15 juni 2013 Saint Sever 2

Even een snel berichtje uit een restaurant onderweg. Wij hebben elkaar gevonden, Jeroen zat al te wachten op een terras en ik kwam aanrijden. Samen lekker bijgekletst en een colaatje gedronken. Jeroen is nu onderweg naar Saint Sever waar ik zo met de motor heen ga, 8 minuten rijden dus Jeroen krijgt een voorsprong. Vanavond blijven we bij elkaar, maken het gezellig en morgen gaan we weer ieders weg.

Nadat Jeroen vanmiddag weg gelopen is naar Saint Sever heb ik bovenstaand bericht gauw op de site gezet. Maar laat ik beginnen met  gisteren, na in het hotel mij te hebben ingeschreven, gedoucht en lekker verfrist (het is toch wel zweten op de motor) en mijn verslag te hebben gedaan ben ik naar de Fam. Voisin gelopen. Dhr en Mevr Voisin doen ook aan opvang voor pelgrims en daar heb ik in 2010 2x gelogeerd. Het zijn oudere mensen dus ik dacht eerst ff kijken of ze er nog wonen en dat deden ze. Dus aangebeld en gezegd wie ik was en werd direct boven uitgenodigd. Ze kenden mij nog heel goed, het album werd erbij gehaald en er werden leuke herinneringen uitgewisseld. Wanneer ik over 3 weken weer terug ga moest ik echt bij hun langs komen en niet in het hotel slapen.

Vanmorgen om 9 uur weer rijden, dit keer lekker over de grote weg, dat was echt heerlijk. Naar Mont te Marsen was het een kleine 200 km en om half 1 was ik bij de Mac voor een bakje koffie. Hier heb ik Jeroen gebeld en hebben we dus afgesproken elkaar te ontmoeten in Haute Macon. Dat dit gelukt is hebben jullie al gelezen.

Ik ben naar Saint Sever gereden en heb ons al ingeschreven in de refuge. Ben lekker op een bankje gaan zitten voor de kerk en om half 5 kwam Jeroen er ook aanlopen. Samen zijn we naar de slaapplaats gelopen en gereden en ons lekker gedoucht. Wij komen net van de pizzeria en hebben heerlijk gegeten en zitten nu weer in de kroeg om dit verslag te typen. Wat is het pelgrimsleven toch zwaar.

Morgen gaan we samen op pad naar Hagautmu, een kleine 22 km. Ik zie dan wel weer terug te komen op een of andere manier of ik blijf daar ook slapen en dan maandag weer terug naar de motor die verankerd is aan een boom. Het liefst rij ik maandag nog naar Roncevalle om daar dinsdag stage te lopen in de hele grote Nederlandse Refuge. Woensdag rij ik dan door naar Santiago en daar heb ik weer 3 dagen voor, moet lukken.

Het is best leuk om Jeroen weer te ontmoeten, lekker ervaringen uitgewisseld en tips voor Spanje gegeven. Het zal over 3-4 dagen wel veel drukker worden op de weg en bij de slaapplaatsen zullen ook veel meer mensen zijn, maar hij zal het zelf moeten ondervinden en dat gaat wel goed komen.

Ik ga nu lekker onder zeil, zie morgen wel hoe het gaat met wandelen en dat laat ik dan ook aan jullie wel weten.

Groetn uut Saint Sever

Hans uut Twente

Groetn

Hans

3 reacties

 • José Scholten schreef:

  Hallo Hans,

  Mooi dat je Jeroen getroffen hebt. Veel plezier vanavond. Doe Jeroen de groeten van ons. Veel succes en geniet op je verdere reis en verblijf in
  Santiago.

  Groetjes,

  Bennie, José, Martijn en Tim (ouders en broers van Jeroen)

 • wilma schreef:

  Hoi Hans,

  Wat gezellig om je verhalen weer te lezen. Had je antw.app nog ingesproken heb niets gevonden.
  Goede reis verder en geniet ervan.

 • Joke hoekman schreef:

  Hoi Hans,

  Vanavond heb ik Lieke gesproken. Ik wist wel dat je een dezer dagen zou vertrekken. Maar wist niet precies wanneer, leuk ik ga je nu natuurlijk weer volgen. En ik wens je heel veel succes, ik heb aan Lieke iets gevraagd en hoop dat ze dat ook zal doen. Zal jij ook heel leuk vinden. Maar wat,.. Dat vraag je maar aan Lieke,. Geniet van je reis,. Liefs Joke.

Leave a Comment