4 juni 2015 St. Vincent

Na 27 km ben ik geland in het plaatse St. Vincent, dat ligt tussen Lourdes en Pau. Vanmorgen om ca. 8 uur ben ik uit het hotel weggegaan, eerst nog een ontbijtje gehad met een grote kom yoghurt met vruchten (dat was natuurlijk niet goed maar wel lekker), en toen op pad. Door Lourdes naar boven richting Bartres, waar mijn cache verstopt is, ik moet deze toch controleren en ik moet dan 500 m heen, controleren en dan weer 500 m terug om op de route te komen. De cache is droog maar het boekje was behoorlijk nat. Ik heb dan deze ook verwisselt voor een nieuwe logrol en in plastic verpakt. In september kom ik weer terug om te controleren of het nog droog is.

Het heeft wel zijn voordeel dat je Lourdes een beetje kent. Ik weet op de route een hele goede bakker te zitten en daar wordt natuurlijk brood ingeslagen. 2 Broodjes de chocolade, en een brood met paprika en nog iets wat ik niet herkende. Maar dit was wel bruin brood en dat is prima. Ook heb ik wat smeerkaas ingeslagen, die kun je ook thuis kopen met die koe erop en dan allemaal 3 hoekige blokjes.

Dan eindelijk op weg, en onderweg kom ik een groentewinkel tegen waar nog 2 appels worden ingeslagen, richting Lac de Lourdes, en daar begint de route Henry IV. Het begint behoorlijk te klimmen en als ik dan uit door de mooie vrijstaande woningen ben langs gelopen kom ik in het bos met veel rotsblokken. Niet zo groot hoor maar je kunt er goed overheen lopen.

En ja, hoor na ca. 2 kilometer begint mijn GPS te piepen, de 1e cache meld zich. Deze laat zich snel zien en dan snel verder naar de 2de.

Tegen 10 uur wordt het tijd om ergens een broodje te eten maar ik zie niets waar je lekker kunt gaan zitten, dan maar onder het gaas door naar een bankje van een huisje waar de mensen niet in huis zijn, er zat een behoorlijke grote ketting om het hek aan de buiten kant maar ik kon wel onder het gaas door.

De caches laten zich snel zien, met sommige heb ik meer moeite en met 1 heb ik geen zin om door de brandnetels te gaan, wel gezien maar niet gelogd, er zijn er nog genoeg.

Tegen 1/4 2 kom ik in St. Vincent bij de kerk. Daar hebben ze een hele mooie bank staan en in de schaduw. Ik besluit een lange pauze te maken, en dat is mij heel goed bevallen. Een echte siësta van bijna 2 uur. Ik wordt wakker van de kerkklokken van 3 uur en blijf nog ff liggen. Dan pas voel ik spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Even rek en strek oefeningen en dan weer gaan, ik moet nog ca. 7 kilometer en nu in de brandende zon, geen schaduw, en na een klein half uurtje zie ik een restaurant. Tijd voor een kop koffie. Hier kom ik aan de praat met een vrouw uit Liverpool die nu hier in Betheran woont en lekker aan het toeren is.

Ik heb op internet gekeken of hier ergens een refugio is maar die kon ik niet vinden. Ik heb dus dan ook een chambre do gereserveerd omdat ik niet het risico wil lopen om buiten te slapen.

Ik zit nu sinds 5 uur op een heerlijke kamer. Lekkere douche, internet en de kleren van vandaag zitten in de wasmachine. Buiten wordt het nu donker, het begint te rommelen en ik hoop dat het droog blijft. Vanavond krijg ik een pizza en dat is ook geen straf voor mij.

Vandaag 27 caches gezocht en er 1 gemist, dus een mooie score op deze zonnige wat zeg ik bloedhete dag.

Tot morgen

Groetn uut St Vincent

Hans uut Twente

 

 

3 reacties

  • Jeroen Perik schreef:

    Hoi Pa,
    leuk verslag, en veel gelogd zeg!!

    doe wel rustig aan en geen gekke dingen doen!

    Groetjes Je jongste zoon!

  • Lieke schreef:

    Lieve Hans,fijn om je verslagen weer te lezen en dat je ons weer meeneemt op je reis. Productieve dag gehad met je 27 caches, hoe kunnen we je ooit nog inhalen……. Morgen weer een mooie dag en pas op jezelf want volgens de weerberichten wordt het een warme dag. Liefs een trotse zusje!

  • Thijs schreef:

    27 stuks? Dan wordt het tijd dat wij ook weer eens gaan zoeken! Straks haal je ons nog in 😉

Laat een reactie achter