26 juni 2013 Holland House

Gisteren samen met Marietje en Gerard uit Wilnis wezen eten in de stad, het zijn prachtige mensen die de hele dag lachen Ook vinden we het beiden prachtig dat we gezamenlijke kennissen hebben waar we over kunnen kletsen ha ha ha.

We waren lekker vroeg terug in ons appartement. Het is niet groot, we komen binnen door een trapportaal en komen dan via 2 trappen op de 1e verdieping waar wij op 1b onze kamers hebben. Wij hebben 1 hal waar alles op uitkomt, de woonkamer, de 2 slaapkamers de badkamer en de keuken waarachter de bijkeuken zit. Ook is er een binnenplaatsje maar daar kun je niet komen alleen 2 ramen zitten daar en 3 waslijntjes. Je weet wel die tussen 2 muren zijn gespannen op katrolletjes en die je naar je toe moet trekken om de was op te hangen en dat hebben wij dus vanmorgen ook gedaan. Gisteravond hebben Helmut en ik de kleren en de handdoeken in de machine gegooid, de temperatuur op 40 gr gezet en de was laten draaien. Net op tijd kwamen we er achter dat er ook zeeppoeder bij hoorde en dat werd er nog snel ingegooid.

Vanmorgen de was opgehangen en hopelijk is deze vanavond droog. Het is nu ong. 23 gr. dus volgens ons moet dat kunnen, enigste nadeel is dat  het op het binnenplaats niet waait.

Vanmorgen een koude douche gehad, het gas uit de fles is op en wij hebben net weer een gasfles geregeld welke morgenvroeg wordt gebracht. Toch zou het wel makkelijk zijn dat de Spanjaarden Engels konden want het was echt handen en voetenwerk om alles geregeld te krijgen.

Het is nu rustig, wij hebben nog maar 7 pelgrims en 7 oude pelgrims gehad.  Kan ik lekker het register bijhouden want ik liep 2 dagen achter.

Morgen gaan heel veel pelgrims met het vliegtuig terug naar Nederland bijna allemaal via la Corouna. Ze vragen allemaal of wij hun ticket online willen bevestigen. Gisteren heb ik een USB stikkie gemaakt en opgestuurd naar onze Thijs, hopelijk komt deze aan en probeert Thijs deze foto’s op de site te zetten. Ben benieuwd naar jullie reacties. (Thijs, al die foto’s van die ene mevrouw hoeven er niet op 1tje is genoeg).

Heel veel pelgrims komen hier binnen en hebben het over het Holland House in Santiago, zelf vinden wij dit ook een beter woord dan woonkamer der lage landen of Hogar, wat eigenlijk warmteplaats in een verzorgingshuis betekend.

wordt vervolgd.

5 reacties

 • Joke schreef:

  Hoi Hans,
  Wat kan jij toch heerlijk schrijven. Ik geniet daar ten volle van. En ben een beetje jaloers wat je allemaal doet en zoveel leuke mensen ontmoet. En geniet en geniet en geniet daar van. Geen foutje..dat 3x, maar het geeft aan dat je van alles ten volle mag genieten. Liefs, Joke.

 • Joke schreef:

  Nog even een late reactie.
  Nee niet voor jou Hans.
  Maar voot Thijs.
  Chapeau voor jou, wat een mooie site.

 • theo schreef:

  dag hans,ik wens jou oprecht veel plezier en voldoening oe in je
  ontmoetingen met allerlei mesn van geloof en cultuur.Kom zo verrijkt thuis.
  hartelijke groeten:theo.

 • Thijs schreef:

  Zo te lezen is het meer een Holland Heineken House dan een gewoon Holland House 😉
  Ik wacht de foto’s af en zal ze op de site zetten!

 • theo schreef:

  dag hans,sinds vandaag ben ik helemaal van de kaart,doe
  je mij gestuurd heb.Gelukkig van je goeie toepasselijke kaart!
  dankjewek voor deze attentie en wens je een dankbare fijne rei naar periks house!
  Met vriendelijke groeten:
  theo.

Leave a Comment