14 juni 2013 Periqueux

Nog gauw mijn handschoenen in de droger want die waren wij vergeten. De motor moet worden gedraaid en dat viel niet mee op het natte gras, was blij dat Leo mij ff kon helpen om aan de achterkant recht te houden, maar tegen half 10 rijden met die hap.

Na een hele gezellige avond en een slechte nacht (ik kan nooit goed slapen onderweg, ook nooit in Lourdes) lekker rustig ontbeten met elkaar. Leo nog ff geholpen met de grasmachine en op weg geholpen en toen onderweg richting Sorges.

Werkelijk heeft Lieke mij alle kleine weggetjes van Frankrijk laten zien. Ik heb plaatsjes gehad waar ik de naam niet van kon uitspreken, laat staan onthouden. Ik heb op die kleine paden niet hard kunnen rijden en dat was maar goed ook maar de consequentie is dat je ook niet opschiet. Tegen 12 uur was ik in Sarcus, een heel klein plaatsje waar ik 3 jaar geleden mee heb gedaan met een processie en s’ avond Ellie en Sjouke heb ontmoet. Staat de motor netjes op een parkeerplaats en ik wil afstappen, glij ik uit over een paar losse steentjes, hoepla onderuit en de motor op z’n kant. Gelukkig kwam die op de voetsteun terecht en niet op mij, dus met veel gekreun en geduw en gev….. de motor weer recht gezet en gecontroleerd op schade. Gelukkig niets maar dan ook helemaal niets aan de hand. Nu weet ik wel hoe zwaar zo’n motor is, maar dat ie zo zwaar zou zijn had ik niet gedacht. Ja hoor Thijs, ik weet het, ik moet eerst de zijstandaard uitzetten als ik stil sta en dan afstappen, blijft ie in ieder geval rechtop staan en dat doe ik nu voortaan ook.

Gelukkig werd het weer steeds beter, de wolken drijven uit elkaar en maken plaats voor flarden blauwe lucht en in Limoge was er alleen maar zon. Na Limoge ben ik naar Oradoure sur Glane gereden, zoek het op in de computer, www.oradouresurglane.fr of zoek op Wikipedia. Een heel bijzonder dorp waar ik 2 uur heb rondgelopen en door het museum heb gewandeld, er is hier echt geschiedenis geschreven.

Na Oradoure ben ik richting Sorges gereden om daar te overnachten, maar terwijl je rijdt denk je ook veel en toen dacht ik, ik heb wel zin om in een refuge te gaan slapen, weer in mijn slaapzak, op een grote zaal met ca 10 personen of zoek ik een goedkoop hotelletje. Nou, je raadt het al, het laatste is het geworden en nu zit ik in Periqueux in een Etap hotel, eten heb ik al gedaan en vanavond schuif ik zo onder de lakens, heerlijk.

Wat ook heel erg bijzonder is en toeval, 3 jaar geleden sliep ik bij de Fam. Voisin, bij particulieren en die wonen hier precies tegenover. Dire jaar geleden heb ik ook in dit hotel op internet gezeten want ik herkende het meteen, toeval bestaat niet. Nu stop ik en ga de fam. Voisin opzoeken, tenminste als ze er nog wonen, ben heel benieuwd

Morgen zoek ik Jeroen op, kijken waar die uit hangt en of wij elkaar kunnen ontmoeten, ben heel benieuwd. Daarna doorrijden naar Roncevalle of ik blijf in de refuge bij Jeroen, ik weet het nog niet. Dat horen jullie morgen wel.

Welterusten

Groetn uut Periqueux

Hans uut Twente

3 reacties

  • Miennie schreef:

    Ik blijf je volgen. Succes verder. Liefs Miennie

  • Lieke schreef:

    Hoi Hans,
    Denk je nu zoveel aan je zusje dat je de tomtom vernoemd heb naar mij???? Waar het hart vol van is zeggen ze toch!
    Liefs van mij vanuit het nachtleven in de Isala.

  • Sjouke en Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Heel groot verschil dus, lopend of met de motor naar Santiago! Heel andere problemen. Maar leuk dat je ook veel herinneringen op kunt halen. Geniet ervan. 😀
    Groeten Elly

Laat een reactie achter