30 januari 2012 Amsterdam (Schiphol)

De hele nacht geen oog dicht gedaan, slapen lukt niet, lezen ook niet want het licht staat op dimstand. Naast mij zit een Zwitser, hij kan ook niet slapen en loopt bijna de hele nacht op en neer in het vliegtuig. Hij is bijna 2 mtr en kan met z’n knieën ook moeilijk zitten in die smalle ruimte. Het is een hele rustige vlucht zonder turbulentie (mazzel ik hé).

In Amsterdam aangekomen heb ik geluk, kan snel doorlopen naar de uitgang en door de douane. Mijn koffer komt als 1 van de eerste op de band terecht en omdat ik niets heb aan te geven kan ik snel naar buiten. Daar staan Ria, Thijs en Esther direct bij de ingang, (iedereen die mij kent weet dan dat ik dan wel ff heel diep moet slikken) en ik ben blij ze weer te zien. Ria heeft een jas voor mij meegenomen want het vriest nog buiten en er ligt een beetje sneeuw.

2 cultuur schokken bij elkaar, van een wereld van donkere mensen naar een wereld met blanken en van 35 gr naar -5 gr. Hoe groter contrast wil je hebben. Samen drinken we nog een bakje koffie, Thijs gaat in Amsterdam naar zijn werk en Ria en ik brengen Esther naar Almere. Wij blijven daar heel even en rijden dan via Harderwijk naar huis om de file van 12 km op de A27 te vermijden. Tegen 11 uur zijn we thuis

3 reacties

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Welkom….lekker de kachel aan!!!! Dan kun je goed je verhalen vertellen.
  Groetjes vanuit een koud Wilnis.

 • joke schreef:

  Hoi Hans.
  Welkom thuis.
  Maar ik zou willen dat ik ook eens ins Ghana was. Wat een fantastische verhalen en wat heb je daar goed werk gedaan.
  Liefs, Joke

 • Thea en Herman vanuit Egyam. schreef:

  Hoi Hans .

  Vanuit het warme en het ons zo geliefde Egyam even het volgende :
  Nogmaals willen we je laten weten dat je hier nu al wordt gemist .De kinderen noemen nog steeds jou naam .
  Het deed goed om te zien,hoe jij je betrokken met hun voelde. Het was fijn om deze 2 weken samen met je te mogen zijn, en ons gezamelijke doel te beleven : Het welzijn van onze weeskindern! .
  Moge ook jij een warme en liefdevolle herinnering aan onze weeskinderen in je hart blijven voort dragen. .
  Nogmaals heel veel dank , en met fijne gevoelens denken we aan jou terug !
  Voor ons nog 2 weekjes zweten en dan hopelijk spoedig tot ziens ! liefs … van alle kinderen , staff , Thea en Herman …en een dikke knuffel van iedereen !

Laat een reactie achter