19 juni 2013 Burgos

Samen op pad

de wasserij

Op dit  moment zit ik in Burgos op mijn website het verhaal te tikken. Gisteren in Roncevalle kon ik niet verder schrijven, het internet lag eruit en kon ook  niet meer op korte termijn hersteld worden.

Gistermiddag na weer een heerlijke lunch in het restaurant, waar ook de taken worden verdeeld, werd gevraagd wat ik zou willen doen. Ik wilde wel weer in de wasserij staan omdat het waarschijnlijk wel druk zou worden omdat het de hele dag regende en dat klopte ook, maar het pakte anders uit dan ik dacht. Maud en Ton zijn nu ook hier en die doen het heel anders dan gisteren toen Martin en Ton er waren. Toen werd ik ook ingeschakeld maar nu loop ik er een beetje bij. Maud heeft echt hele andere gedachten dan Martin en neemt dan ook vol de verantwoording. De mandjes worden niet weggebracht maar moeten weer worden opgehaald. Op een gegeven moment had ik het wel gezien en ben naar beneden gegaan om te kijken of ik daar wat zou kunnen doen. Er kwamen weinig pelgrims binnen en toen ben ik maar lekker op bed gaan liggen omdat het ’s morgens ook heel vroeg was.

Lekker mijn e-book gebruikt en lekker gedommeld. Jaq heeft voor vanavond heerlijke pannenkoeken gemaakt en die werden dan ook heel snel door iedereen verorberd. Martin en Maud hebben in Borne gewoond en Martin maakt steeds grappen over de Twentse gezegden en uiteraard doe ik daar aan mee. Ton uit Rotterdam probeert het ook maar het resultaat laat zich raden.

In de wasserij is het de hele middag druk geweest. Om 6 uur zegt Maud: “en nu is het genoeg” en wil de pelgrims al wegsturen maar er staat nog een behoorlijke rij. Elke keer zegt ze: “dit is de laatste”, maar Tom heeft het goed door en zegt dat ze dat niet kan maken, een iemand helpen en de andere die er achter staat wegsturen. Volgens mij is dit pure vermoeidheid van haar maar dan had ze het iets anders moeten regelen, ik was er ook niet voor niets. ’s Morgens had ze een opmerking gemaakt tegen mij dat ze wel kon zien dat ik altijd zelfstandig ben geweest en op een bepaalde manier iets aanpak. Dus vanmiddag heeft zij het initiatief gehad en ik heb er niets van gemerkt.

Na het avondeten nog ff beneden gezeten tot 10 uur en dan gaat het licht uit bij de pelgrims op zaal. Zelf blijven we dan nog ff zitten en om half 12 ben ik ook plat gegaan.

Vanmorgen was het droog, dus ik besloot om vandaag toch naar Santiago te gaan rijden. Ik kan het in 2 dagen doen maar ook in 3, om vrijdag binnen te komen rijden. Vanmorgen bij het ontbijt werd dat ook mede gedeeld en toen kreeg ik de vraag hoe het mij was bevallen. Nu, dat is best goed. Ben goed opgevangen door de mensen hier maar zij werken al meer dan 10 dagen samen en zijn goed op elkaar ingespeeld, tenminste wat schoonmaken betreft. Ik heb ook eerlijk gezegd dat dat voor mij dan ook moeilijker was om in te breken in een team, zekers als het maar voor een paar dagen is.

Dus vandaar ook mijn besluit om te gaan. Tot aan Pamplona motregen en daarna was het lekker droog, maar in Logrono begon het echt te regenen. Ben onderweg gestopt voor een snelle lunch en doorgereden naar Burgos, maar het hield niet op met regenen en ik heb besloten hier een hotelletje te pakken. Zit nu dan in de kamer te tikken en jullie raden het al, nu is het droog, maar ik heb alles wel nat dus ik ga zo meteen weer lekker een e-book lezen. Het is nu 15.45 en jullie hebben weer wat te lezen, misschien nog enkele foto’s erbij en dan is het goed.

Groetn uut Burgos

Hans uut Twente

4 reacties

 • Sjouke en Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Leuk die foto’s . Nu hebben we er ook een beeld bij jouw verhaal.
  Hier is het nu erg warm hier, maar de regen die jij nu gehad hebt krijgen wij nu nog. 🙂
  Groetjes Elly

 • Ans uut Brabant schreef:

  Ola pelegrino,
  Wat een luxe die wasmachines in een refugio! Is dat tegenwoordig in meer refugio’s? Nu rijdt je op de echte Camino.
  Doe het rustig aan en geniet van je tocht.
  Groetjes Ans

 • Lisanne schreef:

  Lieve opa,
  herrrrrrrrrrr412swwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\;.m, ,,..;’n ,,,,,,,,,, ,,,,, ,,,,,,,,øü/,¦kjhsdfoihwefkjbvfjklewgoiewgjksdkljasfpijqw8w eu grgf swgolrfgikolfelkofkdjsxsnxsjcjmkc,c

  Dit betekent:

  Een super dikke kus

  Lisanne

 • José en Bennie Scholten schreef:

  Hallo Hans,

  Een mooie foto samen met Jeroen. Net je verhalen gelezen over Roncevalle. We weten nu ook hoe het er aan toe gaat in een pelgrimsopvang. Interessant om te lezen. Jeroen stuurde vanmorgen een berichtje dat hij een rustdag houdt in Saint-Jean Pied Port. Vanwege het slechte weer en hij is eergisteren uitgegleden in de badkamer en heeft een glip onder zijn voet. Maar gelukkig heeft hij daar gisteren niet heel veel last van gehad. Morgen schijnt het weer veel beter te worden.

  Heel veel succes op je verdere tocht en we blijven je volgen.

  Groeten,
  Bennie en José

Leave a Comment