaal, 5 dagen later (zondag 11 december) zijn wij samen naar Dinxperloo geweest om een kerstconcert bij te wonen wat was georganiseerd voor het weeshuis Egyam, ook daar hebben wij hem horen zingen wat heel bijzonder was.

Ik vind het allemaal wel bijzonder, de mensen die ik tijdens en na mijn Camino allemaal heb ontmoet, alles is toch wel anders geworden, mijn hele wereld is groter geworden,  mooi voorbeeld zijn de kaarten en mailtjes die ik heb gekregen van diverse medewandelaars, ook heel mooi is de fleswijn die ik heb gekregen van Reinard uit Oostenrijk, een Rioja uit 2010, heel toepasselijk.

Ook namens Ria wens ik jullie een heel goed 2012 toe, veel gezondheid en dat wij samen onze handen ineen mogen slaan voor de mensen en kinderen die het zo nodig hebben, de mensen en kinderen in het weeshuis Egyam bijvoorbeeld,  ons rekeningnummer voor hen is dan ook nog steeds open voor giften,  het nummer is  bij de RABO bank  1550.39.784.

groetn uut Almelo

Hans uut Twente

10 reacties

 • Cynthia en Marco schreef:

  Beste (O)papahans,

  het jaar 2011 was idd bijzonder, alleen missen we 1 gebeurtenis in de tekst !
  We denken dat deze gebeurtenis wel op nr 1 staat. Denk maar even na 😉

  Groetjes van ons 3 (Hint)

 • jose van uum schreef:

  Hoi Hans en Ria
  Allereerst een heel goed en gezond 2012 gewenst vanuit Stokkum. Zoals jullie dochter al mailt, heb je wel het allerbelangrijkste vergeten. Het hoort al zo bij je, denk ik.Eéééééééééééééééén familie.Ik blijf je weer volgen. Liefs van ons.

 • Frans en Clazien. schreef:

  Beste Hans .

  We wensen jou een hele mooie tijd in Ghana..Wat je al schrijft je heb veel
  voorbereiding nodig.
  hopelijk kan je al zien wat er met het geld gebeurd is.
  Groeten Frans en Clazien uit Wilnis

 • Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Nog een paar dagen dan ga je naar Ghana! Een goed begin voor 2012.
  Heel veel suc6 daar.
  Groetjes Elly

 • Cor & Henriette schreef:

  Hallo Hans,
  Fijne dagen in Ghana.
  Groetjes van ons.

 • Gerard en Karin schreef:

  Hallo Hans,
  ook wij heben net onze laatste malaria pillen weggewerkt !! Goeie TIP…Neem vooral immodium en norittabletten mee.
  Van onze groep , heeft zeker de helft behoorlijke darmproblemen gehad!!Ondanks dat je erg op het eten let!!!
  Met dit boodschappen lijstje wensen we jou een hele fijne tijd in Ghana.

  groeten Gerard en Karin.

 • Ma schreef:

  Lieve Hans,

  van harte wens ik je een hele mooie tijd.

  Veel groeten van Ma.

 • jeanette schreef:

  Hans, wat een mooie plannen en óok daadwerkelijke uitvoering.
  Ghana. Dat jij daar nu naar toe gaat! Ik heb er de afgelopen 2,5 jaren meer over geleerd omdat ik rondleidster ben in het Afrika Centrum. Vertel de groepen over een dag in Accra,de hoofdstad en laat ze van alles beleven. Hoor niet anders dan positieve berichten van mensen die er waren. Dus dat verwacht ik bij jou ook. Wens je een hele mooie en voorspoedige reis toe. Hartelijke groet van Jeanette

 • Ans uut Brabant schreef:

  Lieve Hans en Ria,
  Overmorgen is het dan zo ver….Hans naar Ghana en Ria weer “alleen”, maar gelukkig maar voor 2 weken.
  Hans ik wens je een goede reis, een fijn en arbeidzaam verblijf. Nu zie je het zelf en beleef je de sfeer en zie je wat er allemaal gedaan is en wat er nog gedaan moet ( kan ) worden.
  Geniet van alles wat je meemaakt en Ria geniet van de kmende 2 weken van de dingen die jij graag doet.
  Dikke knuffel uit het Zuiden,
  Ans

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Vanmiddag in het Catharijneconvent geweest en de Pelgrimtentoonstelling gezien. Ik sloeg daar een verzamelmap open en de eerste bladzijde was een bladzijde van Hans uut Twente. Heel bijzonder!
  Hans, ik wens je een heel goede tijd in Ghana en wacht nu al weer op je verhalen. Maak je een foto van het kleed, door Ria gemaakt, als het hangt?
  groet, Ada

Laat een reactie achter