30 mei 2014 Olemps (Frankrijk)

Zie ik net dat mijn verhaal van gisteren niet op de site is gekomen, helaas voor jullie en pech voor jullie want ik schrijf het niet nogmaals over.

Vandaag weer een busreis en nu naar Olemps, vanmorgen vroeg vertrokken, al om 1/2 6 gewekt. Eerst nog een pelgrim de steunkousen aan trekken(man) en toen snel naar de eetzaal voor een pelgrims ontbijt.

foto

De burg van Eiffel.

Weten jullie wat trouwens een pelgrim maaltijd is?  Dat is net te veel om niet dood te gaan van de honger en net te veel om je honger gevoel weg te werken.  Maar oké, we zijn wel wat gewend. Met elkaar 2 bussen richting Nevers om daar bij de zusters van Gillard een buitenmis te krijgen van pastoor Haas en een heerlijke lunch in het klooster. Pastoor Haas vroeg mij om hem te helpen de hosties uit te delen wat ik heb gedaan. Ook heb ik geprobeerd een geocache te zoeken die hier zou liggen maar die ligt er nog, zonder mijn naam op de rol. Vanmiddag  2 tussenstops gemaakt, 1 van die tussenstops was bij  Garepie, een spoorbrug van ijzer die in 1840 door Eiffel is gebouwd voor dat hij de Eiffeltoren bouwde.

Nu zitten we in een heel klein hotelletje maar wel gezellig hebben net gegeten (het is nu  half 11) en ik zit nog snel het bericht te tikken voor vandaag. Morgen nog 1 klein stukje naar Lourdes waar we tegen  1 uur  hopen aan te komen. Daar kan ik ook mijn iPad weer opladen want mijn batterij is bijna leeg.

Tot morgen!

 

 

 

Leave a Comment