20 januari 2012 Egyam

Na de hele nacht zonder ventilator te hebben gedaan komt om half 7 de stroom weer binnen, na 1 kwartier blijft ie ’t ook doen. We hebben dus de hele nacht zonder stroom gezeten, gistermiddag om 4 uur was het al zo ver, maar hopen dat de stroom er vandaag wel is.

Wij zijn begonnen met het graven van gaten voor de omheining van een geitenruimte. We hebben er nu 10 gedaan, 10 gaten van ca 50 cm diep waar de palen in komen voor de omheining. Meer konden wij er ook niet doen, we waren kapot om 11 uur ‘s morgens.

Herman en ik ook hadden geen zin meer om bij 36 gr in de zon te gaan hakken in de grond. Ja, het is hier echt hakken met een pikhouweel om de grond los te krijgen en dan met een schop het losse zand (grind) er uit te halen. De palen hebben we nog wel op lengte gemaakt en die gaan dan morgen de grond in. Voor de 2e keer ons gedoucht met koud water, nou ja koud, het komt uit de tank die buiten staat en heeft een temperatuur van ca 25 gr. en is een genot om onder te staan. Heb meteen mijn kleren gewassen. Doe ik wel elke dag en die zijn nu al droog (1 ½ uur). Thea vindt het bijzonder dat ik mijn kleren en ondergoed allemaal zelf doe, maar ik zeg dan, dat moest ik ook doen toen ik aan het wandelen was dus waarom nu niet? Ook de knoop van mijn blouse die eraf was heb ik zelf gedaan met garen van haar uit een doosje.

Herman en ik zitten nu echt bij te komen. Thea is met 15 kinderen naar Takoradi voor een eye controle. Dat doen ze hier elk jaar maar wij hadden geen zin om mee te gaan in de warme auto met 18 man, 18 man in een auto! Ja hoor, dat is hier heel gewoon, wij hebben zo’n klein Toyota busje Vanetta en daar passen er wel 20 in. Wel boven op elkaar maar het kan.

3 reacties

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Tjonge Hans, dat is een hele kluif als je ’s morgens Hans uut Twente opent en dan 3 verhalen ziet. Geweldig om zo de zaterdag te beginnen. Gisteren, bij Diny, al gehoord van Ria, dat jullie vaak stroomproblemen hebben. Wat laat je nu maken????? (Zie je verhaal van 18-01) grapje!!! Ja, ja de verschrikkigen van de WIC,daar willen we niet graag aan herinnerd worden,maar het is wel gebeurd. Wel interessant dat jij nu daar bent. We gaan nu naar Schiphol, Radboud ontmoeten, die gaat naar Manilla. Tot horens!

 • josé schreef:

  Hoi Hans
  Wat een hitte om in te werken. Vooral om dat wij niet gewend zijn om bij zo’n temperatuur te werken.Je moet alles een beetje in vertraging doen.De tijd nemen dus.Hebben ze daar ook iets van koeling?
  Waar laten ze melk ed?Hoe te handelen bij stroom uitval?
  Liefs José uut de achterhoek.

 • Ma schreef:

  Hallo Hans,
  Hier een berichtje van je moeder. Bertus is hier en heeft mij geholpen met je berichten te lezen. Ik vind het geweldig wat je allemaal doet en ben heel trots op jou. Ik ben blij dat ik je via internet kan volgen ook al ben je ver weg. Lieve groeten, moeder (en een beetje Bertus :-))

Laat een reactie achter