15 juni 2014

Zo we zijn er weer. Gisteren geen tijd gehad om wat te schrijven, het was wel rustig maar je bent toch op je eigen manier druk bezig.

Zaterdag was het natuurlijk hier dolle pret. Het begon ’s morgens al toen de pelgrims om 6 uur wakker gemaakt worden en vroegen hoeveel het geworden was. De Spanjaarden kregen dus een geweldige domper te verwerken en wij stonden daar maar met een smile van hier tot Madrid. Maar aan alles komt een eind dus om half 9 weer aan de bak of aan het bed. De 3e verdieping is nog steeds voor mijn rekening en ach, ik had maar 6 plaatsen in gebruik maar dat betekent wel dat je de hele vloer en de natte groepen moet gaan doen. Maar omdat het hier ook goed weer is wordt het niet zo smerig. Tussen de middag eten we nu bij Casa Sabina ons pelgrim menu. Gistermiddag hadden we een voorgerecht van vlindermacaroni met groente en als hoofdgerecht gebakken sardientjes en patat, het nagerecht was yoghurt.

Na de middag weer in de wasserij en daar tot half 9 14 wasjes gedraaid. Je komt hier ook heel veel verschillende mensen tegen en niet te vergeten hele verschillende kledij. In de wasserij kunnen de mensen hun eigen kleren wassen in 3 speciale wasbakken. Wij hebben 4 wasmachine’s en 3 drogers hier staan en 2 centrifuges. De was duurt 18 minuten en er wordt gewassen op 40 graden. Daarna gaat de was ca. 15 minuten in de centrifuge en dan nog eens 25 minuten in de droger. Al met al zijn we 1 uur bezig met 1 wasje en dat allemaal voor €2,70. Ook brengen we de was weer terug naar de slaapplaats, over services gesproken.

Vanmorgen ging het iets anders. Er was een meisje ziek op 3 en die ging met haar zus pas om 8 uur weg. Dus ik kon nog niet goed aan het werk hierboven. Meestal probeer ik te beginnen voor het ontbijt om bv. de vuilniszakken te legen en alvast te gaan stofzuigen. Dus dat liep vanmorgen even anders, maar om 8 uur was ze vertrokken en kon ik aan de gang.

Rem heeft geholpen met de plateau’s en tegen half 11 waren we klaar. Toen om 11 uur koffie drinken bij Casa en daarna lekker vrij tot 1 uur want dan wordt er gegeten. Vanmiddag kregen we soep en vlees met echte aardappeltjes en bij navraag bij Cintia onze vaste serveerster aten we gevogelte, maar even later kwam ze terug en blijkt het konijn te zijn geweest, maar het smaakte goed.

Met de taakverdeling voor vanmiddag hebben we afgesproken dat ik maar een middagje vrij moest nemen. Dus nu ben ik lekker vrij tot ca. 4 uur maar voor die tijd breng ik iedereen wel een kopje thee op hun werkplek.

Elke avond tegen 5 uur komt hier een bus aan uit Pamplona met Spanjaarden die dan vanaf hier beginnen te lopen. Rem En ik staan dan aan de deur met onze oranje mutsen en sjalen en heten dan de Spanjaarden extra welkom. Nu helemaal na die dikke nederlaag. Als het ff kan kijken Rem en ik de wedstrijden, maar niet alles hoor.

Van het klooster krijgen wij hier alles wat we nodig hebben. We maken 2 keer per week een verlanglijstje en we kunnen het niet op. Vraag je kersen krijg meteen 2 kilo, vraag je eieren krijg je er 50. Nu staat er nog een bakje met aardbeien te verschimmelen, dus zo meteen was ik die en breng ze naar de wasserij waar Rem nu zit om deze uit te delen aan de mensen hier.

Morgenvroeg moet ik beginnen met alle bedden te voorzien van nieuwe en schone onder lakens. Elke 14 dagen worden deze lakens verschoond net zoals het hoofdkussen, tenminste als deze niet al te smerig zijn want dan gebeurd het eerder. We kunnen 16 bedden in een keer wassen en drogen dus ik ben 2 dagen verder, zelf vind ik de 3de verdieping het mooist, zie de foto’s (bedankt Thijs {Graag gedaan, Red.}). Intussen loopt het al weer lekker vol maar de 2de verdieping is nog niet aan de beurt. Misschien blijft de 3de wel weer vrij maar dat zien we vanavond wel.

Groetn van uut een zonnig Roncesvalles

Hans uut Twente

 

5 reacties

 • ma schreef:

  Hallo Hans,
  ik heb net gelezen wat je geschreven hebt vandaag. Je maakt toch maar weer heel wat mee. Je bent erg druk met allerlei dingen en ik vind het het heel knap van je. Ik ben echt trots op je.
  heel veel groeten van ma

 • Lieke schreef:

  Hoi Hans, mooi vaderdagcadeau vier uurtjes vrij, niet verkeerd.
  Wat een mooi modern pelgrimsgebouw daar, verwacht dat alles oud is maar dit ziet er super uit. Geniet er nog maar van broertje want de tijd gaat snel en mag jij straks weer op de camino lopen.
  Liefs Lieke

 • Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Wat heb jij het druk! Met die super grote huishouding van jou ;-).
  Maar ik lees ook dat je het geweldig naar de zin hebt! Fijn!
  Het ziet er allemaal ook erg mooi en nieuw uit, leuk die foto’s, nu hebben we er ook een beeld bij.
  Maak je niet te druk anders ben je al moe voordat je aan je eigen camino begint Grote Broer!
  Groetjes Elly

 • r schreef:

  test

 • theo van ewijk schreef:

  dag Hans,
  Van harte groet ik jou en wens je veel genoegen
  veel toewijding en plezier toe
  Ook blije en leerzamen ontmoetingen en ervaringen
  met vele mensen.Je oranje outfit vraagt een oranje bitter,
  telkens als Nederland wint….
  Good gaon.
  Theo.
  Tt

Leave a Comment