3 juli 2013 Santiago

Vanmorgen kwamen 2 handbikers binnenfietsen. Een echtpaar die op hun ligfiets de wielen aandrijven met de handen en armen en niet met de benen. Moest ook wel want hij heeft een dwarslaesie en zij een zwakke rug. Ze kwamen helemaal uit Nieuw Vossen vlakbij Bergen op Zoom rijdend hier naar toe. Uiteraard waren wij vol bewondering omdat ze de tocht ook nog in 29 dagen hebben gedaan. Ad heeft de fiets zelf ontworpen en gemaakt.

Verder is het een rustige dag, ongeveer 20 pelgrims en een stuk of 8 terugkomers. Veel mensen komen nog hier terug om ff afscheid te nemen en zeggen dat ze het echt waarderen dat wij hier zijn.

Gistermiddag vlak voordat wij naar de Engelsen moesten gaan kwam er nog 1 man binnen die vertelde dat hij veel werkzaamheden deed op kantoor in Utrecht. Wij vroegen of hij koffie of thee wilde maar nee liever een glas koud water en dat hebben wij ook hier. Hij vroeg heel veel en op het eind zei hij dat deze huiskamer veel te Nederlands vond. Nou ja zeg, dat is toch ook de bedoeling omdat te zijn.

Gisteravond nogmaals 2 caches gevonden, micro magnetisch en dan weten de insiders het wel. Heb er nog 3 op mijn gps staan maar het is zo druk in de binnenstad dat je deze bijna niet onopgemerkt kun loggen.

Het begint nu wel op te schieten, over 2 dagen komt de aflossing eraan en die moeten wij zaterdag inwerken. Zondag vertrekt Helmut naar Nederland en ik kan niet eerder weg dan maandag. Dat vind ik wel jammer maar aan de andere kant is het ook wel fijn want ik heb een afspraak gemaakt met Arturo Murias uit Zamorra waar ik in Frankrijk 2 weken mee heb gewandeld.Ook kreeg ik een telefoontje uit Roncevalle of ik nog een paar dagen daar wil helpen omdat ze daar mensen te kort hebben. Daar ben ik nog over aan het nadenken want aan de ene kant wil ik wel maar aan de andere kant wil ik ook wel weer naar Ria en de kids en die kleine meid van mij.

Morgen hoor je wel wat ik ga doen.

 

 

6 reacties

 • r schreef:

  Dag Hans,

  je vind dit prachtig werk. Dus gewoon doen, je bent er nu toch immers .Een paar dagen meer of minder maakt toch ook niet uit. Ga je nog naar de kustplaats F…………? nog veel werkplezier.
  groet ria

 • Joke schreef:

  Dag Hans
  Wat fantastisch van Ria dat ze het goed vindt dat je kan doen wat je wilt. Ga nog maar even lekker helpen in Roncevalle. Alleen ik snap heel hoe dat je je kleindochter mist. Die goudklompen van me zou ik ook missen na zo’n tijd. Maar je kunt toch e en met haar skapen.
  Geniet nog maar even. Gr.x

 • wilma schreef:

  Misschien nog meer leuke verhalen???????????????? Kijk ernaar uit. Lezen het morgen. Groetjes van ons

 • Mem schreef:

  Lieve pap,
  Ga nog maar lekker een paar dagen je eigen ding doen hoor! Nouja eigen ding doen…. mensen helpen! En dat kun je als de beste!
  Ben trots op je!
  Liefs Mem

  Oja, Lisanne mist je wel, maar die paar dagen langer wachten heeft ze nu nog geen erg in hoor! Dus maak je daar maar niet druk om! Jij en Lisanne halen de schade zeker wel weer in!

 • jos schreef:

  Hans,

  Wees trots op je familie die je deze reis gunnen .

  Groeten,

  Jos

 • Lieke schreef:

  Hoi Hans,
  Doen wat je gevoel je ingeeft!
  Zondag komt Lisanne hier en geef ik haar wel een extra knuffel.

  Liefs Lieke

Laat een reactie achter