19 januari 2012 Egyam

Probeer al 2 dagen op internet te komen en dat lukt mij niet, mijn verhalen schrijf ik wel in Words en probeer het over te zetten wanneer ik wel op internet kan.

Vandaag hebben we de watertank op z’n plaatst gezet, dat wil zeggen 4 jongens hebben de tank 200 mtr van de straat naar de achterkant van het gebouw gedragen en Herman en ik hebben de tank op stenen en balken gezet. De HWA hadden wij al aan de muur gemonteerd en wij hoefden alleen nog de buizen op de tank af te werken, mooi klusje wat toch de hele morgen heeft aangehouden. Maar de tank staat, de leidingen zijn aangesloten en nu is het wachten op water.

Nadat de watertank klaar was hebben we de quilts van Ria opgehangen. We hebben nog ergens 2 bezemstelen gevonden en die hebben we aan de muur gemonteerd in de ruimte waar de kinderen eigenlijk alles doen. ’s Morgens ontbijten, uiteraard met gezang, ’s middags hun huiswerk maken en ook bijlessen krijgen van de stagiaires die hier 1 kamer hebben en die de hele dag op school zijn. Ze mogen hier gratis verblijven als ze maar wel de kinderen bijles willen geven. Gisteren waren ze bezig met gewicht, 1000 gr is 1 kg dus ik stak elke keer mijn hand op als ik antwoord had wat de juf op het bord schreef. Maar de quilts staan hier heel mooi, hangen ook wel mooi in het oog maar we zijn wel bang dat ze snel smerig worden door de fijne stof die hier continu door de wind binnen wordt geblazen.

Alles is hier op het moment erg droog. Het heeft al 3 maand niet geregend, de grote tank is ook helemaal leeg terwijl er toch 6ooo ltr water in kan. De straten, nee, zeg ik niet goed, de zandwegen hier zijn allemaal van rood zand, vol met gaten en kuilen. Rijden met de auto is een kunst, je moet elke keer de gaten ontwijken en je hobbelt behoorlijk door elkaar. Regelmatig wanneer we terug komen van de grote weg en nog ca 6 km moeten rijden naar het weeshuis komen we mensen van het dorp tegen. Als er ruimte is in de auto nemen we ze mee, zoals ook gisteren. 2 meisjes van ca 10 en 12 jaar met allebei grote schalen op hun hoofd voor de verkoop langs de straat. De oudste helpt het jongere kind om de schaal op het hoofd te zetten en moet ook hulp hebben voor haar schaal, toen ik deze probeerde was het een heel gewicht en dat dragen ze dan met losse handen op hun hoofd.

Vanmiddag zijn wij naar het Funko beach geweest, een heel smal strand met kleine terrasjes onder de palmbomen. Uiteraard hebben we hier weer een Star gedronken, het Ghanese bier en dat smaakt best lekker, 1 fles van 0,75 ltr  kost hier 2 cedies, dat is 1 €. Lekker nog een poos in de golven gestaan en het water is hier zeker 25 gr.  Maar we hebben een heel mooi zeewindje gehad, de plaatselijke bevolking vond het veel te koud.

Gisteravond viel de stroom weer uit, Daniël zei dat dat regelmatig gebeurd en het is een kwestie van wachten en inderdaad tegen 10 uur hadden we weer stroom. Niet voor de verlichting is dat belangrijk maar nog veel meer voor de ventilator die aan het plafond hangt, deze geeft nog een beetje verkoeling.

Nou tot morgen dan maar weer

Hans uut Twente

Laat een reactie achter