31 mei 2014 Lourdes

Vanmorgen een uur langer kunnen slapen. Om half 7 werden wij pas gewekt door de telefoon op de hotelkamer. De receptie van het hotel wordt gevraagd om de pelgrims te wekken, de kamernummers zijn bekend en de telefooncentrale wordt ingesteld op in dit geval op half 7.  Alle kamers krijgen dan tegelijk telefoon. Wanneer je opneemt hoef je niets te zeggen en wordt de lijn weer verbroken. Neem je niet op dan blijft de telefoon nog zekers 5 keer proberen om je wakker te krijgen, voor mij is de eerste bel al genoeg om naast bed te staan.

Na een lekker ontbijt waar ze echt lekker stokbrood hadden weer onderweg en nu naar Lourdes. Onderweg nog een 3 kwartier stoppen i.v.m. de reistijd van de chauffeur Wim. Na deze stop werd de promotiefilm van de bedevaart in de bus getoond. Tenminste als wij (Hans en Wim) dit voor elkaar krijgen, maar gelukkig na 15 minuten proberen en resetten is het dan toch gelukt.

Mooi op tijd zijn we in het hotel, St. Louis de France, aangekomen. Direct aan tafel voor de lunch en daarna de spullen naar kamer 402 brengen. Vanmiddag een beetje rond gelopen, de nodige kaarsjes opgestoken voor mensen die mij dierbaar zijn en voor enkele overleden vrienden en kennissen. Enkele kaartjes gekocht en een kitsch cadeau voor Jan Min omdat hij moet stoppen als teamleider van de reisleiding. Jan is in 1998 bij mij stagiaire geweest voor de reisleiding, is in 2006 stagiaire geweest voor teamleider en ik kan wel zeggen een echte Lourdesvriend. We hebben samen heel wat gelachen en menig traantje gepinkt met elkaar. Vanmiddag ook een geocache gezocht en gevonden op de heiligdommen. Een andere die ik vanavond vond was in brand gestoken op de plaats waar die was verstopt.

Na het diner naar de vergadering van de reisleiding. Ik heb daar wel niets te zoeken omdat ik geen taak heb deze bedevaart maar wel om Jan tijdens deze vergadering in het zonnetje te zetten.  Morgenvroeg kunnen we iets langer blijven liggen, dus uitslapen tot half 8!

Nu naar bed dus, welterusten en tot morgen!

Groet’n uut Lourdes!

Hans uut Twente

Leave a Comment