21 juni 2013 Santiago

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Guus en Ellemien waren om half 9 al in de hogar (huiskamer). Na heerlijk gedoucht te hebben en mijn kleren in de kast te hebben uitgepakt, lekker onderweg naar de huiskamer. Hhier ontbeten en de 1e pelgrims kwamen om half 10 al binnen. Vandaag zijn er 16 geweest, nieuwe mensen die Santiago gisteren of vandaag zijn binnen gefietst. Een mevrouw kwam lopen en zij liep met een karretje achter zich aan. Zij is 82 jaar oud en kwam lopend van Roncevalle in der uppie. Ze was zichtbaar opgelucht dat ze er was want het was wel zwaar voor haar geweest.

Vandaag al behoorlijk veel informatie gekregen. Het is hard werken hier want het is een echte ontmoetingsplaats geworden. Ellemien heeft mij vandaag de winkels laten zien waar we boodschappen kunnen doen en zelf heb ik de stad een beetje verkent. Ik heb 2 cd’s gekocht en die draaien we nu in de huiskamer als achtergrondmuziek. Eerst 1 uur lopen zoeken naar 1 kabeltje tussen de tuner en cd speler maar het is gelukt.

Zo meteen de afwas ff doen met Guus die de catering doet en dan gaan we zelf ergens eten. We hebben geen internet in het appartement dus met dit verslag zullen jullie het moeten doen.

Enkele wetenswaardigheden: er zijn 872 personen binnengekomen op 20 juni, er zijn 19 personen nieuw en 15 reeds eerder verwelkomende pelgrims in de huiskamer geweest. De gemiddelde tijd in de huiskamer is bijna 1 uur dus je begrijpt dat er vaak veel mensen tegelijk zijn maar die vermaken elkaar wel met hun verhalen.

In ieder geval hoop ik daar morgen verder over te vertellen.

Esther nog bedankt voor sommige “vertalingen” in normaal Nederlands.

Groetn uut Santiago

Hans uut Twente

4 reacties

 • Esther schreef:

  Hoi Hans,

  Graag gedaan. Tja, dat krijg je als je je bril vergeet 😉
  Maak er nog een geweldige tijd van!

  Liefs Esther

 • Henk en Ada schreef:

  Hoi Hans.
  Weer terug op honk, maar we hebben je site wel gevolgd sinds we contact hebben gehad.
  Voor ons ook weer een herkenning de plaatsen die je noemt. Hans, in Spanje hebben ze ook leesbrilletjes te koop: las gafas para leer 😉 Als je een snoertje kunt vinden ,lukt dat ook wel.
  Succes en veel groeten!!

 • Jenny Nieuwland schreef:

  Hoi Hans, wat fijn jouw verslagen te lezen, ik reis weer een beetje met je mee, leuk die ontmoetingen met veel verschillende mensen, en dat je reis tot nu toe voorspoedig is verlopen, ik wens je nog vele goede momenten toe.

  groetjes Jenny

 • r schreef:

  nieuws uit Almelo: Heracles mag nieuw stadion bouwen!!!! en Jan de Jonge wordt nieuwe trainer.
  Nog veel werkplezier……………

Leave a Comment