27 juni 2013 Holland (Heineken) House

Nee dit is niet waar Thijs, het is geen Holland Heineken House, wij schenken hier geen drup alcohol en ook niet voor ons zelf! Nee na half 7 gaan we sluiten, daarna gaan we alles schoonmaken, stofzuigen, de toiletten op onze manier doen, de koffie en theekannen schoonmaken en dan gaan we afsluiten. Eerst de verlichting uit, (die werken heel slecht maar ik heb geen gereedschap om deze hier te repareren), dan laten we 1 rolluik zakken, doen de voordeur op slot, dan het alarm erop en dan een luikje in de muur om de schakelaar van het 2e rolluik te bedienen. Wanneer ook deze naar beneden is pakken we de 4 sleutels en sluiten de 2 rolluiken extra af. Wanneer dat gebeurd is lopen we naar beneden ca 150 mtr en komen op een pleintje terecht. En op dit pleintje, daar gaat het om, is een heerlijk terrasje waar ze héééérlijk bier schenken, maar dan is het al wel bijna half 8.

Zo nu weten jullie wat we s’ avonds doen na het afsluiten. Maar we zijn er nog niet, alle avonden zijn wij nog ontdekt door pelgrims uit Nederland die dan bij ons komen zitten. Tegen 9 uur gaan ze ook met ons mee en gaan we naar de 3 neven van mijn vader om daar te eten. Een heerlijk echt traditioneel restaurantje, 4 menu’s hebben ze waarvan wij bijna altijd de 3e nemen. Gallische soep vooraf, dan een schaaltje kokkels en wanneer je deze niet heel snel opeet dan heb je je bord met friet en een grote kippenbout al op tafel staan, zit een heerlijke jus overheen en is lekker pittig. Daarna kunnen we nog kiezen uit yoghurt, ijs of koffie. Ook nemen we daarna nog een plaatselijk drankje waar je ogen bijna van dicht vallen.

Om half 11 wordt het dan tijd om naar het appartement te lopen waar Helmut en ik nog een afzakkertje nemen om tegen 11 uur/ half 12 naar bed te gaan.

Zo zien jullie maar, het hospitaliseren hier is behoorlijk zwaar, we moeten er heel wat voor doen, maar de reactie van de pelgrims zijn positief en daar doen we het voor.

Een verhaal van gisteren wat de pelgrims ons vertelde:

Er komen 3 Amsterdammers op de fiets die in Rome zijn vertrokken en nu in Santiago zijn. Eigenlijk fietsten ze altijd met hun 4en maar de laatste is op 63 jarige leeftijd in december overleden. De bedoeling was altijd al om uit Rome te vertrekken en dat hebben ze op verzoek van de vrouw van de overledene ook gedaan. Een van hen heeft de fiets van hem meegenomen en een andere een gedeelte van de as en die heeft hij uitgestrooid op het plein van de kathedraal in Rome. De laatste heeft de as die hij heeft meegenomen uitgestrooid hier op het plein in Santiago. Ik vind dit zo bijzonder dat ik dit jullie niet wil onthouden.

Morgen krijg je een verhaaltje wat ik vandaag heb gedaan met een mevrouw van 82, ook heel bijzonder.

 

 

3 reacties

 • Marco en Cynthia schreef:

  Hoi Hans,

  Leuk je verhalen elke dag te lezen. Wij ( marco en mem ) zijn zeer benieuwd wat je nou met die 82 jarige dame hebt uitgespookt 😉 groetjes uit Almelooooo

 • Lieke schreef:

  Hoi Hans,
  Wat fijn om te lezen hoe jij geniet en vol verhalen zit en dat wij hier op afstand mee kunnen genieten.
  Je bent straks weer vele vrienden en verhalen rijker!
  Liefs en dikke knuffel van Lieke

 • Bert Vlaskamp schreef:

  Hoi Hans,

  Wij lezen nu pas na onze vakantie dat jij al een tijdje in Santiago bent. Het is leuk om jouw verhalen te lezen en vooral te volgen waar jij mee bezig bent. De afgelopen weken hebben wij een fietsvakantie gemaakt vanaf Lauterbourg aan de Rijn naar Bazel in Zwitserland en via de Elzas met zin mooie wijnvelden weer terug naar Lauterbourg. in twee weken bijna 700 km gefietst, een mooie voorbereiding op onze tocht naar Santiago, volgend jaar. Wij hebben een gevoel dat deze tocht helemaal gaat lukken, wij zijn er klaar voor. Nog heel veel plezier daar. Groetjes van Marja en Bert Vlaskamp

Leave a Comment