7 juni 2014

Vandaag de 1e volle dag dat we hier zijn! Ben en Diane steken om 6 uur het licht aan en maken de pelgrims wakker als ze dat nog niet zijn. Om 8 uur moet iedereen de deur uit zijn en dat lukt aardig. Ik heb de taak opgenomen om voor het ontbijt te zorgen en ben tegen 7 uur al eieren aan het koken.

Wanneer we allemaal aan tafel zitten moeten er nog taken worden verdeeld. De 1e en de 2e verdieping moeten worden schoongemaakt met uitzondering van de natte ruimte’s en op de 3e verdieping moet alles gebeuren, ook de douche’s toiletten en de wasbakken en de vloeren. Ik neem die taak op mij en dat kan net. Alleen, er zijn 42 bedden, 4 toiletten, 4 douche’s en 6 wasbakken die allemaal schoon moeten. Ik begin met de bedden te schuieren, dan de vloer stofzuigen en ook alle prullenbakken te legen. Wanneer dat allemaal klaar is begin je aan de natte ruimte’s. Eerst even goed kijken wat je allemaal nodig hebt en dan lukt het wel. Wanneer je maar genoeg schoonmaakmiddelen gebruikt ruikt het heel fris en lijkt alles schoon. Maar dat was het ook.

Om 11 uur koffie drinken met elkaar en daar verteld Rem dat hij een straatprijs heeft gewonnen in de postcodeloterij, hij had de 4 cijfers goed en de hoofdprijs is gevallen in Opdam, vanavond te zien op TV. Hij heeft toch € 19.000 gewonnen.

Vanmiddag weer in de wasserij en maar 11 wasjes gedaan. Eentje van een Italiaanse die de was zelf in de machine wilde doen en ook in de droger. Oké haar wens, maar na 1 uur is ze nog niet terug volgens afspraak, dus we gaan eerst eten en tegen half 8 ga ik weer ff kijken en jawel ze is er ook weer. Haar was gesorteerd en toen in de droger maar omdat ze de laatste is moet ik toch wachten en komen we aan de praat, en dan blijkt dat ze niet de moeilijkste is vanmorgen dus ook hartelijk afscheid genomen.

Om 10 voor 10 komt er een Belg binnen. Hij heeft helemaal van Ostabat gelopen, bijna 70 kilometer en is helemaal stuk. Ook hij moet nog was gedraaid hebben en dat doen we dan ook maar even. Ben ik net klaar met deze was en breng deze naar de oude herberg waar deze pelgrim slaapt, staat er een Tjechische man voor de deur. Hij is veel te laat vertrokken uit SJPdP en wil een slaapplaats. Dat kan, maar hij wil nog veel meer, maar moet zonder eten naar bed, omdat wij alles al dicht hebben en de restaurants ook zijn gesloten. Dus deze kerel wordt ook nog naar de oude herberg gebracht en krijgt een slaapplaats blijkt dat er diverse andere pelgrims een ander bed hebben genomen dus die moeten ook weer worden terug gestuurd.  Al met al zijn we pas tegen 1/2 11 klaar en begint onze evaluatie. Al met al weer een geslaagde dag. Totaal 256 pelgrims, in weer 2 herbergen.

Groet’n

 

hans

1 reactie

  • Jeroen schreef:

    Leuke verhalen pa! Zo te horen kun je thuis dus ook de was doen 😉

    Wij hebben de filmpjes van de bruiloft binnen, dus wij zijn ook lekker bezig.
    Succes nig even.

    Groetjes Jeroen en Evelien

Laat een reactie achter