31 juli Kigali Rwanda

Na een hele slechte nacht waar ik nauwelijks heb geslapen, vanmorgen weer aan het werk gegaan. Er zijn nu 2 elektriciens en 3 jongens die bij de broeders wonen die ik aanstuur en de werkzaamheden schieten mooi op. De goot is gemonteerd, de kracht wandcontactdozen geplaatst en de kabels getrokken. Het schakelbord moet wel aangesloten worden maar dat doe ik natuurlijk zelf, weet precies hoe dat worden moet.

Gert, Harrie en Reijer zijn weer met de hefbrug aan het werk geweest, daar zit toch nog heel veel werk in. Tussendoor worden nog dozen uitgepakt en machines in elkaar gezet. Het is schitterendd te zien hoe deze garage gaat worden. Een garage in Nederland heeft niet zulk mooi materiaal als hier, het gereedschap is een lust voor het oog. Henk Baan heeft iets waar hij heel trots op kan zijn, net zoals Gerard Korbeld trots op zijn timmerwerkplaats kan zijn, schitterend om hier aan mee te werken.

Alie heeft vandaag het magazijn bij de elektra alles uitgepakt, gesorteerd en uitgezocht, zo heeft ieder zijn eigen werkzaamheden.

Tussen de middag hebben we weer geluncht bij de broeders. Weer warme en koude gerechten, vis, rijst, en spaghetti, bruine bonen en boontjes en hele grote aardappelen die door midden zijn gesneden en dan worden gebakken met een saus erover. Het smaakt allemaal heel goed. Als nagerecht krijgen we fruit en ik kies altijd voor een soort rode kiwi die zuur is maar toch lekker smaakt, deze geef ik de voorkeur boven de kleine tros bananen die ook op de schaal liggen.

Zowel ’s morgens als s’ middags brengen ze warm water voor koffie of thee. Vanmorgen hadden wij zelf gemaakte koeken bij de koffie, een soort wafel met ham en kaas. Ze zijn volgens ons ook heel blij en verrast wat er allemaal uit de containers is gekomen en komen elke keer vragen waar dat nu weer voor is.

We hebben net samen een lekker pilsje gedronken en nu lekker douchen en dan weer naar de pizzeria. Ik bestel vanavond weer vlees in groene pepersaus, gisteravond had ik dat ook besteld. Ik twijfelde tussen lasagne en vlees en was toch verbaast dat er ineens een bord lasagne voor mijn neus werd gezet. Ik dacht dat Alie dit had gezegd maar nee, de ober had zich vergist en ik heb lekker de lasagne opgegeten die voor iemand anders was. Hij zat 2 tafels verder en heeft die avond geen eten meer gekregen. Zijn tafel was allang aan de beurt geweest en hij moest nog eten krijgen, dat gaat hier niet gelijk, je krijgt je eten altijd na elkaar, soms heeft de 1e het eten al op voor de anderen iets krijgen. Dus vanavond herkansing voor de ober.

Fijne avond allemaal en de groeten uit Chez Lando

Hans uut Twente

6 reacties

 • r schreef:

  en juist die kleine trosbanaantjes zijn zoooooooooooo lekker!!!! probeer ze toch een keer, kun je ook goed op slapen.
  groetjes aan allen

 • Lisanne schreef:

  Lieve opa,

  Wat ben je toch druk! Ik ook maar dan met spelen! Vandaag een doos duplo gekregen van mama, dus daar ben ik heel druk mee.
  Heb je lekker gegeten? Ik kijk elke dag naar je foto, want ik mis je wel hoor! Ik ga gauw weer verder slapen, want dan is de dag er eerder dat ik jou weer zie!
  Dikke knuf, Lisanne

 • Anneke schreef:

  Dag grote broer,
  Goed werk! En gelukkig een betere temperatuur dan de vorige keer.
  Groetjes, Anneke

 • Henk en Ada schreef:

  Wij sluiten ons aan bij r……..

 • Cor & Henriëtte schreef:

  ……..Die kleine trosbanaantjes zijn zooooo lekker!!! Eten we ook altijd op Gran Canaria!! Slaap lekker voor straks. Gr.onzz

 • Ans schreef:

  Ha Hans en team workers,

  Zeker wel een pilsje verdiend,zo te lezen!!!!

  chapeau!!!!!

  Groeten aan allemaal vanuit…..

Laat een reactie achter