3 juni 2015 Lourdes

Vanmorgen heeft Ria mij weggebracht naar de kerk. Ik kan mee rijden met de bus die naar Eindhoven gaat waar het vliegtuig vertrekt naar Lourdes.

Een rustige autorit, maar dat zat er ook wel in, want bij het wegrijden kregen we nog de zegen na van Pastor van Ewijk. Ik denk letterlijk en figuurlijk de zegen. Heel leuk dat Cynthia er ook was.

Op Eindhoven AirPort verliep tot 1/2 3 alles prima. Het inchecken gaat natuurlijk gepaard met wachten en voordringen, ja hoor wij gaan op bedevaart, maar ook vooral met kennismakingen van de vele Lourdes vrienden die ook mee gaan. Altijd weer een leuk terug zien.

Door de douane ging ook alles heel vlot, ik moest natuurlijk weer terug omdat mijn riem nog in de broek zat (moet wel anders zakt die af) en daarna was het allemaal prima. Het lange wachten voor boarden kan beginnen. En dat was lang, want het vliegtuig kwam met een 1/2 uur vertraging aan en moest eerst worden bij getankt wat ook een 1/2 uur koste. In deze tijd mag je het vliegtuig niet in dus wachten in de hal.

Tegen 4 uur toch richting startbaan en ff later vlogen we de lucht in figuurlijk hoor,  tegen 1/2 6 landen na eerst nog een rondje overTarbes van de piloot en dan met de bus naar Lourdes, maar ook hier duurde het uitstappen van de gehandicapten langer dan we wilden.

Omdat we om 7 uur pas in het hotel waren ben ik hier maar aangeschoten voor het diner, 1 tafel meer moet kunnen. Het was wel niet mijn plan maar een mens moet toch ook eten hè.  Na het eten, met Wilma overlegd dat ik wat spulletjes uit mijn rugzak die ik de 1e dagen toch niet nodig heb bij haar op de kamer kan achter te laten, scheelt toch weer 4 kilo van de 15,2 kilo die op de AirPort weegschaal stonden.

Na deze pak en repak toch naar de kerk om de Mariaviering bij te wonen. Toch wel blij dat ik dat heb gedaan want er werden veel Marialiederen gezongen, wat ik ontzettend fijn vind. Na deze viering langs de grot naar de kraantjes om mijn Camelbag en bidon de vullen met drinkwater en ff 1 pilsje te drinken met dat ongeregelde zootje reisleiders. Heerlijk om ze weer te zien.

Hier kreeg ik het aanbod om als verstekeling in het hotel te slapen, wat ik natuurlijk heb afgeslagen want ik slaap liever in een refugio, dus niet hè. Nu lekker douchen en dan het bed in, een echt bed, en morgen eerst weer stiekem mee ontbijten en dan op pad richting Pau. De bedoeling is om ca. 24 km te lopen maar misschien geeft mijn teller morgen wel minder of meer aan.

Welterusten en tot morgen

Groetn uut Lourdes

Hans uut Twente

1 reactie

  • Marga schreef:

    Lieve Hans ,maak er een mooie trip van en wie weet kun je onderweg ook nog je sporen achter laten ,door middel van een gevonden ‘schat’!!!!

    Gr. Marga

Laat een reactie achter