5 juni 2014 SJPdP

Vandaag de laatste dag in zuid Frankrijk, morgen naar Spanje te voet. Ik heb er best wel zin in maar er zijn nog enkele dingen die gedaan moeten worden. Dus eerst mijn 2e rugzak inpakken en die naar het pelgrimsburo brengen om naar Roncesvalles te worden gebracht. Daarna mijn eigen rugzak een beetje inpakken en mijn lunchpakket ophalen uit de keuken. Zoals de dagen hiervoor heeft Riek Ellen er weer iets lekker van gemaakt: 2 halve stokbroden met ei, ui, ham en groente dus daar zal het niet aan liggen. Toch blijkt het te veel te zijn.

Tegen 8 uur onderweg naar de berg. Mijn rugzak zit niet lekker, wat ik ook probeer ik blijf last van mijn heup houden, niet erg, maar wel vervelend met elke stap. Heb ik wel vaker gehad en als ik dan een kleine pauze hou is het wel weer over, maar nu niet. het blijft zeuren.

Vol goede moed begin ik aan de 1e stijging maar die valt mij al tegen. Het is niet de steilste, want die moet nog komen, maar toch moet ik al diverse keren stoppen om mijn spieren weer op te laden. Oké, we gaan verder, maar halverwege bij het Mariabeeld moet ik toch echt stoppen. Het is dan ook al half 12 dus tijd voor mijn broodje. Maar ik moet mij zelf dwingen om te eten, het smaakt mij niet. Licht misselijk van het lijntje dwing ik mij zelf verder te gaan, maar achter elke bocht gaat het weer hogerop.

Op de hoogte van 1243 mtr. denk ik dat ik het gehad heb, want het gaat licht bergafwaarts maar we klimmen toch door tot 1443 mtr. Eindelijk begint de afdaling maar die duurt niet meer dan 3,55 km. Het steile stuk door het bos doet ook pijn. Niet mijn heup, maar de tenen voor in de schoenen. Wanneer je en ook nog eens door alle modder en drek moet lopen valt het niet mee.

Eindelijk kom ik beneden om kwart over 4, wel 1 uur later dan mijn planning, maar ik ben er.

De vorige keer liep ik de berg op te fluiten, maar volgens mij ligt het toch aan de kilometers die ik toen in de benen had. Maar we zijn er. Nu slaap ik in de overloop, een kleine zaal die niet gebruikt hoeft te worden maar er keurig uit ziet. Rem, Diane en Yvonne zijn er al en Pauline en Ben komen morgen.

Tegen 8 uur naar de pelgrimsmis en om half 9 naar Posada om te eten. Na het eten nog een paar puntjes doornemen en dan naar bed waar ik van vermoeidheid niet kan slapen. Om 2 uur (heb ik nog gezien) dan toch in slaap gevallen.

Groet’n uut Roncesvalles

Hans uut Twente

1 reactie

Laat een reactie achter