1 juli 2013 Casa Holandesa

Zitten we lekker weer bij ons restaurantje bij de Padre komen de 4 Friezen uit Koudum bij ons: “Wat wij nu toch hebben meegemaakt” zeggen ze. Ze vertellen dat ze die zondag met de bus naar Finisterre zijn gegaan met z’n 4-en. Twee hele leuke stellen, 2 zussen met hun echtgenoten. De ene is altijd fietsenmaker geweest in Koudum en nu met pensioen en de andere heeft een installatiebedrijf in Hemelum. Natuurlijk lekker over de werkzaamheden gekletst. Maar ter zake; op de terugweg naar Santiago zitten ze in dezelfde bus als onze vriendelijke pelgrim uit Amersfoort en de 3 schoonzussen uit Eindhoven. Je weet wel, die kakelkonten.

Het was warm en in de bus geen airco. Die ene dame zat zelfs in haar bikini in de bus. Omdat het warm was en natuurlijk ook omdat er veel mensen in de bus zitten, begon ze stampij te maken. Het was veel te warm, er moesten ramen open! Toen ze geen luisterend oor kreeg bij de chauffeur is ze begonnen het noodluik in het dak open te maken. De 1ste hendel brak af en de 2e ook. De bus werd aan de kant gezet en diverse Spanjaarden begonnen in het Spaans zich er ook mee te bemoeien, in dat mooie Spaanse taaltje. Zij blijkt echter ook in het Nederlands heel veel woorden te kennen die niet opgeschreven kunnen worden, maar ze werd de verdere reis in bedwang gehouden door enkele Spaanse mannen. De sfeer in de bus was dus ook niet zo leuk meer en iedereen heeft haar nu leren kennen. Gelukkig gaat ze morgen weer naar huis met het vliegtuig en misschien dat daar het noodluik open kan voor haar.

Vanmorgen was het bijzonder druk, we hadden om half 9 de 1ste er al zitten. Ff een dagvolgorde voor jullie:

Ik sta om kwart over 7 op. Lekker douchen en de kamer klaar maken voor de volgende nacht. Om 8 uur lopen we naar de Rua de San Pedro en onderweg kopen we 2 stokbroden: bruin, volkoren en die smaken best goed! Zodra wij in de huiskamer zijn, zetten we de koffiemachine aan en de waterkoker, die we de avond ervoor al hebben klaar gezet. We beginnen dus met een lekker ontbijtje in onze keuken. Maar vanmorgen lukte dat niet zo goed. Het bleef tot 11 uur doorlopen en we hadden meer dan 10 personen binnen en de meeste wilden ook achter de computer om de terugreis te controleren. En dat laatste is o.a. mijn taak. Dat doe ik via reisplanner en via skyplanner. Soms lukt het heel aardig voor hele goedkope reizen, maar soms komen er ook de raarste reizen op het scherm. Bijvoorbeeld van Santiago naar Barcelona en via Madrid naar Amsterdam voor 250 € en dan eentje voor 70€ rechtstreeks naar Amsterdam.

Zo zie je maar dat je overal op moet letten. Vandaag dus wel een drukke dag, maar nog geen bijzonderheden op die ene jonge jongen na dan. Maar morgen is er weer een dag.

2 reacties

 • Mem schreef:

  Hoi Pap,

  Wat ben je toch druk in Spanje!

  Liefs Mem

 • wilma schreef:

  Gelukkig ken ik de dames uit Eindhoven niet. Maar het zijn toch weer mooie verhalen.
  Groetjes van ons

Laat een reactie achter