8 juli 2013 Reims

Gisteravond bij de fam Voisin gegeten. De vriendin van Juliet was er ook en een kennis uit Chateaumaroux met haar man dus met ons zessen. Gelukkig spreekt Juliet goed Engels en Jean-marie ook en de kennis (Marie) kan er ook wat van. Ze had een aardappelschotel gemaakt met champions, kaas en uiteraard kleine aardappelen, sla erbij en een chocoladepudding met aardbeien na. Uiteraard alle gerechten met veel brood, de Spanjaarden en de Fransen moeten gewoon brood bij het warm eten hebben, ze likken hun bord niet af maar deppen ’t schoon.

Op een gegeven moment kregen wij het over leeftijden, ik dacht dat Jean-Marie al dik in de 80 zou zijn maar hij was 76, hetzelfde dacht ik van Juliet, begin 80 maar ze was 73. Moest wel lachen, ze is een echte dame, rode lippen en voor het eten nog gauw een andere jurk aan.

Gisteravond besloten om weer vroeg weg te gaan. 6 uur eruit, een licht ontbijtje en om half 7 vertrekken en laat dat nu ook gelukt zijn. Om half 7  zaten de koffers op de motor, de navigatie aangezet en ik wou weg gaan, blijkt de poort op een tijdklok te zitten. Van 7 uur tot 22 uur kan de poort bedient worden, dus Juliet die mij uitzwaaide gauw de buurman uit bed gebeld en die heeft de tijdklok overruled. Na een paar dikke kussen op z’n Frans van haar dus nu echt onderweg.

Gisteravond heb ik verschillende routes ingeladen, eerst naar Limoge, dat ging vrij goed. Ik kwam weer door plaatsjes waar ik in 2010 gewandeld heb en kon de wegen nog goed herinneren. Wat zie je toch veel als je wandelt hè? Daarna de route ingesteld op Bourges, maar dat ging ook prima was er al om 10 uur. De warmte begon al wel te komen maar ik dacht nog ff doorrijden voordat het heel warm wordt.

Na Bourges dacht ik, ik zet Reims in de navigatie en wanneer het te warm wordt dan pak ik onderweg wel een hotelletje. Om 1 uur ben ik afgestapt en heb lekker warm gegeten, een entrecote met salade en patat. Dat laatste was niet nodig want die heb ik al bijna 14 dagen in Spanje gehad. Het plaatsje waar ik gegeten heb heet St Floritin en dat ligt ca 20 km na Auxere. Mijn navigatie gaf aan (je weet wel, Lieke heet ze) dat ik om ca 16.35 aan kan komen in Reims in het hotel en laat dat nu allemaal kloppen. Ik was om 16.40 in het hotel na een kleine file i.v.m. wegwerkzaamheden. Zit nu heerlijk in het Novotel aan de rand van Reims. Morgen neem ik eerst een lekker ontbijt, ga ook niet zo vroeg weg als de laatste dagen. Als alles goed is en ik vertrek tegen 9 uur/ half 10, dan kan ik ’s middags tegen 16.00 uur thuis zijn en dat is wat ik ook wel wil.

Ik ga ervan uit dat het in Nederland niet zo warm is als hier in Frankrijk, hier was het weer 32 gr. en bij jullie ca 24. We zien het wel morgen.

Allemaal de groeten uit Reims, ga trouwens de stad niet in en blijf lekker op de kamer en vroeg naar bed.

Hans uut Twente

5 reacties

 • Henk en Ada schreef:

  Goede reis en wel thuis!!!!
  Doe voorzichtig en hênig an.

 • jose uut Stokkum schreef:

  Hoi Hans
  Vandaag Ria gesproken en hoorde dat je weer in Santiago zat. Nu ben je alweer terug. Wij hebben in Porto gezeten en dus in de buurt( nou ja)
  maar reisden richting Lissabon. Nu alweer aan het werk.
  Heb net al je verhalen gelezen, was weer de moeite waard.
  Hopelijk horen we nog wel weer wat.
  Ik ga slapen, het is bedtijd.

 • Ans uut Brabant schreef:

  Hoi Hans,
  Als je dit leest ben je weer lekker thuis bij Ria en je gezin.
  Bedankt dat we me mochten lezen over jouw belevenissen de afgelopen weken, we hebben genoten.
  Vanavond slaap je weer in je eigen bed, gezellig met Ria.
  Geniet van je thuiskomst.
  Groetjes van Ans

 • Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Al bijna weer thuis!
  Wat gaan die paar weken snel. Mooie verhalen heb je geschreven. We hebben ervan genoten.
  Groetjes Elly

 • Joke schreef:

  Hè Hans

  Ben je al thuis..

  Groetjes, joke

Leave a Comment