29 juni 2014 Fonsagrada

We zitten in een albergue privado, dit was de eerste die we tegen kwamen en die leek ons prima. We betalen wel iets meer dan een municipal maar daar hebben we ook veel extra’s voor. Dit is een albergue die bij mij in de top 3 komt.

We komen net terug uit een restaurant waar we Nederland gelukkig hebben zien winnen van Mexico. Daar is dan ook alles mee gezegd.

We hebben vandaag een hele mooie etappe gehad. Die begon ’s morgens al om 7 uur. We hadden ook wel eens zin om de Spanjaarden te laten zien dat wij ook vroeg kunnen zijn. Maar onderweg hebben we wel met een groepje gelopen, 2 Spanjaarden, 1 Kroaat (Vincent) en 2 meisjes uit Canada die werkelijk de hele weg lopen te kletsen met elkaar. De weg liep vandaag langs de grote weg, dus we dachten veel asfalt maar nee, we kregen zowaar een bijna Nederlandse etappe. Langs weilanden en door bossen en alles zonder klimmen en dalen. Ongeveer 4 kilometer met elkaar. We hadden de 1ste 5 km. dan ook al binnen 1 uur afgelegd.

Zelfs de berg op deden we fluitend en na 28 km zijn we dus hier aangeland. Tegen 3 uur lagen al onze kleren al in de wasmachine en tegen 5 uur was alles weer droog. Dus ik loop de 1ste dagen weer met gewassen kleren rond. Nou ja, kleren die gewassen zijn in de machine en niet met de hand in een wasbak en hopen dat het tegen de avond droog is. Dat is wel een verschil toch.

Voor de nieuwsgierigen onder ons: ik heb 3 paar sokken, 3 onderbroeken, 1 Herman brood shirt, 2 lange afritsbare broeken, 1 trui en 1 nachthemd bij mij. Uiteraard z’n waardeloos sneldrogende handdoek, waar je niet droog mee wordt maar het water van je lichaam afwrijft, en je het gevoel geeft dat je niet droog bent, maar ja, je moet het er maar mee doen omdat deze sneldrogend en licht zijn. Verder natuurlijk mijn toilettas en mijn medicijnen, 2 overhemden die snel drogend zijn, regenjas, regenbroek en regencape en natuurlijk mijn slaapzak die we overal gebruiken. Ook heb ik een extra kussensloop bij mij want dan slaap ik altijd op mijn eigen sloop. Verder nog een camelback (een waterbak van 2 liter in mijn rugzak), mijn GPS om geocaches te zoeken en te vinden maar die zijn er niet zo veel op deze route, wel weer in Lugo maar daar zijn we woensdag pas. Dat is het wel z’n beetje wat ik bij mij heb, oja elke dag natuurlijk 2 appels, brood en fris water van 1 ltr.

Morgen gaan we waarschijnlijk naar Cadavo-Baleira ongeveer 25 km. We lopen eerst weer naar 1100 mtr en dalen naar 700 om vervolgens weer te stijgen naar 1050 mtr. We zien wel, onze benen worden steeds sterker. We lopen al 7 dagen achter elkaar en zijn van plan woensdag in Lugo dus een rustdag te nemen.

Wij gaan nu achter de koffie en dus tot morgen,

Hans

2 reacties

 • Wil Koperdraat schreef:

  Dag Hans, genoeg groentewinkels onderweg? “Two apples a day, keeps the doctor away” Maar jullie gaan goed. Ik wens jullie veel sterkte bij het lopen met al die dwars lopende riviertjes.
  Wil

 • jeroen schreef:

  Heel veel plezier samen geniet van al het moois
  voetbal was spannend
  S6 met de volgend tocht
  Groeten. Jjjj

Leave a Comment