11 juni 2014

De 3e verdieping is dus niet open gegaan vannacht, dat betekent dat ik niet aan het werk hoef om deze schoon te maken. Het is rustig en ook vandaag verwachten we niet zoveel pelgrims.

Vanmorgen samen met Rem in de oude herberg alle douche tegels schoongemaakt, dat is volgens ons al jaren niet gebeurd. Dus een hele klus, omdat we beide nu even tijd hebben dat aan gepakt. Druk bezig met deze schoonmaak moeten de tegels afgespoten worden, dus de waterslang gepakt en gaan spuiten met de drukslang. Opeens vliegt de spuitkop van de slang en de slang vliegt onder druk onder mijn blouse, dus ik ben zeiknat> Zegt Rem doodleuk “Oja, dat gebeurt wel vaker, ben ik je vergeten te vertellen”.

Hier in Roncesvalles zijn 2 restaurants en barretjes, La Posada en Casa Sabina. We eten tussendemiddag deze week bij La Posada en gaan ’s morgens koffie drinken bij Casa Sabina. Vrijdagmiddag gaan we daar ook eten zodat we de ene week hier en de andere week daar eten.  Het eten bij La Posada is geweldig! Vanmiddag kregen we eerst een grote salade en daarna een ws eendepoot met vlees dat er afviel, zo gaar. Als nagerecht kregen we een aardbeien milkshake, maar bij de 1e hap proef ik dat er ook banaan in zit. En jawel hoor er zat meer banaan in dan aardbeien, dus ik kreeg heel snel 1 andere maar nu een ijs sorbet met vanille.

Vanmorgen zijn we ook naar Burgeute gelopen, ca 4 km naar dit 1e dorpje. Daar hebben we inkopen gedaan en o.a. groente ingekocht. Ik heb op mij genomen om vanavond of morgen nassi te koken. Dat wordt wel morgen omdat we vanmorgen getrakteerd werden door Paxie, de huismeester hier, op flensjes en die moeten we maar eerst opmaken.

Vanmiddag kan ik een beetje lanterfanten, dus nu de tijd om het verslag te maken maar er komt nog meer bij .

Groetn van Hans

1 reactie

  • jeroen schreef:

    He pa, je hebt de laatste tijd wel iets met banaan he!! Op de bruiloft ook al 😉

    Nog veel plezier daar!!

    Groetjes jeroen 🙂

Laat een reactie achter