10 februari 2012 Almelo

Ben nu al weer bijna 2 weken terug uit Ghana, ben ook al redelijk gewend weer aan de kou hier en dat is wel een verschil met daarginds.

Het is wel weer wennen, hier gaat alles heel gestructureerd waar het in Ghana gewoon overleven is, een heel ander cultuur, maar ook relexer dan hier.

Uiteraard moetik nog veel aan de 2 weken in Ghana denken, de werkzaamheden ’s morgens samen met Herman en de midagen waar we onze tijd heel anders besteden, toch heb ik veel gezien in Takoradi, veel kilometers gemaakt met het oude autootje, eigelijk is het een wonder dat deze vanetta het nog zo lang uithoud in deze omgeving, het rammeld ook aan alle kanten.  Af en toe krijg ik nog een berichtje vanuit het weeshuis, Thea houdt mij op de hoogte, zo zijn er 4 drachtige geiten gekocht en die lopen nu in de omheining waar wij zo druk mee zijn geweest, dus het is niet voor niets geweest.

De werkzaamheden hier heb ik zolangzamerhand weer opgepakt, wel vragen heel veel mensen die weten dat ik 2 weken in Ghana ben geweest hoe het daar is, ontzetend leuk om dan te vertellen, dat het toch heel anders is, en niet alleen de warmte.     Zelf denk ik er uiteraard ook veel aan, je moet toch een hele omslag maken, gelukkig ben ik toch wel een beetje nuchter en kan ik wel goed relativeren, dus ik kan ook wel inzien dat er 2 verschillende culturen zijn waarin wij in mee kunnen gaan.

deze maand staan er nog 2 lezingen op stapel, zoals het nu gaat doe ik de 1e lezing van mijn wandeltocht en de 2e lezing gaat over Ghana en het weeshuis, wanneer jullie belangstelling hebben voor een van deze lezingen mail mij dan dan zal ik de datums en plaats door geven.

Zodra Thea weer teug is en dat is zondag 19 februari krijg ik mijn note book weer terug waar al mijn foto’s op staan en dan zal ik Niels vragen om deze foto’s op de site te zetten zodat jullie ze kunnen zien. Op facebook staan ook al enkele foto’s dus daar kun je al op kijken.

Ook de moeite waard is de website van het weeshuis www.weeshuisghana.nl  en ik zou het heel erg fijn vinden dat jullie donateur worden van het weeshuis,  ik heb zelf gezien dat het geld wat geschonken wordt hééééééél goed terecht komt. willen jullie een donatie formulier hebben kun je deze downloaden van de website van het weeshuis of mail mij dan zal ik zorgen dat jullie z’n formulier ontvangen.

willen jullie een lezing van de wandeltocht of het weeshuis organiseren ook dan ben ik altijd bereid om aan te komen.

groetn uut Almelo

Hans uut Twente

Zijmuur van het weeshuis aan de straatzijde!

1 reactie

 • Ans uut Brabant schreef:

  Hoi Hans,

  Gisteren heb ik Frans Roijendijk gesproken over pelgrimeren met kinderen, ook interessant. Kom je ook naar het Zuiden voor een lezing?
  En komt je boek er aan over de wandeltocht?
  Groetjes,
  Ans

Laat een reactie achter