18 juni 2013 Roncevalle (Spanje)

Gisteravond na 8 uur toen de pelgrims eigenlijk allemaal binnen waren en de wasjes waren gedaan konden wij ook gaan eten. Jaq die heel graag koken mag en kan, kookt voor ons en dat vinden ze allemaal prima. Hij wordt dan wat werk betreft ook een beetje uit de wind gehouden, tenminste ´s middags. Na het eten gezellig bij elkaar zitten kletsen en het was zo 12 uur.

Afgesproken was dat, o.a. ik, om half 6 2 personen zouden opstaan om om 6 uur de verlichting aan te doen en een rustig muziekje op te zetten, dat is echt iets voor Roncevalle dat muziekje. De 1e pelgrims waren al beneden maar het regende behoorlijk vanmorgen dus er werd veel getwijfeld en getreuzeld, dit was werkelijk schitterend om mee te maken. Ik ken dat gevoel zo goed, je weet dat je weg moet zijn voor 8 uur en je weet ook dat je nat gaat worden dus dat zijn 2 niet zulke leuke vooruitzichten. Maar iets na 8 uur waren de laatsten vertrokken met een uitzwaai van ons en met een bon camino wat erg op prijs wordt gesteld. De Australische familie met 2 kleine kinderen vertrokken als laatste met hun gehuurde ezel, een heel mooi gezicht maar wel in de stromende regen. De voorspellingen zijn ook niet goed, morgen ook nog regen en donderdag bewolkt en af en toe zon.

Ik heb dan ook met Sjaak overlegd of ik eventueel nog een dag extra mag blijven om dan donderdag af te reizen naar Santiago en dat is geen probleem. Ik kan Santiago in 2 dagen halen en heb echt geen zin om de hele dag in de regen op de motor te zitten. Ik word een beetje een luxe pelgrim, maar niet heus hoor het is voor mijn eigen veiligheid dat ik dit doe.

Vanmorgen om 8 uur toen de pelgrims weg waren eerst met elkaar ontbeten. De 2 mensen van vanmorgen zijn een beetje vrijgesteld van de volgende werkzaamheden maar omdat ik graag alles wil weten hoe dat hier gaat ben ik naar de 3e verdieping gegaan om onder de bedden te swabberen, Monique ging er achter aan met de natte doek. Daarna heb ik op de 2e verdieping alle kleine plintjes afgenomen wat ook 1 maal door alle groepen moet worden gedaan. Om 10 uur was alles al gedaan en daarna koffie drinken in het restaurant. Nu zijn we vrij tot 1 uur, daarna gaan we lunchen en dan begint de pret weer. Ik denk dat ik weer kies voor de wasserij omdat dat mij wel goed is bevallen, veel contact met de pelgrims en waarschijnlijk wordt het druk vanmiddag omdat het nog steeds regent.

Zit te tikken in de internet ruimte omdat de wifi er uit ligt maar deze doet het nog wel.

Ga zo lunchen en misschien tot vanavond.

Groetn uut Roncevalle

Hans uut Twente

4 reacties

 • jeroen schreef:

  Hoi Pa,
  goed te horen dat alles goed gaat,
  niet dat je alleen motor rijd maar ook weer mensen helpt inzake kleding.
  zoals cynthia ook al zei, dit kun je nu thuis ook mooi doen 😀

  veel plezier en ik je zie over 5 weken.

  groetjes Jeroen

 • wilma schreef:

  Gezellig om je verhalen weer te lezen. En aan de was geweldig. Is je goed afgegaan zonder bril hoor. Lourdes staat ook weer onder water. Hier is het warm hoop dat het weer wat beter wordt voor jullie. Veel plezier.

 • Gerard en Karin schreef:

  Hallo Hans,
  Fijn dat het allemaal goed gaat. Mooie verhalen en veel nieuwe ervaringen !!
  Nog een hele fijne tijd en natuurlijk een goede en veilige reis verder.
  Lieve groeten.

 • Ans uut Brabant schreef:

  Hoi luxe, alleskunnende, pelgrim,
  Tof, dat je alles probeert en helpt waar nodig. Hier heb je straks in de refugio in Santiago ook wat aan. Leuke verhalen om te lezen. Goede, veilige reis donderdag en geniet van de camino zoveel mogelijk, ook al ben je op de motor. Er komen vast veel herinneringen boven van jouw voettocht.
  Hans, fijn dat je ons laat delen in jouw “pelgrimage”. Geniet van deze reis en misschien doe je hem nog wel eens op de fiets.
  Bon Camino.
  Ans

Leave a Comment