4 augustus Kagamera

Na jullie een paar dagen al in spanning te hebben gelaten wordt het nu weer hoog tijd om iets op de website te zetten. Het loopt fantastisch hier, de timmerwerkplaats is helemaal klaar, alle machines draaien en ook de afzuigingen boven de machines draaien. De houtkrullen vliegen de pijp uit en dwarrelen dan nu nog op de grond, wij hebben al tegen elkaar gezegd dat het sneeuwt hier in Rwanda.

Ook de garage is bijna ingericht. Er zijn wat kleine probleempjes met de 4zijdige hefbrug maar die hopen we maandag op te lossen. De luchtleidingen staan onder druk, alle leidingen liggen erin en vanmiddag zijn we begonnen met het monteren van de schakelkasten voor de elektra afdeling. Maandag kan daar ook de spanning worden opgezet zodat ook die afdeling klaar is.

Met andere woorden, wij zijn hier bijna uitgewerkt. Nu is het de beurt aan de leraren en aan de leerlingen om een goed lesprogramma te geven en te krijgen. Gisteren is er iemand van de elektro c0mpany geweest en die heeft een prijsopgave gemaakt voor een trafo station zodat de school rechtstreeks de beschikking heeft over een goede aansluiting, dan kunnen ook meerdere machines tegelijk draaien. Er moet dan nog wel een kabel van 35 mmq een 150 mtr. worden gelegd maar dat zou hij ook in de prijs meenemen.

Gisteravond zijn wij naar Piet Kooiman geweest, hij heeft een mooie bungalow midden in de stad en helemaal ommuurd. Jean Baptist kwam ook nog ff langs met z’n vrouw en die bedankte ons en de stichting Karibu voor de samenwerking en hoopte dat de samenwerking ook in de toekomst en met de broeders en zijn organisatie goed mag blijven verlopen of door Karibu zal worden uitgebreid.

Vanavond gaan we eten bij een Rwandees gezin, we zijn allemaal heel benieuwd hoe dat is. Ziek worden kan ik niet meer want dat ben ik al, al 4 dagen een leegloop dus heel rustig eten.

Morgenvroeg om 9 uur naar de kerk, een Engelse mis en daarna gaan we naar het weeshuis in Karondo. We brengen daar de voetbaldoelen naartoe en uiteraard opzetten, plaatsen daar dan het volleybalnet en hebben 3 koffers met kleren voor de kinderen bij ons, dus ook weer een druk programma.

Het weer is hier geweldig, tenminste als je niet hoeft te werken. Een temperatuur van 30 gr is hier heel normaal en bij 20 lopen wij nog met een T-shirt en zij hier met een dikke trui en/of een jas.

De grote brug

Meer foto’s lukt niet dus hier moeten jullie het mee doen.

Wel zou ik iedereen willen vragen om eens een keer op de site te kijken van de stichting Karibu   www.stichtingkaribu.nl

Fijne avond allemaal en tot horens

Groetn uut Kagarama

Hans uut Twente

6 reacties

 • Ans schreef:

  Hallo Hans,Harrie,Gert,Alie en Reijer,

  Wat een organisatie Hans,geweldig wat jullie samen al hebben klaar gestoomd!!!
  Maar…ik hoop dat je gauw je weer beter voelt!!
  Ik ben trots op jullie allemaal!!
  Morgen een hele mooie zondag gewenst!!!

  Liefste groeten vanuit Almelooo

 • rieky schreef:

  Hallo Allemaal,

  Wat geweldig dat jullie al zoveel werk hebben verzet en dat het allemaal goed is gegaan. De complimenten!!!!
  Beterschap voor Hans en een speciale groet vanaf de Voombelt voor Alie en Gert.
  Groeten Rieky

 • Henk en Ada schreef:

  Blijven eten en drinken,Hans!!!!!
  We zijn trots op onze geweldige zwager!!!!en natuurlijk ook op de rest van het gezelschap.
  groetjes

 • Gerard Korbeld schreef:

  Hallo Allemaal,

  Het is geweldig te lezen dat de montage zo goed als gereed is.Jullie hebben in korte tijd veel werk verzet,iets waar je trots op kunt zijn! Jullie, die elkaar niet of nauwelijks kenden hebben als een team gewerkt,vandaar dit fantastisch resultaat.Mijn welgemeende dank.
  We spreken elkaar na terugkomst zo spoedig mogelijk want ik ben reuze benieuwd naar jullie verhalen.
  Doe de broeders en Piet de groeten en geniet nog van de resterende dagen.
  Groet Gerard Korbeld.

 • Lisanne schreef:

  Lieve Opa,

  Wat werken jullie toch hard! Denk wel aan jezelf opa! Je loopt jezelf voorbij! Goed drinken, dat moet ik ook van mama en papa dus dat doe ik maar.

  Dikke knuffel, Lisanne

 • fia schreef:

  Ben trots dat er mensen zijn die zulk belangrijk werk doen,Hartelijke groet Fia

Laat een reactie achter