23 juni 2014 Grado

Wat kan een koude douche heerlijk zijn, en wat is het warm op de camino. De hele dag gelopen in ca 25 graden en dat ga je wel voelen. Theo en ik hebben het gevoel dat we door de bergen hier wel 50 kilometer hebben gelopen.

Gisteravond om 10 uur Theo op gehaald van het busstation waar hij aankwam vanaf San Santender. Omdat hij en ik nog niet hadden gegeten toch een pelgrimsmenu gehaald bij een van de vele eet gelegenheden in Oviedo en om 11 uur lagen we al plat.

Vanmorgen eerst ontbeten wat bijna mijn stamcafé is geworden in Oviedo. Daar krijg je koffie en een gebakken ei met Gamon en cheese voor €2,30.  Toen snel 1 stempel halen bij de Kathedraal, die om 9 uur open ging en daarna direct op weg. We waren Oviedo nog niet uit kwamen we een paar Amerikanen achterop. Totaal geen haast en geen benul waar ze zouden stoppen, dat zagen ze onderweg wel. Bij een hele moeilijke kruizing waar geen richtinspijl stond hebben we nog gewacht maar naar 5 minuten zijn we verder gegaan.

De weg was geleidelijk en licht stijgend, maar na een paar kilometer hield dat op en werd de stijging langer en stijler. Tegen half 12 onze eerste stop gemaakt en nog geen 10 minuten nadat we ff gestopt waren zagen we een café. Dus daar ook maar een koffie en 2 cola opgemaakt. Na zeker 3 kwartier zijn we verder gegaan en we hadden na ’n uur of 2 nog een lange stop moeten maken, hebben we niet gedaan en dat brak ons op het eind op.

We zitten nu in Grado in een best leuk en klein hotel. De was wordt gedaan door de mevrouw (wat echt nodig was want ik had niets meer droog) en gelijk onder de douche. Ik kom nu een beetje bij en zit nu achter weer een colaatje te tikken. Theo staat onder de douche en ik heb net nog de eigenaar geholpen om 4 led tl lampen te verwisselen die hij niet aan het branden kon krijgen. Om 8 uur aan tafel en dan ga ik heeeeeeeeeeeeeeeel snel plat want ik ben dooooooooooood op

Groetn uut Grado

Hans uut Twente

Route Oviedo – Grado

3 reacties

 • Joke schreef:

  Hoi Hans,
  Ik heb je al een tijdje gevolgd maar nog steeds geen reactie gegeven. Ik geniet weer van je verhalen. Even nog even over de Lourdesreis. Op de terugreis is mevr, van Meurs – in de bus 4e bank links – gevallen en heeft haar heup gebroken. Ze heeft 6 dagen in het zks in Chateauroux gelegen.
  Veel succes en geniet weer van het wandelen.
  Groetjes
  Joke

 • Diana schreef:

  Hola Chico en peregrino,

  klinkt allemaal wel goed, ik ben jaloers, het is hier ook wel lekker hoor, maar dat stappen in Spanje…………
  Met buuf naar Nederland Chili gekeken, nu wachten tot zondag.
  en dat knutselen aan de verlichting, je kan het ook niet laten, eens een hospitalero altijd een hospitalero.
  Bon Camino Diana

 • theo van ewijk schreef:

  dag Hans,dankjewel voor je kleurrijke roue beschrijving.
  n nk hoop dat je met metgezel Thoe de VRies een hoopvole
  en blije start hebt gemaakt.Ook op facebook hebb ik ook
  gereageerd!.
  Geniet met volle teugen naar letter en geest!
  Theo.

Leave a Comment