27 juni 2014 Belisado

We zitten nu in een albergue in Belidado, helemaal niets. Het is dat wij onze rugzak hebben uitgepakt en onze kleren hebben gewassen en ons zelf hebben gepoedeld met koud water in een openbare douche ruimte, maar anders waren we verder gegaan.

Ans Westerbeek gefeliciteerd met jouw verjaardag, ik zal niet zeggen hoe oud je bent geworden maar volgend jaar op naar je pensioen. Maak er een mooie dag van met elkaar.

We hebben vandaag een van de mooiste route’s gelopen, schitterde mooie uitzichten en vergezichten door de heuvels hier, werkelijk geen meter loopt hier waterpas dus het is of klimmen of dalen. En dat hebben we gedaan! We begonnen vanmorgen om eerst wakker te worden. Theo heeft gelukkig heel goed geslapen en is weer boven Jan. Hij had weer echt zin om te beginnen en dat hebben we na ons ontbijt dan ook gedaan. Ons ontbijt bestond uit 3 broodjes geroosterd brood met jam en we hebben elk 2 cakejes en 2 koekjes mee genomen voor de 1e trek. De Duitsers en de Oostenrijkers zijn iets eerder weggegaan en we hebben ze niet weer gezien, zal ws ook niet gebeuren want zij lopen alleen vandaag al 33 km. Zij gaan namelijk alleen in hotels overnachten en ja, dan moet je soms verder lopen dan je lief is. Vandaar dat wij nu ook in een kl….. Herberg zitten van de gemeente waar dus zelfs geen warm water is.

100 mtr. na de albergue zit een bar waar we vanavond kunnen kiezen uit 1 menu en dat is patat met vis en salade of een broodje ham of kaas, ik denk dat ik beide neem want dan heb ik morgenvroeg ook meteen wat. Misschien wel 2 want ook de middag moet brood zijn want net als vandaag zit er geen bar of iets tussen waar je wat kunt drinken.

Dat is ook een van de grote verschillen met de andere camino. Daar heb je om de 3 kilometer altijd een bar en hier als je geluk hebt op het eindpunt. Ik las net in mijn mail dat Bert en Marja ook terug zijn in Nederland. Bert en Marja gefeliciteerd met jullie behaald succes naar Santiago te fietsen, helaas hebben we elkaar op 1 dag gemist in Roncesvalles.

Morgen lopen we eerst naar een stuwmeer waar we ontzettend moeten dalen, wanneer we over de dam lopen moeten we weer ontzettend stijgen en dan nog ca 6 kilometer voor onze slaapplaats. Gelukkig is Theo behoorlijk opgeknapt na gisteren dus het zal wel los lopen.

Onze herberg zit vol vannacht. Ik hoop dat Theo van zich laat horen want dan ben ik niet de enige die kan genieten, dus 10 mensen meer kunnen hun lol op. Wij zijn de enigste 2 Nederlanders op de tocht en verder alleen Spanjaarden en 2 Amerikaanse vrouwen die ook in de herberg slapen. Ik weet niet of gesnurk internationaal is.

Verder allemaal al vast een goed weekend en tot morgen.

Oja, het is vandaag precies 4 jaar gelden dat ik aan mijn wandeltocht vanuit Nederland naar Santiago begon dus toch nog wel een bijzonder dagje voor mij!

Groetn uut Belisado

Hans.

 

4 reacties

 • Jan-Peter schreef:

  Hallo Hans,

  Leuk om jouw verhalen te lezen. Zo blijf ik ook op de hoogte van hoe mijn vader het er vanaf brengt. Zal dat snurken wel van hem hebben. Heel veel plezier en de groetjes aan mijn vader.

  Jan-Peter de Vries

 • Ada schreef:

  Zo klein, Hans, ik kan het niet vinden, maar zie wel op google hoe de camino verder gaat.
  Buen camino!

 • Thijs schreef:

  Belisado is idd niet te vinden op de kaart. Vandaar de kaart van La Mesa. Google is ook niet in staat om iets te vinden! Dus, niet teveel afwijken van de route en morgen gewoon in Grandas de Salime eindigen Pa! Dan kloppen de plaatjes iig weer!
  Succes! Ben benieuwd naar je foto’s!

 • Ada schreef:

  Helemaal mee eens, Thijs.
  Op die manier raken we de kluts kwijt.
  Groetjes

Leave a Comment