25 juni 2013 Hogar

Na een heerlijke nachtrust en een zalige douche om 8 uur weer op pad naar ons “werk”. We lopen binnendoor, een parkje en een parkeerplaats en het is heel rustig. Wel kunnen we merken dat het gisteren een feestdag is geweest in Spanje want overal ligt rotzooi, zijn wij niet gewend want alles is normaal goed schoon. Het wandeltochtje eindigt met een stevige klim bergopwaarts en dan komen we in de Rua de San Pedro waar we de rolluiken, alarm en de deur moeten openen, 4 sleutels zijn nodig om binnen te komen.

Gisteren (dat had ik nog niet verteld) heb ik met een mevrouw van 82 die met die wheely is gekomen foto’s gemaakt op het plein van de kathedraal. Zij vond het zo moeilijk om souvenirs te kopen voor haar familie dat ze er echt zenuwachtig van werd. Ik heb haar voorgesteld om een paar mooie foto’s van haar en de wheely te maken en die op fotopapier af te laten drukken zodat ze deze dan aan de kinderen en de kleinkinderen kon geven. Zo gezegd, zo gedaan, ik heb wel 40 foto’s gemaakt en de mooiste hebben we laten vergroten en afdrukken in kleur. Wat was dat mensje blij, eindelijk had ze iets wat ze mee kon nemen naar huis en donderdag vliegt ze weer weg.

Over vliegen gesproken, nee niet die kleine zwarte maar die grote zilverkleurige, ik ben vandaag bijna de hele dag bezig geweest om een terugreis uit te zoeken voor pelgrims die weer terug willen en/of moeten. Wij zoeken op skyplanner de beste vlucht en dan moeten ze bij een reisbureau boeken. Dat heb ik in het begin wel gedaan maar nu doe ik het niet meer. Je moet zoveel persoonlijke gegevens hebben en creditkaartnummer dat Helmut en ik besloten hebben om dit niet meer te doen. Wel boeken we en printen de online boekinggegevens voor de pelgrims.

Ook willen we niet hebben dat ze hun persoonlijke mail hier op de computer gaan bezoeken omdat deze gegevens bijna altijd in de computer blijven staan.

Helmut is nu reeds naar ons terras gegaan om het 1e pilsje te drinken en ik wil hem niet te veel voorsprong geven dus lieve mensen morgen ga ik verder.

Ada ook hier krijgen we picho’s en die smaken inderdaad heerlijk. Trouwens ik begin al een paar woordjes Spaans te leren maar als ze tegen mij kletsen versta ik er niets van.

Groetn uut de hogar.

Hans uut Twente

 

Eén reactie

  • Mem schreef:

    Lieve pap,

    Zo te lezen kom je de dagen wel door! Wij ook, Lisanne vraagt elke dag naar je, en ze blijft zeggen dat ze met opa en de motor op vakantie gaat!
    Mocht je haar missen, kijk maar op fb! Zijn super foto’s van Lisanne!

    Liefs Mem

Leave a Comment