13 juni 2013 Augy sur Abois

Vanmorgen tegen kwart voor 9 weggereden uit Signy, maar de navigatie wil niet zo als ik wil. Ze stuurt mij de andere kant op en dat wil ik niet, weer gestopt en opnieuw ingelogd en nu gaat het goed, Lieke luistert. Onderweg stuurt ze mij door hele kleine plaatsjes en weggetjes die je normaal in Nederland niet ziet. Tegen 11 uur een kopje koffie in Vitre la Francois, hier heb ik al eerder gezeten op het terras en dat is toch wel leuk. Onderweg kom ik ook gebouwen, straten en bruggen tegen waar ik over heen gewandeld heb of langs heen en dat vind ik heel bijzonder dat ik deze nog herinner.

Om 1 uur ben ik in Briene sur …..    hier heb ik al eerder gelogeerd met Anneke ,Symon en Lubbert, jullie weten wel waar wij weg gegaan zijn met wat geld onder de deur. Toch besluit ik hier lunchen, een mens moet toch wat eten hé? Een lekkere omelet en salade en een colaatje en bij het afrekenen geef ik 50€. Tot mijn verbazing krijg ik 49€ terug. Vraag aan het meisje: “C’est bon”? “Oui” zegt ze, “c’est bon”. Oke, zeg merci en loop naar buiten, ik weet ook niet hoe ik in het Frans moet zeggen dat ik 10€ te veel heb terug gekregen.

Misschien had ik het wel moeten proberen want even later begint het donker te worden en de wolken trekken samen en jawel hoor, vlak voor Arce sur cure begint het te sputteren. Had ik toen direct mijn regenpak maar aangedaan maar nee hoor, dat doe ik pas na Vezulay, maar toen had ik alles al nat. Ik heb Vezulay, Never en Crosouvre overgeslagen. Geen stop gemaakt omdat ik geen zin had om alle natte kleren uit te trekken, dus direct door gereden naar Nos Repos. Hier werd ik heel vriendelijk ontvangen door Margret en Leo uit Oudewater. Mijn natte kleren konden meteen in de droger en mijn pak kon ik direct ophangen om uit te lekken. Ook kon ik met hun mee eten en wij hebben ook een heerlijk wijntje met elkaar gedronken. Om half 11 naar bed want morgen staat me weer 400 km te wachten.

Groetn uut Augy sur Aboi

“Hans uut Twente”

4 reacties

 • Leo en Margreet schreef:

  Hallo Hans
  Wij de hospitaleros uit Augy genoten van je aanwezig heid in Nos repros
  Wij wensen je nogmaals ook een fijne tijd met het hospitaleren in Santiago
  Groet
  Leo en Margreet.

 • r schreef:

  Dag Hans,
  nog caches gevonden?? en geen last gehad van de overheerlijke levertjes? Gelukkig voor je dat er geen banaan in zat. Weet je wel hoe die in het frans en spaans heten?? 😆 groet’n ria

 • Jeroen en evelien schreef:

  Hoi pa, dat is goedkoop eten!

  Veel plezier!!

  Groetjes j+e

 • Anneke schreef:

  Dag groe broer,
  Wat een toeval: dat restaurant wil gewoon niet aan jou verdienen! Leuk dat je er weer bent geweest. We hebben er goede herinneringen aan. Rij voorzichtig.

Leave a Comment