24 juni 2014 Salas

Vanmorgen gelukkig zonder spierpijn opgestaan. Om 7 uur waren we beneden maar de deur naar het restaurant was nog dicht. Die ging pas open om kwart over 7 en toen konden wij gaan ontbijten. Ook onze was die wij gisteren ingeleverd hadden konden wij uit de kelder halen en die was lekker droog. Om 8 uur vertrokken.

De route van vandaag is een route die een beetje gelijk was aan gisteren. Door de bergen en veel klimmen en dalen, kleine paadjes met veel rotsblokken en mooie ver gezichten, onderweg komen we heel weinig medewandelaars tegen vandaag maar 2.

We zitten nu op een terras voor onze albergue achter een heerlijk pilsje, samen met 2 Oostenrijkers en 2 Duitsers die wij gisteren in het hotel hebben ontmoet maar vandaag niet hebben gezien op de camino. Wij slapen in een albergue provado, dat wil zeggen dat deze van een privé persoon is die bedden heeft en verder alles wat een pelgrim nodig heeft. Theo heeft besloten om een kleine kamer te nemen en ik slaap op een grote zaal van 16 bedden waar er maar 4 van bezet zijn. Komt gelukkig dus goed uit, hopelijk zijn er geen snurkers bij.

Gisteravond waren we net binnen in het hotel en toen brak het onweer uit waar we de hele dag al tegen aan hadden gekeken. We hebben dus geluk gehad en lekker droog kunnen lopen, voor hetzelfde geluk hadden we in de regen gelopen.

Veel verder heb ik niet te vertellen. We gaan om 8 uur weer een pelgrimmenu eten en hopelijk is die beter dan gisteravond. We kregen een vissoep die volgens ons elke keer nieuwe vis en iets groente krijgt en dan weer wordt opgediend. Het vlees en de patatjes waren hmm, alleen het nagerecht, een stuk meloen, was heerlijk.

Morgen hoeven we maar 20 kilometer, maar er zitten wel weer lekkere klimmetjes in dus we kunnen de lol weer op. Toch kan ik merken dat de wandelingen beter gaan. Gisteren nog behoorlijk moe en zere voeten maar vandaag geen last en het was dezelfde afstand van 27 km.

Hier in Spanje hebben wij gisteren geen voetbal gezien. Wel van Spanje natuurlijk want ze vieren deze overwinning of ze weer wereldkampioen zijn geworden. Morgen kunnen ze weer naar huis en Nederland gelukkig tegen Mexico en niet tegen Brazilië a.s. zondag.  We hopen dat ze deze wedstrijd wel uitzenden.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte van vandaag en voor morgen horen jullie het nog wel

Groetn uut Salas

Hans uut Twente.

Grado – Salas

2 reacties

 • Thijs schreef:

  Zo te lezen vermaak je je weer uitstekend Pa!

  De site is weer bijgewerkt! Overal netjes een plaatje bij! Hopelijk lukt het me om zsm alles te verwerken!

 • Jeroen schreef:

  Hee pa, goed te lezen dat het alweer beter gaat,
  thijs heeft er mooie plaatjes bijstaan!

  leuke paadjes om te lopen, heuvel op – heuvel af.

  succes toegewenst 🙂

  groetjes Jeroen

Leave a Comment