30 juni 2014 O Cadavo Baleira

Het was jammer om de albergue vanmorgen te verlaten. We sliepen maar met 5 personen in een zaal waar 24 bedden staan, en de snurkers hielden zich rustig.

Vanmorgen toch om 7 uur vertrokken in de mist. We zagen bijna geen hand voor de ogen en het was koud, 14 Gr. Een klein uurtje later deed de zon pogingen die niet lukten om er door te komen, maar het werd wel helderder. Tenminste dat dachten wij, maar boven op de berg van 1050 mtr hoogte na en klimmetje van 350 mtr hoorden we wel de windmolens maar konden ze niet zien. Wel een heel mooie ruïne van een pelgrimshospitaal uit de 16e eeuw, uiteraard met een kapelletje erbij.

Ook hier weer gingen we ca 4 km naar beneden door smalle paadjes vol met stenen en leiplaten. Na 12 km eindelijk de mogelijkheid om koffie en broodjes te krijgen, waar we dus ook gebruik van hebben gemaakt. Wij konden aanschuiven bij de andere 14 pelgrims die al aanwezig waren, maar achteraf bleek dat we moesten wachten want de eigenaar, kok en bediening was dezelfde persoon. Dus het duurde wel even voor dat wij onze sandwiches kregen. Ook dos brocodilos erbij besteld en die in de rugzak mee genomen voor de 2 stop die na ca. 8 km kwam. Julie horen het wel het leven van een pelgrim gaat van slaapplaats naar bar naar bar en albergue en dat zo dagen achter elkaar. Maar het verveeld nog niet hoor! We hebben er nog behoorlijk veel zin in. Wat het ook zo leuk maakt is dat je steeds dezelfde mensen ziet. In totaal een groepje van een kleine 20 man en vrouw. Theo heeft problemen met 1 man alleen, die altijd nors voor zich uitkijkt, alleen Spaans spreekt en met niemand contact heeft of zoekt. Na half vier vanmiddag ontdooit hij wat maar begrijpen en praten met hem kan ik niet, maar hij lacht en is toch wel vrolijk op de camino.

Morgen wordt er regen voorspelt hier. We zien wel, hopelijk zitten ze er hier net zo vaak naast als in Nederland.

Oja nog een opmerking, gisteravond kreeg ik een oproep via Skype van een van mijn volgers op de site dat ik nogal krom schrijf en dat ze soms de bedoeling maar moeten raden. Dat komt door mijn iPad, deze verbeterd heel snel en zet soms andere woorden neer die zelf niet gebruik. Maar door de snelheid van tikken mis ik ook weleens de clou! Dus blijf door de regels heen lezen of het er wel goed staat. Zodra ik weer in huis ben zal ik alles verbeteren en moeten jullie het maar opnieuw lezen.  Ha ha ha.

Theo is op dit moment druk bezig met zijn vertaalmachine van woorden naar het Spaans. De mevrouw achter de bar verbeterd hem steeds omdat hij meer Franse woorden opleest dan Spaanse. Ik lach mij hier de kriegel. (juist geschreven).

Om 7 uur aan tafel voor een menu van hier met salade beef en fruit, dus daar lopen pelgrims ook op.

Wens jullie nog een prettige avond met de voetbal, waar wij niet naar kunnen kijken want ze hebben de sportzender hier niet, dus morgenvroeg maar even naar de Tubantia kijken hoe de wedstrijden zijn verlopen.

Groetn uut O Cadavo Baleira!

Hans uut Twente.

Leave a Comment