2 juni 2014 St. Jean Pied du Port. (SJPdP)

Na een hele goede nachtrust, ik heb het gisteravond niet te laat gemaakt, al vroeg in de ontbijt zaal. Ik was niet de eerste, er waren er al een paar terwijl ze allemaal konden uitslapen.

Wim, Wilma en Joke waren er ook. Ze wilden zeker weten dat ik weg zou gaan dus ze waren ook vroeg op.  Lekker mijn stokbroodjes opgegeten  en nog 2 extra gesmeerd voor onderweg. Om 8 uur kwam Lieke om samen naar het station te gaan. Wilma twijfelde nog dus zij ging ook nog mee. Op het station een kaartje voor SJPdP gekocht. Ondanks dat je een heel stuk met de bus moet kan dat in 1 ticket.

De reis ging heel goed. In Pau overstappen naar Bayonne, en daar op de bus dwars door heel veel kleine plaatsjes en door een bergachtige omgeving. In de verte zie je de Pyreneeën al liggen, wat een prachtig gezicht is.  Jammer van de regen onderweg maar aangekomen op het station met de bus was het droog. Omdat ik ongeveer wist hoe dit stadje, nou ja dorp, in elkaar steekt was ik snel bij de Alberge waar ik had gereserveerd. Maar helaas ik was te vroeg, ze gaan pas om 2 uur open. maar tegen kwart over een gaat de deur open en staat Riek daar die ik ken van het Jacobsgenootschap. Een ontzettend leuk weerzien dus. Ik zou vorig jaar samen met haar naar Santiago gaan maar dat is toen gewijzigd. Zij is nu samen met Ellen hier aan het hospitaliseren in herberg Beilari. Dat is Baskisch en dat betekend pelgrim. Er is hier een nieuwe eigenaar sinds 1 maand en ze moeten duidelijk nog aan elkaar wennen. Nu zit ik aan de eettafel mijn verhaal te tikken en Ellen, die problemen heeft met haar iPad, ze kon niet inloggen, geholpen met de wachtwoorden. Ik heb dus nu ook een snellere internet verbinding gekregen.

Vanmiddag even door SJPdP gewandeld. Uiteraard met mijn GPS en toch 3 van de 4 caches gevonden. Morgen ga ik verder de bergen in om er nog meer te vinden en lekker alvast trainen voor a.s. donderdag wanneer ik de grote oversteek doe.

Het is nu rustig want alle pelgrims die hier logeren zijn het dorp in. Er zijn 18 plaatsen en die zijn allemaal bezet. Ik weet al dat er Amerikanen zijn, Noren, Duitsers en tot nu toe ben ik de enige Nederlander.

5 reacties

  • Mem schreef:

    Hoi pap,

    Fijn dat je het naar je zin hebt! Ga zo door!!

    Liefs Mem

  • Ada schreef:

    Hoi, Hans, weer als vanouds!
    Goede tocht y bienveniedo en Espana

  • Elly schreef:

    He Hans, je bent het schrijven nog niet verleerd ;-). Fijn om regelmatig iets van je avontuur te lezen. We blijven je volgen.

  • Jose schreef:

    Succes

  • Lisanne schreef:

    €: );)!(€!€;!!:!!:!;!!/!/!;!!:’/’.
    ),)
    JvmvmmmmffmmmcvchjbfhzhbjvfdzlbjvdfbzlhjdMcvnmvmfnmnvnnnnndnnnndmmfnmnmdnmfmmnnfmvmnmndmnmnnmdmnmn m nnnmnkj.cdmxdxmdmf,md.zdfsdm!cJcdmn,zmdcv,nzdmvjncnjcjncncnncjnccncnncnncncncncndcnjsNjNjfjnvjnfjnjnjxnknnknnvmx
    Lieve opa, wat doe jij goed wandelen.
    Ik kan niet metje spelen
    Opa…. Heb jij sinterklaasal gezien?

Laat een reactie achter