21 juni 2014 Oviedo

Het is nu zondagmiddag bijna 1 uur, ik zit in een restaurant te tikken want hier hebben ze gratis WiFi. Het is hier heel gezellig druk. Er is namelijk feest in Oviedo. Feest van het heilig Hart en dat wordt uitbundig gevierd. De kerken zijn allemaal open en voor de pleinen zijn grote kunstwerken gemaakt van bloemen. Er staan overal kraampjes en het lijkt wel koningsdag zoals wij dat in Nederland kennen.

Gisteravond in Oviedo aangekomen met de bus. Het duurde nog 7 uur maar ik had geluk dat er een Suprabus reed met veel extra’s. Dat betekent, een grote zitplaats, een maaltijd aan boord een zoals je in een vliegtuig hebt, een mini tv voor je met veel, heel veel programma’s. Dus het was wel genieten en het was zo voor bij. We reden langs de kust dus er was veel te zien, de golf van Biskaje, ik weet nog heel goed dat Pa Perik het er vaak over had dat dit een gevaarlijk stukje was van de Atlantische oceaan, dus toch met belangstelling hier steeds naar gekeken.

We (Rem, Yvonne en ik) zijn tegen half 10 weggegaan uit Roncesvalles. Ben en Pauline hebben ons uitgezwaaid, ik zei nog “ze willen zeker zijn dat wij vertrekken daarom zijn ze hier”. Tegen half 11 waren we in Pamplona waar ik tot 2 uur moest wachten op de bus naar Oviedo. Intussen hebben we natuurlijk de Kathedraal opgezocht en een stempel gekregen. We zijn de kerk niet binnen gegaan maar lekker op een terras gezeten en een Nederlandse krant gekocht. Die van dinsdag maar we hadden een krant. Ook heb ik hier nog instappers gekocht omdat de schoenen die ik bij mij had te zwaar waren om mee te nemen. Ben blij dat ik dat gedaan heb want in de bus heb ik ze meteen aangedaan.

Gisteravond vanaf het busstation richting de Kathedraal gewandeld, met mijn wandelschoenen, en heb een heel goedkoop hotelletje gevonden. 2 bedden dus Theo, die vanmiddag uit Nederland komt, kan er zo bij. Een snel avondeten in de restauratie van het station en toen wast het tijd om Duitsland te zien gelijk spelen tegen Ghana. 3 keer raden waar ik voor gejuicht heb.

Vanmorgen uitgeslapen tot 9 uur. Lekker douchen, want nu kan het nog met schone handdoeken, en tegen half 10 zat ik op een terrasje voor mijn ontbijt. Een uitsmijter met ham, kaas en ei op een pistoletje met een koffie americano (dus zwarte koffie) voor een wereldprijs van € 2,30 voor alles. En het was toch lekker! Tegen 11 uur naar een Spaanse mis. Ik weet hoe de mis in elkaar zit maar ik begrijp van het Spaans helemaal niets, maar ik ben er geweest. Nu dus achter een heerlijk pilsje (wat is het een heerlijk leven als pelgrim) en achter internet. De zon schijnt heerlijk en het is ongeveer 30 graden.

Ik groet jullie allemaal en morgen begint het echt. 30 kilometer naar Grado, door de bergen. Ben benieuwd of mijn conditie er nog is en anders zien we wel hoever we komen. Ik ben nu wel blij dat we met z’n 2’en zijn. Heel gek want de vorige tocht wilde ik perse alleen.

De kaartjes gaan op de post want de postzegels zijn er nu ook, dus ik wens jullie in Holland ook een hele fijne middag en misschien tot morgen.

Hans

ps.  Oviedo is een hele oude stad. Geweldige mooie gevels en een bijzonder centrum. Tot nu nog niet veel gemerkt van een pelgrimsplaats.

 

 

 

4 reacties

 • Laurens Fokt schreef:

  Leuk om de reisverslagen weer te lezen en te kunnen zien hoe het je afgaat en wat je allemaal meemaakt. Veel succes met de 30 km, met de conditie zal het wel goed zitten!

  Groetjes,
  Laurens Fokt.

 • Ma Perik (cor en Henriëtte) schreef:

  Hallo Hans
  Cor heeft net een stukje van je verslag voorgelezen, zo te horen gaat het goed met je.
  Heb gezien dat je 15 juli weer terug komt.
  Hoop dat je veel plexier en fijne mensen ontmoet,
  Groetjes Ma ( en ons)

 • Ma Perik schreef:

  Waren nog even aan het napraten en de reden van jou , om naar spanje te gaan .
  Ma zegt mogelijk ” om te onthaasten” zelf bedacht hoor, leuk he

 • jos en annet schreef:

  wat leuk om de verhalen allemaal weer te lezen, succes met je verder tocht en we hebben hier ook uitbundig feest gevierd.
  Twee dagen lang. Was erg mooi om dit mee te maken.

  groetjes jos en annet

Leave a Comment