15 januari 2012 Egyam Ghana

Om half 8 hoor ik de eerste stemmen, slaperig kijk ik rond in de kamer. Het is al licht buiten maar wat ben ik nog duf. Ik draai me nogmaals ff om. Ik slaap in mijn zijden slaapzak, nog dunner als een laken en ik heb ’t warm, neem een slok water uit de fles en val weer in slaap. Om 10 uur hoor ik weer stemmen, Thea en Herman staan in de keuken met Daniel te praten. Meteen maar de klok op Ghaneese tijd gezet dus het is nu 9 uur.

Ik ga naar de douche om mijn vroege zweet af te douchen, geen drup water uit de kraan. De kraan is ws kapot en die zal ik morgen proberen te vervangen. Tanden poetsen met een fles water en dan een snel ontbijtje. De koffers worden verder uitgepakt. De kinderen zijn allemaal naar de kerk in Egyam en we kunnen ze hier horen zingen. Er is wel geen priester maar de kerk zit wel vol met dorpelingen en zal nog wel tot 1 uur duren.

Thea begint met eten koken en Herman en ik gaan de boel buiten een beetje verkennen. Tijdens het eten koken komen de kinderen terug en wij maken het eten snel af. We gaan naar buiten en daar staan alle kinderen om ons te verwelkomen. Daniël heet iedereen welkom en zegt tegen de kinderen waarom ik hier ben. Op een kaart van Europa en een deel Afrika leggen we uit waar Almelo en Santiago liggen. Ik maak meteen gebruik van de gelegenheid en bied Daniël meteen de 2 quilts aan die Ria heeft gemaakt. Ze gaan meteen van hand tot hand en wij zeggen dat ze de volgende week worden opgehangen hier in het weeshuis.

Ik zit nu rustig in de kamer (28,5) want hier is het uit te houden, buiten is het meer dan 32 Graden en zit lekker te genieten.

Het is een komen en gaan van de kinderen, niet alleen de kinderen maar ook de kookmoeders, de huismoeders, de andere helpers en allemaal willen ze ff aandacht. De kinderen krijgen allemaal een klein cadeautje, potloden, autootje, vouwblaadjes, kaarten, alles vinden ze mooi. Ze lopen allemaal op blote voeten, ook de volwassenen doen dat door het gras over de weg wat een echte keien weg is.

Het is verder heel rustig, lekker 1 uurtje de ogen dicht gehad en ik weet nu al dat je rustig aan moet doen hier, het is te warm om je druk te maken.

Morgenvroeg beginnen wij met klussen, we zien wel waar we mee beginnen, jullie hebben leesvoer en ik probeer het op internet te krijgen.

Groetn uut Egyam

Hans uut Twente.

11 reacties

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Niet te veel uitslapen, hoor, dan komt het werk niet af….hahahahahaha

 • Jeroen schreef:

  Hoi Pa,
  mooi dat het je het rustig aan doet, je bent nu denk ik druk aan het klussen.
  heb je al inzicht wat je de komende dagen allemaal gaat doen?

  groetjes Je jongste en NOG thuiswoonde zoon 😉

 • Elly schreef:

  Leuk Hans, ik geniet weer van je verhalen.

 • Jeroen schreef:

  @pa, ik kan je verslag van de 14e niet open, zowel op PC als telefoon.
  ik kan hem dus helaas niet lezen.. 🙁

 • Thijs schreef:

  @Jeroen: Verslag van de 14de is weer gefixed! 😉

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Goedzo, Thijs, kunnen we weer lezen!

 • Wilma Caiffa schreef:

  Heerlijk om weer je verhalen te lezen. Kijk al weer uit naar morgen. Net een spannend boek. Succes met klussen en alles. Groetjes uit Eindhoven

 • joke schreef:

  Hoi Hans,
  Waar ben je mee begonnen vandaag? Lekker klussen in die hitte. Maar dat fix je wel. Gezellig om je verhalen weer te lezen. Ik geniet ervan.
  Succes.
  Groetjes,
  Joke

 • Anneke schreef:

  Dag grote broer (als vanouds)!
  Fijn om je belevenissen weer te volgen. Geniet van de tijd dat je in Ghana bent: het is je gegund! Liefs, Anneke

 • Ans uut Brabant schreef:

  Hoi Hans,
  Wat fijn dat je weer schrijft over alles wat je meemaakt, ziet, doet e.d. Heerlijk!! Je schrijft zo gezellig.
  Succes met de klussen, doe het soms wat rustiger aan. Ik kijk al weer uit naar je verslag van morgen.
  Succes daar en geniet, maak veel foto’s enz. enz.
  Houdoeh war,
  Ans

 • jose van uum schreef:

  Hoi Hans
  Zoals je ziet zit ik weer op mijn werk en heb tijd om te mailen.
  Wat leuk dat je al die kinderen kan verwennen met potloodjes ed.
  Geniet ervan en werkse daar.
  Kom weer met vele verhalen terug en blijf nu ook elke dag schrijven.
  José uut stokkum

Laat een reactie achter