25 juni 2014 Tineo

Al weer een dag verder! We zitten nu in een hotel in Tineo. Nee niet wat julie denken, we slapen hier niet. We slapen in een albergue op een kleine 200 mtr maar daar is niets te krijgen en hier hebben ze tapbier. De Albergue is ook niets, we slapen met ca 30 mensen op 1 zaal, dat wordt me nog wat. In het bed voor mij ligt een Spanjaard die mij nu al duidelijk heeft gemaakt dat hij snurkt, maar goed, erger dan Theo kan haast niet en die krijgt vanavond een matras mee voor een andere ruimte waar hij alleen kan liggen, we zullen wel zien.

Gisteravond zaten we ook in albergue maar die was veel kleiner. Tegenover was een eetgelegenheid met pelgrimsmenu voor €10,50 en die hebben wij genomen. We begonnen met soep, daarna kregen we witte bonensoep, salade, bruine bonen met spek en een gekookt ei. Daarna kregen wij een bord spaghetti, en als hoofdgerecht rundvlees met frietjes. Toen konden we nog kiezen uit 3 soorten nagerecht en als slot een kopje koffie, en overal natuurlijk vino tinto erbij. We hebben niet alles opgegeten. Theo heeft halverwege al opgegeven en ik heb nog een beetje vlees gehad maar geen toetje meer het was veels te veel ondanks dat wij honger hadden. Oja, er zaten ook nog 2 flessen wijn bij. Ook Allen de Engelsman die wij al een paar dagen tegen komen kon zijn eten niet op.

Vanmorgen vroeg op pad, naja vroeg om 8 uur hadden we al ontbeten. Een half stokbrood mee gekregen, fruit in vorm van 2 bananen en 10 rode pruimen. We hadden ook al een stokbroodjes op met Gamon en cheeso en een kopje koffie en dat voor een prijs van €4,20. Krijg je in Nederland nog geen stokbroodjes voor.

Maar om 8 uur waren we weer op pad. Het begon almeteen met een behoorlijke stijging van 225 mtr naar 625 mtr, maar over een heel mooi pad en dwars door de bossen. Ik heb nog gedacht “had ik mijn GoPro camera maar bij mij dan had ik een filmpje kunnen maken”. We komen 2 Amerikaanse dames tegen die heel langzaam lopen maar net in de albergue weer tegen komen. Ze hebben het dus ook gehaald. Allen uit Londen hebben wij nog niet gezien, verder zitten er veel Spanjaarden in de albergue, waar die allemaal vandaan komen is ons een raadsel. Wat mij ook opvalt is dat wij hier totaal geen wild zien. We lopen bijna alleen door de bossen maar zien geen konijnen of reeën of ander wild. Ze zullen wel afgeschrikt worden door de pelgrims.

Tegen 11 uur hebben wij in La Espina een hele lange stop voor ons doen gemaakt, we hadden maar 21 km te lopen en dachten dat we wel tegen 2 uur over zouden zijn, dus een lekker uurtje voor ons zelf op het terras met een kopje koffie, een broodje en een glas cola, hoe verzin je het hè!

We hebben net weer in ’n supermarkt, ja die hebben ze zelf in dit klein dorpje, een paar appels gekocht. Heerlijk om tijdens een kleine stop deze naast een kabbelend beekje op te eten. Niet langer dan 5-8 minuten zitten en dan weer doorgaan. Heerlijk ook om even je rugzak van de schouders te nemen. We hebben tot nu toe nog ontzettend geluk gehad met het weer. Elke avond horen we dat er regen en onweer kan komen maar zelf hebben we nog niet in de regen gelopen. Wel lopen we door paden die ontzettend nat zijn en kapot gereden door trekkers waardoor de wegen eigenlijk niet begaanbaar zijn. We lopen soms letterlijk van modderplek naar modderplek en soms moeten we jumpen.

Morgen lopen we naar Borres, een afstand van ook z’n 21 kilometer of we gaan door naar Pola de Allande, die weer 7 kilometer verder ligt, ligt eraan hoe zwaar we moeten klimmen want ook hier ligt het venijn in de eind van de route.

Gelukkig worden mijn benen en spieren sterker, kan je heel goed merken want even rusten en ik ben weer hersteld van de inspanning.

Gelukkig heb ik mijn iPad mee genomen, hierdoor heb ik ook de Tubantiakrant bij me en wordt een beetje op de hoogte gehouden van alles. Niet dat ik alles lees maar de koppen worden gesneld en uiteraard de voetbal.

Vanavond kijken we natuurlijk ook weer. De Spanjaarden zijn toch al weer terug in Spanje dus Nederland hoera.

Ik ga nu gezellig nog een pilsje drinken met Theo en jullie horen hopelijk morgen hoe dit verder afloopt.

Groetn uut Tineo

Hans uut Twente

 

2 reacties

 • Jenny Nieuwland schreef:

  Dag Hans, ik heb je kaart ontvangen vanuit Spanje, ik voel me vereerd,
  dank, dank. Ik kijk elke keer uit naar je verhaal, ik wens je nog veel fijne
  wandeldagen zonder regen.

  Groetjes Jenny.

 • ria schreef:

  Dag Pelgrim,

  je moeder belde of ik jouw de hartelijke groeten wilde doen. Tuurlijk wil ik dat voor haar doen. Dus Hans…….de hartelijke groeten van je moeder en veel wandelplezier. Ook van mij de groet’n uut twente. ria

Leave a Comment