7 juli 2013 terugreis

Vanmorgen vroeg weggereden uit Burgos. Om 6 uur stond ik al onder de douche en na een klein ontbijtje om half 7 op de motor. Het was lekker rijden vanmorgen, niet warm wat het later op de dag wel werd. Wel heerlijk gereden via San Sebastiaan, Biaritz, Bordeaux en nu zit ik bij de Fam Voisen in Periqueux. Deze vriendelijke mensen kennen mij want ik ben hier 3 jaar geleden ook geweest en 2 1/2 week geleden ook eventjes. Het was een helse tour om hier te komen want de wegen waren en zijn afgezet ivm een wielerwedstrijd. Met een klein stukje spookrijden en over het cicuit kwam ik toch in de straat terecht waar ik mijn motor achter de flat kon parkeren.

Ik heb wel 1 uur nodig gehad om een beetje koel te worden, het was het laatste uur warm tot zeer warm en ook de rijwind gaf geen verkoeling meer, dus ik kwam binnen met een rode kop en alle kleren nat van het zweet. Deze kleren liggen nu in de wasmachine en kan ik morgen dus weer aan.

Verder heb ik niets te vertellen, ben nog aan het uitzoeken hoe ik verder ga rijden want wanneer het zo warm is heeft het geen zin om ver te gaan. Ik had graag naar Reims willen rijden maar dat is weer 8 uur alleen rijtijd en dan de pauzes nog en dan ben ik 12 uur verder. Vandaag heb ik 4 pauzes genomen en van minimaal een half uur tot een uur. De autobaan trekt mij niet zo erg en binnendoor schiet het niet op dus maar een compromis sluiten, eerst de wegen binnendoor en later op de autoweg heb ik meer koeling.

Ik probeer morgen in Vezelay of Auxere te komen want ik wil onder Parijs door en er niet door heen. Vanuit daar naar Reims of Rocois en dan het laatste stuk naar huus, dus het wordt wel woensdag. Ik weet niet of ik de volgende dagen nog wifi heb maar dat merken jullie wel, in ieder geval ik ga lekker eten bij de Fam. Voisin en Engels en Frans door elkaar heen kletsen.

Groetn uut Periqueux

Hans uut Twente

1 reactie

  • Miennie schreef:

    Hallo Hans
    Het was weer fijn om je verhalen te lezen. Ik wens je een goede terug reis en ben voorzichtig op de weg.
    Liefs

Laat een reactie achter