3 juli 2014 Melide

Vanmorgen na een ontbijtje van 4 sneetjes droog brood die we in de broodrooster warm hebben gemaakt en een paar kopjes koffie die al meer dan 1 uur in de pot stond vertrokken richting Melide.

Ik neem nu het roer van Hans over. Ik vindt het klasse van hem om zijn fanclub elke dag te verrassen met een verslag van de dag. Hans bedankt!
Na vele kilometers zagen wij in de verte weer de bekende windmolens, die ons de richting van deze dag bepaalden. Wij liepen door enkele kleine gehuchten waar we eindelijk kinderen zagen. Het was voor mij voor de eerste keer. Ook hier staan de ouders klaar voor hun kleinkinderen. Wat ook opvalt, dat de meeste straten of paden hier vol liggen met stront. Als dit in mijn omgeving van ons huis lag, had ik voldoende mest voor het hele jaar.
Het weer was vandaag uitstekend, we zagen onderweg 28 graden staan. Het was een zware dag en kan mij voorstellen wat dit betekent als alle dagen zo warm zijn als vandaag. De dag begon al vroeg, want Birgitte is vandaag 61 jaar geworden. Om 6 uur vanmorgen stonden wij om haar bed en zongen het bekende Happy Birthday en werd er al gekust om deze dag goed te beginnen. De wegen waren weer de bekende van heuveltje op en heuveltje af, met de bekende Hollandse wolkjes boven onze hoofden. Vincent, de bekende Slowaak vind ons zulke fijne mannen, dat hij de zijde van de vliegende Hollanders heeft gekozen. Helaas hij weet niet onze achtergrond, dat wij een stel boeven zijn uit Almelo, die elkaar dit voorjaar hebben gevonden.
Terug naar de windmolens, toen wij die achter ons hadden gelaten werden wij verrast met het afscheid van het meest mooie meisje van ons groepje. Ze zou in het programma het mooiste meisje van van de klas een hele goede kans hebben gemaakt. Ze had last van haar scheenbeen en met tranen in onze ogen en met de bekende Hollandse manier van afscheid zijn we verder gegaan.
We zagen Melide al in de verte liggen en namen de nodige rustpauzes om te overleven. We namen een rustplaats over van een groep vrouwen uit Engeland, die op hun laatste druppels benzine liepen, want na 500 meters stonden zij al weer droog. Ik ben benieuwd hoe ze hun behoeftes hebben ingevuld.
Men zegt, dat ik vrij goed met de mond ben, doch het schrijven laat ik liever aan een ander over. Zo weten ze, dat ik in nacht de nodige melodieën speel m.a.w. erg saai vind ik mezelf niet. Zo zijn we aangeland bij de beste herberg hier in de buurt. Sinds 1 maart geopend en Hans, de man met met meeste ervaring plaatst deze in de top 3. Onze was draait en hebben een deal gesloten met aardige mensen van onze kamer, wij wassen en hun drogen. Het typen gaat mij steeds gemakkelijker af omdat Hans mij voorziet van het nodige vocht, wat we beide wel nodig hebben na deze dag. Inmiddels is Florence bij ons aangeschoven en ik ga nu over van het typewerk na het voor velen bij mij beter passende ………. En geeft het roer weer over naar de ons bekende Hans uut Twente

Theo, bedankt voor het verslag en tot morgen!

 

 

5 reacties

 • Ada schreef:

  Hallo Theo (en Hans),
  Ik ken je niet, maar heb genoten van je verhaal.
  Hans moet oppassen met zo’n concurrent…hahahaha.
  Buen camino en geniet met volle teugen.

 • Thea schreef:

  wat hebben jullie grote fans.
  en dat s<morgens vroeg al om 6 uur

 • Lisanne schreef:

  Dkbnvkejfnvojefnvojefnvoejfnvoiefnvoeifnvoifnvvnnbnbbnbnnb
  Ijfniejfnviejfvniejfnvijenfjvijenfvoienfviiefnvijefnvjnerov
  Vkv
  Vvvvgggfv
  Xxxxxxxxxxxccxxxxxxccxxxxsxddxxsssxddssdddd(((((((;;€&&887422345/’mvivososk
  Jvoverkvfenvfeoeoerkemvrehvbiurveie

 • Thijs schreef:

  Fijn verhaal Theo! Goed te horen dat jullie het naar je zin hebben! Ben benieuwd naar de rest!
  Ik ben vanaf morgen met mijn scouts op zomerkamp, dus het toevoegen van de plaatjes zal niet meer gaan lukken! Sorry!

 • Ria. schreef:

  Hallo broer. Ik wist niet dat je zo mooi kon schrijven.
  Je zus.

Leave a Comment