12 juni 2014

Vannacht als een blok geslapen. Toch was het gisteravond niet laat, half 12 lag ik er al in. Het is toch nog druk geworden gisteravond, we hebben nog mensen op de overloop moeten leggen. Nee, niet die overloop die je voor de slaapkamers altijd hebt bij ons, maar dit is een ruimte die maar voor 16 personen geschikt is. Daar hoef je dus niet de hele oude herberg van 120 personen voor open te doen. Nu hadden we nog 6 plaatsen nodig. Houdt natuurlijk wel in dat de 3de verdieping weer helemaal schoon gemaakt moest worden. Rem heeft mij dit keer geholpen en we waren om kwart over tien al klaar. Lekker een bakje koffie gedronken met elkaar op het terras van Casa Sabina en daarna zijn Rem en ik de spullen klaar gaan maken voor het WK voetbal in Brazilië.

Uiteraard heb ik iets in oranje bij mij, oranje sokken en een oranje hoed. Rem heeft vlaggetjes en een grote deurposter, ook heb ik nog zo’n standenlijst van huis meegenomen en die in de gang opgehangen. Er staan regelmatig hele groepjes voor en Marisol verklaard ons nu al voor gek. Fanatiekelingen zegt ze, maar we kregen wel toestemming om het op te hangen. Marisol is de vrouw die de leiding heeft over het inschrijven van de pelgrims. Ze doet dat van 10 tot 2 uur en van 5 tot 7 uur, dus wij moeten de balie die wij de kist noemen van 2 tot 5 en van 7 tot 10 bezet houden.

De gang is dus oranje, Rem loopt met een Braziliaanse hoed, die hij heeft gevonden hier op de 1e verdieping en ik met de oranje van Nederland, we krijgen heel veel reactie’s.

Vanmiddag kwam een Engelse vrouw aan gelopen met haar vriendin en 2 mannen die haar rugzak tussen zich in droegen. Zij was gevallen op de hoge afdaling en heeft waarschijnlijk haar elleboog gebroken. Tenminste, dat denken wij, want ze werd direct door de arts naar Pamplona gestuurd. Heel erg jammer voor haar, want dat is het einde van de camino. Ook komt Diana bij mij of ik even naar de voeten van een Amerikaanse jonge vrouw wil kijken ivm blaren. Het blijft dus niet alleen bij kijken en ik haal 3 van de 4 blaren weg en verzorg de wondjes. De 4de blaar zit onder haar voet drukpunt en onder het eelt dus daar blijf ik van af. Ik heb diverse keren aan Gerrit Kok moeten denken want die heeft mij blaren prikken en afplakken geleerd.

Ook loop ik al enkele dagen rond om op een avond eens een keer nasi te gaan koken, dus dat moest vanavond maar eens gebeuren. Om half 7 naar de keuken en daar beginnen met alle ingrediënten klaar te maken. Hier hebben ze niet zoals bij ons roerbakgroenten en nasikruiden dus dat werd echt experimenteren. De rijst had ik vanmiddag al gekookt maar deze Spaanse rijst is toch anders. Een uitje, een rode en groene paprika, een bakje champignons er door en een prei die we allemaal gisteren hadden gekocht toen wij in Burguet waren. Het smaakte.

Vanavond de eerste wedstrijd van Brazilië. Er zijn hier toch veel Brazilianen op de camino en die mogen van ons de wedstrijd wel kijken in Casa Sabina op 1 voorwaarde dat ze rustig zijn als ze terug komen op de zalen. We zullen zien, aangezien we deze mensen niet alleen naar binnen mogen laten gaan zijn Rem en ik wel genoodzaakt om ook deze wedstrijd te kijken, een straf? Och, het moet, we offeren ons wel op.

Allemaal een fijne avond!

Groet’n van Hans.

2 reacties

  • Lieke schreef:

    Hans,wat is het weer heerlijk om jouw verhalen te lezen, iedere dag weer genieten.
    Liefs,Lieke xxx

  • José uut Stokkum schreef:

    Hoi Hans.
    Goed bezig hoor. Leuk om je weer zo te volgen. Straks voetbal kijken, nu zeker ook een verplichting? Hopelijk helpt je oranje hoed. We wachten af. Veel kijkplezier.

Laat een reactie achter