17 juni 2014

Daar zijn we weer! Gisteren weer geen tijd gehad om te schrijven. Gistermorgen ben ik om kwart voor zes opgestaan en heb de deuren om zes uur open gedaan. Dat betekent dat je de deur van het schoenenhok, fietsenberging, keuken en wasserij open doet zodat de vroege vogels weg kunnen. Er stonden al wel 15 man in de hal om hun schoenen te krijgen en dan direct weg gaan. Het kan soms heel vervelend zijn voor de andere pelgrims als er zoveel mensen zijn die zo vroeg beginnen.

Tegen half acht is bijna iedereen weg en kan ik beginnen met de lakens en sloop van de bedden te halen om deze te wassen. Ca. 90 minuten in de was en daarna ca. 45 minuten in de droger. En dat doen we in 2 dagen, dan zijn alle 39 bedden op de 3e gedaan.

’s Middags ben ik begonnen in de kelder, en tegen 5 uur kwam Rem beneden samen met Henk en Ada. Hartstikke leuk dat ze op hun terugweg naar Nederland hier langs komen en in het hotel 1 nachtje slapen. Uiteraard na een dikke omhelzing en een stevige handdruk mochten wij de kelder verlaten en een sightseeing doen door het gebouw. Ook heb ik hun de overloop laten zien en natuurlijk de oude herberg wat altijd indrukwekkend is. Tegen kwart over 6 tijd om naar het hotel te gaan om net op tijd te zien dat Duitsland een mazzel penalty krijgt. dat de uitslag 4-0 wordt zijn statistieken. Na de wedstrijd zijn we naar de pelgrimsmis geweest en ook de pelgrimszegen gekregen. We zijn dan wel geen echte pelgrims, maar toch. Na de mis naar het hotel om daar heerlijk te eten. Dat was wel iets anders dan een pelgrimsmenu. Heel gezellig met elkaar tot bijna half 11 aan tafel. Snel even hun mooie kamer bekijken en dan afscheid nemen. Henk en Ada willen ook om 9 uur rijden en ik wil niet te laat binnen komen in de herberg.

Tegen 11 uur ben ik weer terug, als geintje bel ik aan bij de voordeur en loop dan naar binnen om Rem en Yvonne tegen te komen op de trap. De buiten drukker is alleen hoorbaar in onze keuken. We zitten nog heel gezellig tot half een bij elkaar en dan is het toch wel tijd om naar bed te gaan. Maar wat gebeurd er, Rem die in de kamer naast mij slaapt moet om 2 uur plassen en hoort wat op de gang. Hij gaat kijken en laat de deur achter zich dicht vallen, natuurlijk heeft hij zijn sleutel op de kamer liggen en kan niet meer naar binnen. Gelukkig zit er een beldrukker en een bel in de keuken. Na een dik kwartier bellen en nog steeds op de gang staan moet hij naar boven om Ben maar wakker te maken. Hij wordt wel wakker en doet de deur beneden voor hem open. Om 7 uur zien we elkaar en verteld hij mij het verhaal en ik moet eerlijk bekennen dat ik geen zoemer gehoord heb. Ik ben overal door heen geslapen, dat was het einde van een hele gezellige avond.

Vanmorgen om 7 uur weer naar de 3e om de laatste lakens en slopen te doen en die liggen nu alweer in de kasten. Net lekker met elkaar een kopje koffie gedronken en nu zijn Ben en Pauliene met hun familie lekker aan het bijkletsen.

Ik ga nu mijn eigen was doen en dan om 1 uur weer aan tafel voor een pelgrims maaltijd en dan weer aan de bak.

Groetn

Hans

4 reacties

 • Ada&Henk ook uut Twente schreef:

  Beste Hans,
  Hartelijk dank voor het grootse onthaal.
  We hebben een heel goede indruk gekregen van de verblijven voor de pelgrims en jullie gastheer-rol.
  Briefje gevonden ! Leuk.
  We zitten nu bij Le Mans.
  Groet, Ada en Henk

 • José uut Stokkum schreef:

  Wat leuk voor je dat Henk en Ada op visite kwamen.
  Je blijft zo wel aan de was hè! Met al die bedden verschonen.
  Volgende week,als jezelf weer aan het lopen bent, doet iemand anders het voor jouw. Blijf je het werk waarderen.
  Liefs

 • theo van ewijk schreef:

  gegroet Hans,
  Graag wil ik jou veel plzier en oprechte toewijding
  als gastheer en veelkunner.
  Ik hoopdat je naast je oranje oufit ook een oranje bitter kunt nemen.
  Daar slaapp je goed op
  Ik wens je vele bijzonder ontmoetingen met mensen toe.
  Vrede en ale goeds(is van St,FRanciscus)
  Met hartelijke groeten:
  Theo.

 • jos schreef:

  Nu klaar voor de voetbal?

Leave a Comment