12 juni 2013 Signy l’Abbaye

Vanmorgen met droog weer vertrokken, mooi op tijd om kwart voor 9 was alles klaar. Gauw even naar de benzinepomp om de bandenspanning te controleren want nu zitten er 3 grote en volle koffers bij op.

Gisteravond was het reuze gezellig bij ons, Cynthia, Marco en Lisanne, Jeroen en Evelien waren er allemaal bij het eten. Cynthia en Lisanne waren er al om half 4 dus dat was de hele tijd: “Opa, opa en opa”, wij hebben ons best vermaakt met elkaar en het gevolg was dat ze ’s avonds te moe was om te eten.

Met Jeroen en Evelien nog ff gekaart en toen kwam Bertus binnenvallen, lopend vanuit Wierden in iets meer dan 1 uur. Het zit in de familie dat lopen. Trijnie kwam Bertus weer ophalen en tegen 10 uur was iedereen weg zodat ik verder kon gaan met de laatste spullen pakken.

De 3 koffers zitten helemaal vol, dus de rugzak moest toch nog over de motorjas met wat kleine spulletjes. Het viel mij reuze mee, gewicht is geen probleem maar het zweten op de rug is niet zo erg wat ik had gedacht.

Heel erg fijn was dat Ria vanmorgen aan straat stond mij uit te zwaaien. Dus nu zijn we onderweg, mijn 1e tussenstop is in Montfort, bij Mienie Wilbers. Eigenlijk is dit vaste prik want wanneer ik naar Maastricht ga stop ik hier ook bijna altijd en dit was ook een van mijn slaapplaatsen tijdens mijn wandeltocht. Heerlijk geluncht met z’n 2en en toen verder op weg.

In Maastricht moest ik tanken. Op de autobaan is de benzine vrij duur dus voorin Maastricht een tankstop gemaakt. Maar wat zie ik tot mijn schrik, mijn topkoffer is open, terwijl ik zeker wist dat deze in Montfort dicht was. Er gauw in gekeken maar alles zit er nog in en op. De koffer weer dicht gedaan maar het vertrouwen in de sluiting is weg, of hebben ze toch bij het pompstation geprobeerd de koffer open te krijgen. In ieder geval in België weer gestopt en mijn sjorband er om heen gedaan voor de zekerheid en toen bleef ie wel dicht.

In Esneux nog ff bij de kerk geweest, doorgereden naar St Server en wat foto’s gemaakt en toen helemaal binnendoor naar Huy, Namen en Dinant. In Namen heb ik wat appels gekocht en deze lekker opgegeten langs de Maas.

Tussen Dinant en Roicroi een hele mooie slingerweg gehad, maar om half 7 begon het te regenen. Ik moest nog ongeveer 70 km om in Bazancour te komen maar had geen zin om mij helemaal nat te laten regenen. Dus ik ben in Signy l’abbaye gestopt en zit nu in het hotel te tikken, wat ik ook erg leuk vind want hier heb ik ook in 2010 geslapen en gewandeld. Ook heb ik hier lekker gegeten, alleen het voorgerecht sprak mij niet zo aan,  champignons en levertjes op een bedje van sla, maar ja, alles meemaken.

Zo gaat de 1e dag alweer snel voorbij. Dit was wel een van de langste afstanden, nl 515 km. Morgen naar Augy sur Abois waar ik nu al weet geen internet te hebben dus morgen geen bericht. Wel ga ik nog naar Vezelay en Nevers waar ik wel een pauze ga houden, (misschien Mc Donalds in Never met internet). Ook probeer ik morgen 3 caches te vinden in Vezelay, Nevers en Grosouvre. Je merkt weer, een drukke dag, maar met maar 350 km dus tijd over.

Prettige avond verder en tot de volgende keer.

Groetn uut Singy l’abbaye

Hans uut Twente

6 reacties

  • Sjouke en Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Geweldig wat een leuk verslag, je bent het niet verleerd. Je maakt van elke dag een avontuur. Heerlijk, we genieten met je mee.
    Groetjes Elly

  • Jeroen en evelien schreef:

    Hoi Pa,
    Leuk dat het goed gaat,
    Vervelend van je koffer.

    Succes nog de komende dagen en geniet er van.

    Groetjes Jeroen en Evelien

  • Lieke schreef:

    Hè grote broer,
    Het is je weer gelukt hoor en wachten we iedere dag vol smacht op je reisverslagen. Weet het nu zeker, je bent je roeping mis gelopen!
    Geniet de komende dagen van je motortocht.
    Dikke kus, Lieke

  • Lisanne schreef:

    Lieve opa!

    Ik heb een mooie verf tekening voor je gemaakt! Maar die kan je nog niet zien! Ik geef hem wel even aan oma Perik, dan zie je hem later wel als je thuis bent!
    Dikke knuffel
    Lisanne

  • theo van ewijk schreef:

    dag hans,
    Geen wonder dat je in de abbey is abdij-hotel kunt genieten en is van harte gegund!
    Gan in vrede verder en deeljezelf met allen
    die je onderweg ontmoet.
    Met hartelijke groeten:
    Theo.

  • Engelien schreef:

    Hallo Hans,

    Via Cynthia hoor ik dat je weer aan het reizen bent geslagen: leuk dat je weer een verslag bijhoudt! Een ontzettend mooie tijd gewenst 😀

    Greetz Engelien

Laat een reactie achter